Web Analytics Made Easy - Statcounter

حال و هوای بیت تاریخی امام(ره) در ۱۴ و ۱۵ خرداد به طوری است که این مکان مقدس در خمین میعادگاه عاشقان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است. ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از دفتر ویژه خمین، بیت قدیمی امام خمینی(ره) در شهر خمین همواره پذیرای عاشقان و مهمانان بسیاری است که به این نقطه از کشور سفر دارند و این حضور در روز عروج ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به نقطه اوج خود می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر "خمین" زادگاه امام خمینی(ره) یکی از شهرهای قدیمی استان مرکزی است که در 60 کیلومتری غرب اراک قرار گرفته و این شهر در زمان قاجار از سه محله "سبزیکار"، "سرپل" و "اسماعیل‌بگی" تشکیل می‌شد، خانه خاندان امام(ره) در محله "سرپل" قرار داشت که تا امروز نیز همین نام را حفظ کرده است.

همه ساله هزاران نفر از خانه تاریخی خاندان امام(ره) دیدن می‌کنند و این بیت قدیمی در شهر "خمین" سالانه پذیرای صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی است که علاوه بر این کاروان‌های راهیان نور از سراسر کشور هم در مسیر عبور از استان مرکزی با توقف در شهر "خمین"، ضمن بازدید از این خانه بار دیگر با آرمان‌های امام راحل خود بیعت می‌کنند.

امسال هم بیت تاریخی امام خمینی(ره) در خمین در آستانه چهاردهم و پانزدهم خردادماه، سالروز ارتحال ملکوتی امام راحل(ره) و قیام 15 خرداد حال و هوای دیگری به خود گرفته و با برگزاری برنامه‌های دینی و فرهنگی متنوعی پذیرای عاشقان، دلباختگان بنیان‌گذار کبیر انقلاب و دوستداران انقلاب اسلامی و امام(ره) است که به این مجموعه سفر کرده‌اند.

از روزهای قبل به تدریج حضور افراد، گروه‌ها و کاروان‌ها از نقاط مختلف کشور برای حضور در این مکان و تجدید میثاق دوباره با آرمان های بنیان‌گذار کبیر انقلاب رو به افزایش است.

مردم همیشه در صحنه خمین از روزها قبل و در آستانه سالگرد عروج ملکوتی آن عزیز سفرکرده بر سر در خانه‌ها و مغازه‌های خود بیرق سیاه نصب کرده‌اند تا ارادت قلبی و بی پایان خود را به خمینی کبیر(ره) اثبات کنند و بار دیگر با آرمان‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کنند.

این روزها نگین شهر خمین، خانه قدیمی امام‌( ره) به وسعت تاریخ در آستانه بیست و هفتمین سالگرد ارتحال بنیان‌گذار جمهوری اسلامی میعادگاه عاشقان ولایت شده است.

این دلباختگان با حضور معنوی و عاطفی خود و بازدید از قسمت‌های مختلف این مکان تاریخی آمده‌اند تا به دنیا ثابت کنند که گر چه روح‌الله در بین آنها نیست اما راهش در میان عاشقان تداوم دارد.

خانه ساده و خشتی گلی امام راحل در خمین این روزها به مامنی برای عاشقان ولایت تبدیل شده و دوستداران انقلاب و ولایت در قالب کاروان‌های عشق از سراسر کشور در این خانه باصفا گرد هم آمده و ارادت قلبی خود را به بزرگ‌مرد سفر کرده تاریخ اعلام می کنند.

این روزها آتش فقدان پدری دلسوز بر جگر ملتی عاشق شعله می‌کشد و درد دوری امامی که با ذره ذره وجودش پیروانش را به سوی آزادی رهنمون می‌کرد، در چهره تک تک زائران این بیت تاریخی هویداست و بوی یار از این خانه قدیمی و زادگاه امام امت(ره) مشام هر زائری را می‌نوازد.

گزارش از سمیرا عیدی گل‌تپه‌ای، ندا رضایی

انتهای پیام/ ع

R41371/P1494/S6,73/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آرتتا و موفقیتی که ونگر حسرتش را داشت!‏
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر/ ۱۱ خرداد پایان مسابقات
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • شب فراموش نشدنی اراکی‌ها با ۱۹ گل تاریخی
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • خانواده محور بودن برنامه‌های دهه کرامت در آذربایجان شرقی
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • زورخانه حیدر کرار بندرعباس میزبان عاشقان ورزش زورخانه‌ای
  • نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق