Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@03:48:19 GMT

کوچ سوء‌تغذیه به روستا

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۷۶۲۱۱

کوچ سوء‌تغذیه به روستا

در این زمینه، اغلب زنان ایرانی از کمبود ویتامین و املاح حیاتی در مضیقه هستند و با درجه بیشتری، زنان روستایی و عشایر شرایط نامناسب‌تری دارند. البته نباید از خاطر برد که آمار دسترسی به مواد غذایی در بین زنان عشایر و روستایی، نیاز به پژوهش‌های علمی دقیق دارد و نمی‌توان بدون پژوهش‌های علمی دقیق به آمار سوء‌تغذیه در بین این زنان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، درست است که زنان روستایی و عشایر، احتمال دارد به نسبت زنان ساکن شهرها از غذای سالم‌تری استفاده کنند، اما این به آن معنا نیست که سبد غذایی آنها، مطلوب و کامل باشد. بخصوص زنان عشایر یا ساکن روستاهای مناطق محروم از سوء‌تغذیه بیشتری رنج می‌برند.

این درحالی است که وزارت بهداشت اعلام کرده قرار است برای دسترسی این زنان به فرآورده‌های مغذی، تسهیلاتی قائل شود و این اقدام هم کاملا مثبت است، اما این برنامه‌های کوتاه‌مدت نمی‌تواند مشکل سوء‌تغذیه را به شکل بنیادین و ریشه‌ای در بین زنان عشایر و روستایی حل کند، چون حل مشکل سوء‌تغذیه در بین این زنان نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت دارد.

درواقع باید شرایطی فراهم شود که دسترسی به فرآورده‌های مغذی برای همه زمان‌ها در اختیار زنان روستایی و عشایر قرار بگیرد، نه این‌که فقط در بازه‌های کوتاه‌مدت، این فرآورده‌های غذایی در اختیار آنها باشد. همچنین باید نهادهای متولی، وضعیت تغذیه این گروه از زنان را به طور مداوم رصد کنند تا آمار دقیق کمبودهای غذایی همواره در دسترس باشد. بخصوص برای زنان باردار روستایی و عشایر در مناطق محروم باید تسهیلات غذایی ویژه‌ای در نظر گرفته شود تا سلامت این زنان و نوزادان آنها ارتقا یابد. البته در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، زندگی عشایری در حال جمع شدن است و شهروندان را به سمت یکجانشینی سوق می‌دهند، زیرا ارائه خدمات دولتی به افراد یکجا‌نشین از کمیت و کیفیت بالاتری برخوردار است.

دکتر حامد پورآرام
متخصص تغذیه

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سوءتغذیه روستا جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۷۶۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی سملیان ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: پس از درخواست‌های مردمی در خصوص عدم پوشش مناسب در روستای حسین آباد و پس از بررسی صورت گرفته توسط کارشناسان این اداره کل، با ایجاد سایت ایرانسل در این روستا، مشکلات مردمی در حوزه ارتباطات برطرف و به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر افزود: حسین آباد، روستایی از توابع شهرستان جم با ۵۲ خانوار و جمعیت ۱۷۶ نفر است که با ایجاد سایت در این روستا، روستاهای اقماری آن به نام دره چاه با ۳۲ خانوار و جمعیت ۱۱۷ نفر، چم چشمه با ۸۴ خانوار و ۳۳۱ نفر، نیلاب ۳۸ خانوار و ۱۴۳ نفر، بندانو ۶۹ خانوار و ۲۵۰ نفر تحت پوشش ارتباطی قرار گرفته است.

سملیان اظهار کرد: پروژه سایت روستای چاه پهن، با نیازسنجی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر و اعتبارات طرح خدمات اجباری روستایی (USO) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیمانکاری شرکت ایرانسل با تکنولوژی 3G/4G طراحی، نصب و راه اندازی شد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی، می‌تواند سبب توانمندسازی و تأثیرگذاری آگاهانه این قشر از جامعه، در توسعه پایدار روستایی و روند توسعه کشور شود ICT در روستا منجر به توانمندسازی در ابعاد گوناگونی مانند آموزش، بهداشت، بازاریابی و داد و ستد، درآمد، گردشگری، بهره وری و غیره می‌شود.

مدیرکل ارتباطات استان بوشهر، هدف این اداره کل را مرتفع نمودن مشکلات مردمی در حوزه ارتباطات و همچنین فناوری اطلاعات نقاط محروم و بروز رسانی اطلاعات روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان اعلام کرد.

کد خبر 6094261

دیگر خبرها

  • پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • ثبت نام بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری تمدید شد
  • بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد