Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@02:28:18 GMT

مخالفت با ورود دو گیاه پلونیا و آرولا به کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۲۲۵۴۹

خرداد: مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست به ایرنا گفت: سازمان محیط زیست با ورود گیاه پالونیا کاملا مخالفت کرده است و قرار شد در محیط های کاملا محصور آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گیرد.
طاهره افتخاری افزود: متاسفانه از حدود 200 سال پیش شاهد ورود گونه های غیر بومی با اهداف مختلف کشاورزی، دارویی، زینتی و به طور کلی مقاصد اقتصادی به کشور هستیم که امروزه تبعات منفی آنها را بر محیط زیست کشور می بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: تامل درباره ورود گیاهان غیر بومی جزء وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است، قبل از اینکه ما به کنوانسیون تنوع زیستی ملحق شویم محیط زیست به این مساله مهم توجه داشته است، مثلا درباره گیاه آزولا در شمال (گونه ای مهاجم در تالاب های شمال به ویژه تالاب انزلی)، زمانی که ایران عضو کنوانسیون تنوع زیستی نبود اما محیط زیست با ورود این گونه غیر بومی به کشور مخالفت می کرد زیرا نگران راه یافتن آن به عرصه های طبیعی بود که این اتفاق هم افتاد.
وی افزود: این گیاه که یک نوع سرخس آبزی است جزء فلور بومی ایران نیست و در کشورهای آسیای جنوب شرقی رشد می کند اما با هدف توسعه کشاورزی و افزایش توان باروری شالیزارها و یا هر دلیلی که جهاد کشاورزی داشته در دهه 60 وارد کشور شد و به تدریج از طریق زهاب های کشاورزی وارد تالاب ها به ویژه تالاب های شمال کشور شده و عرصه را برای رشد سایر گونه های بومی تنگ کرده است.
افتخاری ادامه داد: ورود گیاه غیر بومی دو حالت دارد؛ یا در محیط طبیعی حذف می شود و یا می تواند طوری شرایط را به نفع خود پیش ببرد که گیاهان و سایر موجودات بومی را حذف کند که در حالت دوم به گیاه غیر بومی که جایگزین عناصر بومی می شود، گونه غیر بومی مهاجم یا مهاجم بیگانه گفته می شود.
 
فعالیت شرکت های افراد بازنشسته برای ورود گونه های غیر بومی صحت ندارد مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست درباره اینکه گفته می شود افراد بازنشسته از نهادهای مرتبط با احداث شرکت های تولید گل و گیاه و استفاده از آشنایان خود در نهادهای مربوطه اقدام به واردات گیاهان غیر بومی می کنند، گفت: چنین چیزی صحت ندارد و شایعه است زیرا فردی که مثلا یک عمر در سازمان محیط زیست کار کرده هچ وقت علیه آن قدم بر نمی دارد. برچسب ها: موزه تاریخ طبیعی ، سازمان حفاظت محیط زیست ، گیاه

منبع: خرداد

کلیدواژه: موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۲۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش

دیوان محاسبات کشور، گزارش‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ صرفاً نسبت به ارزش‌گذاری ۲۰ منطقه از ۳۰۹ منطقه تحت مدیریت خود و از سال ۱۴۰۰ به بعد نسبت به ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم پنج استان کشور (کردستان، قزوین، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان) اقدام کرده است.

این در حالی‌ است که این سازمان مکلف بوده ارزش اقتصادی منابع زیست محیطی و جداول و حساب‌های مربوطه را محاسبه و در حساب‌های ملی لحاظ نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان