Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزت الله نیک اقبال روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جنگل ها و مراتع جزو انفال و ثروت ملی هستند و باید فرمانداران، بخشداران، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد در کنار دیگر قشرهای مردم این استان تلاش و اقدام لازم برای صیانت مطلوب از آنها را انجام دهند.
وی افزود: دستگاه های متولی شامل منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد آمادگی لازم برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی جنگل ها و مراتع این استان در فصل خشک سال را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با توجه به بارندگی های مطلوب فصل بهار امسال در این استان و پوشش مناسب گیاهی در عرصه های جنگلی و مرتعی استان زمینه برای آتش سوزی آنها تا حدی فراهم است و چنین احتمالی دور از انتظار نخواهد بود.
نیک اقبال عنوان کرد: جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد در سال های گذشته بر اثر بروز خشکسالی، پدیده گرد و غبار و انواع آفات و بیماری ها آسیب های زیادی دیده اند و چنانچه دچار آتش سوزی نیز شوند یک فاجعه زیست محیطی بوده و خسارت های وارده به سادگی قابل جبران نیست.
وی ابراز داشت: در صورت بروز آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد باید در همان مراحل اولیه کنترل و مهار شود تا خسارت زیادی به بار نیاید.
مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخی از عرصه های جنگلی و مرتعی این استان در ارتفاعات و مناطق سخت گذر قرار دارند و همین امر نیز مهار آتش سوزی آنها را دشوارتر می کند.
نیک اقبال اظهار داشت: باید در چنین مواقعی از بالگرد برای انتقال نیروها و تجهیزات مورد نیاز به منظور خاموش کردن به موقع آتش سوزی جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد استفاده شود.
وی افزود: باید پایش و نگهبانی در مناطق بحرانی کهگیلویه و بویراحمد که احتمال آتش سوزی در آنها وجود دارد و سابقه گذشته نیز حاکی از بروز اینگونه حوادث است انجام شود تا گزارش هرگونه اتفاق به موقع دریافت شده و بتوان در کمترین زمان ممکن اقدام های لازم برای مهار را انجام داد.
مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بر اساس قانون باید دستگاه های کشوری و لشکری هنگام بروز آتش سوزی جنگل ها و مراتع و در پی درخواست اداره های مربوطه از جمله منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و ستاد مدیریت بحران برای مهار آن وارد میدان شده و همکاری لازم را انجام دهند.
نیک اقبال عنوان کرد: اعضای تشکل های مردم نهاد زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن همت، عزم و اراده لازم برای مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در این استان از امکانات اولیه نیز برخوردار نیستند.
وی ابراز داشت: این افراد گاهی اوقات با هزینه و امکانات شخصی خود برای مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در کهگیلویه و بویراحمد مشارکت و همکاری می کنند که این تلاش ها تاکنون تأثیر مثبتی در کنترل آتش سوزی ها داشته است.
مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجهز کردن اداره های منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست و تشکل های زیست محیطی و منابع طبیعی این استان به امکانات مورد نیاز و پیشرفته اطفای حریق و تأمین منابع مالی برای آنها ضروری بوده و سبب مهار به موقع آتش سوزی جنگل ها و مراتع در استان می شود.
نیک اقبال اظهار داشت: آموزش های لازم در مورد ترویج کشاورزی و نحوه مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع به کشاورزان، دامداران، عشایر و جوامع محلی کهگیلویه و بویراحمد ارائه شود تا در مواقع بحرانی بتوانند اقدام های لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به بالا بودن هزینه احیای هر هکتار جنگل و مرتع آسیب دیده در کهگیلویه و بویراحمد و موفقیت اندک برای احیای دوباره آنها به دلیل صدمه دیدن بر اثر بروز خشکسالی، پدیده گرد و غبار و انواع آفات و بیماری ها، افزود: این در حالی است که با صرف هزینه های اندک می توان از بروز این خسارت های کلان جلوگیری کرد.
مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: گردشگران و طبیعت گردان از روشن کردن آتش در طبیعت این استان خودداری کنند و کشاورزان استان نیز از آتش زدن کاه و پسماند زراعت خود هنگام برداشت محصول بپرهیزند زیرا گاهی اوقات علاوه بر خسارت دیدن بستر خاک کشاورزی سبب سرایت آتش به جنگل ها و مراتع استان نیز می شود.
نیک اقبال عنوان کرد: شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با 24 تشکل زیرمجموعه فعال دارای حدود هفت هزار عضو افتخاری و دوستدار طبیعت در سراسر استان است.
وی ابراز داشت: اعضای این 24 تشکل جزو تمامی قشرهای جامعه اعم از دانشگاهیان، بازاریان، روستائیان، کشاورزان، دامداران و عشایر است و افرادی مجرب، دلسوز و فعال هستند اما امکانات و تجهیزات لازم برای مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در کهگیلویه و بویراحمد را در اختیار ندارند و تنها از روی دلسوزی و علاقه به حفظ عرصه های طبیعی همکاری می کنند.
نیک اقبال گفت: متولیان امر و مسئولان اجرایی کشور و کهگیلویه و بویراحمد از این افراد حمایت کرده و آنان را مورد توجه هر چه بیشتر قرار دهند.
کهگیلویه و بویراحمد افزون بر یک میلیون هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد.
7535/1662
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 آتش سوزی جنگل طبیعت کهگیلویه و بویراحمد گرد و غبار تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۹۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود

بهزاد شریفی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از عوامل مهم تخریب عرصه‌های منابع طبیعی آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع است و در صورت وقوع حریق، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به این منابع ارزشمند خدادادی و ملی وارد می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان عنوان کرد: به‌منظور پیشگیری از وقوع این پدیده مخرب در جنگل‌ها و مراتع استان که امری بسیار مهم است، همکاری و مساعدت آحاد مردم خصوصاً مردم خطه سرسبز شهرستان دیواندره در مقابله با حریق بسیار حائز اهمیت است.

شریفی‌پور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۶۷ فقره حریق در سطح سه هزار و ۳۷۱ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان روی داد.

وی تصریح کرد: این میزان آتش سوزی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد فقرات ۲۴۷ درصد و از لحاظ سطح سوخته ۳۰۴ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: شهروندان و بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی و روستاییان باید در نظر داشته باشند که نظر به کاهش بارش‌ها و نزولات الهی در سال‌جاری و با افزایش دما و خشکی هوا، احتمال وقوع آتش‌سوزی در محیط‌های طبیعی فزونی پیدا می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اعلام کرد: بنابراین کشاورزان، دامداران، گردشگران و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی و باز، برای فعالیت یا تفریح حاضر می‌شوند، لازم و ضروری است که نسبت به رعایت نکات ایمنی اقدام کنند.

لزوم‌خوداری شهروندان از رهاسازی بطری در طبیعت

شریفی‌پور گفت: از هم استانی‌ها تقاضامندیم که از رهاسازی زباله‌ها به‌ویژه انواع بطری شیشه‌ای و پلاستیکی، خرده‌شیشه و اشیا مشابه در داخل طبیعت به دلیل اینکه این اشیا گاهاً همانند عدسی ذره‌بین عمل کرده و موجب اشتغال علوفه می‌شوند، خودداری کنند.

وی افزود: مواد خشک و مواد قابل اشتغال کف جنگل‌ها و مراتع کانون‌های آتش در مناطق را ایجاد می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان خاطرنشان کرد: همچنین مردم استان به‌هیچ‌وجه در داخل طبیعت آتش روشن نکنند و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی که اطراف اجاق آن را با سنگ محصور کنند.

شریفی‌پور ادامه داد: پس از اتمام استفاده از آتش، حتماً از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کرده و هیچ‌گاه خاکسترهای اجاق را رها نکنند بلکه می‌توان با ریختن آب یا مدفون کردن خاکسترها با خاک از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شد.

وی اذعان کرد: همچنین از پرت کردن ته سیگار یا چوب کبریت استفاده‌شده در طبیعت و مکان‌های مستعد آتش‌سوزی به‌ویژه در حاشیه راه‌ها و جاده‌ها خودداری شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع توسط کشاورزان و روستاییان استان کاری نامناسب و در راستای فقر و فرسایش خاک منجر به نابودی زمین خواهد شد که امیدواریم این اقدام توسط کشاورزان رخ ندهد.

شریفی‌پور عنوان کرد: آتش و مشعل به‌عنوان منبع روشنایی در مراتع به‌ویژه در هنگام راهپیمایی‌های شبانه نامناسب و مستعد حریق خواهد شد.

وی افزود: بازی کودکان با آتش به‌ویژه در مناطق با پوشش گیاهی مناسب هم یک عمل نامناسب و حریق‌زا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: هم استانی‌های ما باید در نظر داشته باشند که در صورت بروز آتش‌سوزی در عرصه منابع طبیعی (بنا به هر دلیلی)، ضمن تماس با شماره رایگان ۱۵۰۴ بلافاصله با رعایت مسائل ایمنی نسبت به خاموش کردن آن اقدام و تا حضور نیروهای کمکی محل را ترک نکنند.

گونه‌های گیاهی و جانوری کردستان برای غنای طبیعی آن باید حفظ شود

شریفی‌پور خاطرنشان کرد: غنای طبیعی کردستان در گونه‌های جانوری و گیاهی و گستردگی درخت‌های همچون، بنه، بلوط، سیب وحشی، زالزالک، افرا و بید وحشی، مازو و غیره در استان سرمایه‌ای به مراتب ارزشمند است که باید حتی‌الامکان از آنها حراست و حفاظت کرد.

وی افزود: در استان تیپ‌های مرتعی از تنوع بیش از ۳۰ نوع وجود دارد که گستردگی زیادی هم دارد و جدا از بحث استفاده بی‌رویه و غیر اصولی مردم و گاهاً استفاده بیش از حد دام‌ها، آتش سوزی‌های فصل تابستان هم منجر به نابودی این سرمایه طبیعی می‌شود، لذا از مردم فهیم استان تقاضامند هستیم با نزدیکی به فصل گرم تابستان که مراتع خشک می‌شوند سعی در رعایت نکات مهم داشته تا از حریق جلوگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با همکاری و دلسوزی مردم تعداد حریق کمتری نسبت به سال‌های قبل را در سطح مراتع و جنگل‌های استان داشته باشیم.

کد خبر 6093674

دیگر خبرها

  • انتصاب سرپرست شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد
  • مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد تغییر کرد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان