Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@15:22:06 GMT

«شرکتهای خلاق» مشمول قانون دانش بنیان می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۵۶۵۹۸

«شرکتهای خلاق» مشمول قانون دانش بنیان می‌شوند

مهدی فقیهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه طرح «شناسایی شرکتهای خلاق» در مرحله عملیاتی شدن در معاونت علمی فناوری رئیس جمهور است و به زودی در ستاد توسعه ICT و فضای مجازی، رونمایی می شود، گفت: شناسایی شرکتهای خلاق به این معنی است که شرکتهایی که شرایط دانش بنیان شدن را به ذات ندارند و ماهیت آنها آن سطح تکنولوژی که قانون دانش بنیان دیده را فراهم نکند، شناسایی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این شرکتها، شرکتهای نوآور و خلاقی هستند که به فضای اقتصاد دانش بنیان کشور کمک می کنند ادامه داد: بنابراین مطابق با برنامه مدنظر، این شرکتها را شناسایی و حمایت می کنیم؛ این حمایت نزدیک و همتراز با قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان خواهد بود.

دبیر ستاد توسعه ICT و فضای مجازی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه شناسایی شرکتهای خلاق در ۳ موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات، گیاهان دارویی و فناوریهای نرم در دستور کار قرار دارد، افزود: بخش اصلی این پروژه مربوط به شرکتهای فناوری اطلاعات است که قابلیتهای دانش بنیان شدن ندارند اما خلاقیت و نوآوری دارند.

وی گفت: شرکتهای خلاق چیزی متفاوت از مفاهیم دانش بنیان را دارند که در قانون دانش بنیان و آیین نامه ها و ارزیابی ها آمده است. برای مثال شرکتی در حوزه صنایع دستی نوآور است اما استانداردهای دانش بنیان را ندارد چرا که ماهیت کار این شرکت، فنی نیست. به همین دلیل این شرکت نوآور در صنایع دستی، در دسته شرکتهای خلاق قرار می گیرد.

فقیهی با تاکید براینکه تعریف شرکتهای خلاق متفاوت از استارتاپ است ادامه داد: قرار است اکوسیستمی فراهم شود تا شرکتهایی که قابلیت دانش بنیان شدن را ندارند، بتوانند از حمایتهای همتراز با شرکتهای دانش بنیان بهره مند شوند.

دبیر ستاد توسعه ICT فضای مجازی معاونت علمی تصریح کرد: در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مکانیزم های تشخیص و ارزیابی شرکتهای خلاق در ستاد توسعه ICT معاونت علمی در حال انجام است و به محض آنکه شرکتی به عنوان شرکت خلاق شناسایی شود می تواند از مزایای معافیت مالیاتی و تسهیلات دیگر استفاده کنند.

وی تاکید کرد: پیش بینی می کنیم با توجه به شرایط موجود، بیش از چند هزار شرکت پتانسیل حضور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان شرکت خلاق را داشته باشند. چرا که از مجموع شرکتهای دانش بنیان در کشور، بیش از ۴۰ درصد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول هستند و براین اساس پیش بینی می شود که در حوزه شرکتهای خلاق نیز بیش از ۵۰ درصد شرکتهایی که وارد می شوند، جنسشان ICT است و این می تواند حجم بالای چند هزار شرکت باشد.

فقیهی با اشاره به اینکه در حال تدوین استانداردها با رعایت حداقل ها هستیم، گفت: به زودی و حداکثر تا یک ماه آینده شرایط شناسایی شرکتهای خلاق از طریق فراخوان اعلام می شود و استارتاپهایی که نمی توانند دانش بنیان باشند می توانند از طریق ارائه درخواست در این زمینه اقدام کنند.

کد خبر 4313354 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: خلاقیت شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امنیت اطلاعات فناوری نانو سلول بنیادی هوش مصنوعی شرکت دانش بنیان ناسا گوگل موبایل فیس بوک بد افزار سازمان فضایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۵۶۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جز محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جز فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانو افزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جز آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 6097114 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند