Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@02:51:55 GMT

چه کسانی آینده «برجام» را پیش‌بینی کرده بودند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۰۶۳۱۸

صراط:

با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا بهانه گیری ها پیرامون انعقاد قرارداد بین المللی اقدام جامع مشترک (برجام) بین ایران و 1+5 آغاز شد و «دونالد ترامپ» و جمهوری خواهان در نهایت آنقدر پیرامون این مساله بهانه جویی کردند تا در نهایت بی توجه به حضور سایر قدرت های دنیا در این قرارداد و مصوبات شورای امنیت و سازمان ملل متحد در این خصوص به صورت یکجانبه تصمیم به ترک (برجام) و بازگرداندن تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، البته رئیس جمهور آمریکا که همراهی های زیادی با لابی صهیونیستی و اقدامات خبیثانه برخی کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی ایران داشته و از این رهاورد برخی کشورهای عرب منطقه را وادار به پرداخت میلیاردها دلار پول به آمریکا کرده است، از ابتدا تلاش داشت تا دستاوردهای دولت قبل از خود را کنار گذاشته و یا زیر سئوال ببرد، از ابتدا انعقاد برجام را منجر به افزایش توان جمهوری اسلامی و علیه منافع آمریکایی ها ذکر کرده بود.

او در نهایت بی توجه به حضور کشورهایی نظیر روسیه، چین، فرانسه، انگلستان و آلمان در قرداد بین المللی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و همچنین بی اعتنا به پشتوانه نهادهای بین المللی نظیر شورای امنیت، سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی درخصوص این قرارداد به بهانه های واهی تصمیم به ترک و برهم زدن آن گرفت تا نشان بدهد که شاید در جاهایی احتمالا شتابزدگی باعث شده که تضمین های لازم برای پایبندی به این قرارداد اخذ نشده باشد.

در همین خصوص «دکتر محسن رضایی» در سال ۹۵ و در جمع بسیجیان و خانواده های شهدا در مسجد امام صادق(ع) به صراحت از دولت پرسیده بود: «دولتمردان، چرا به متعهد کردن آمریکا فکر نمی کنند؟ چرا پیش بینی نمی کنند که ممکن است بازی بازها و کبوترها در آمریکا به روی کار آمدن دولت جمهوری خواه منجر شود. آن وقت دولت جدید آمریکا با زبان مخصوص خود و با قلدری، بازی را به هم می ریزد .

به گواه جست و جو در آرشیو اظهارات «دکتر محسن رضایی» وی و برخی دیگر از سیاستمداران و کارشناسان دلسوز، در تمام مراحل پیش و پس از تصویب برجام، فقط و فقط، برجام مشروطی را که مورد پذیرش رهبر انقلاب قرار گرفته بود و اتفاقا به شرط عدم شتابزدگی، ورود تیم قوی اقتصادی در مذاکرات و اخذ تضمین های منطقی و متعارف در حقوق بین الملل، ظرفیت اجرا نیز داشت ، قابل دفاع و حمایت می دانستند.

با یک جست و جوی ساده می توان به اظهاراتی از این دست قبل، حین و بعد از انعقاد برجام رسید و دید که کسانی در کشور بوده اند که آینده و سرنوشت برجام را پیش بینی کرده و به دولت هشدارهای لازم را داده بودند که در عین جلوگیری از شتابزدگی، تضمین های لازم را متناسب با عرف حقوق بین الملل برای پایبندی به این قرارداد بین المللی اخذ کند؛ موضوعی که در صورت تحقق می توانست جلوی برهم خوردن این قرارداد بین المللی را بگیرد.

حال که آمریکایی های تصمیم به برهم زدن یکجانبه برجام گرفته اند و خود را نه تنها مقصر امر نمی دانند، بلکه خواستار ارائه تعهدات بیشتر از سوی جمهوری اسلامی ایران برای نیل به دستیابی قرارداد جدیدی هستند باید این سئوال را پرسید که چرا اصولا دولت نباید به نظر و هشدارهای صاحب‌نظران توجه داشته باشد که اگر داشت شاید امروز آمریکایی ها در صورت ترک این قرارداد بین المللی در ظاهر طلبکار خود را نشان نمی دادند، بلکه خساراتی را هم در صورت در پیش گرفتن چنین رویه ای متحمل می شدند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: برجام امریکا صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۶۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • در انتظار وقوع یک انقلاب در خط میانی یوونتوس؛ چه کسانی می‌روند؟
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد