Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@03:16:49 GMT

تبدیل پارک ملی گلستان به حیاط خلوتی مستقل؟

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۷۶۳۵۸

تبدیل پارک ملی گلستان به حیاط خلوتی مستقل؟

پس از صدور پروانه شکار در زیستگاه‌های کشور برای اتباع خارجی و تبدیل عرصه‌های منابع طبیعی به قرق‌های اختصاصی، حالا نوبت به ایجاد تغییرات در مدیریت پارک‌های ملی رسیده. ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۵ اجتماعی محیط زیست نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری، انتصاب مهدی تیموری به عنوان رئیس اداره پارک ملی گلستان که آذر 96 با حضور سعید نمکی، معاون سازمان برنامه و بودجه و مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست معارفه شد نخستین مورد از انتصابات روسای ادارت پارک ملی است که به جای اینکه با حکم مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، انجام شده باشد با حکم رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است و حکایت از اهمیت ویژه پارک ملی گلستان برای حوزه ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا مهدی تیموری در ششمین ماه فعالیت خود به عنوان رئیس اداره پارک ملی گلستان به تسنیم می‌گوید: پارک‌های ملی همان طور که از نامشان پیداست دارای اهمیتی ملی هستند و پارک ملی گلستان که ذخیره‌گاه زیست‌کره هم هست به لحاظ ارزش‌های بسیار آن باید با نگاه جهانی مورد توجه قرار گیرد که همین سبب شده مسئولان ارشد سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم به ارتقای جایگاه مدیریت پارک ملی گلستان بگیرند. سفر اخیر دکتر کلانتری به پارک، هم از نشانه‌های توجه ویژه سازمان به مدیریت این پارک است.

وی ادامه می‌دهد: از دید کارشناسی و غیراحساسی، این تصمیم که به استقلال پارک ملی گلستان منجر می‌شود کاملاً خردمندانه اتخاذ شده و به پایداری بیشتر حفاظت در این منطقه و حفظ جایگاه عظیم پارک خواهد انجامید.

تیموری می‌گوید: امیدوارم این تصمیم در پارک‌های ملی دیگر هم اجرا شود و در قالب کلان هم در چارت سازمانی، در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، دفتری برای مدیریت پارک‌های ملی در نظر گرفته شود. یعنی همان‌طور که دفتر زیستگاه‌ها وجود دارد دفتر پارک‌های ملی هم وجود داشته باشد و مدیران پارک‌های ملی مستقیماً با مدیرکل دفتر پارک‌های ملی در تعامل باشند.

وی با بیان اینکه پارک ملی گلستان هنوز طبق برنامه، به صورت مستقل مدیریت نمی‌شود، می‌گوید: متأسفانه هجمه‌های احساسی و غیرکارشناسانه‌ای را نسبت به تصمیم خردمندانه ارتقا جایگاه مدیریت و استقلال پارک ملی گلستان شاهد بودیم. مثلاً گفته شد قرار است بخشی از پارک به استان خراسان شمالی واگذار شود در حالی که چنین چیزی صحت ندارد و هدف صرفاً استقلال پارک و ارتقا جایگاه مدیریت آن است. همین حساسیت‌ها سبب شده اجرای کامل این تصمیم با تأخیر مواجه شود البته این موفقیت‌ها قدم‌به‌قدم حاصل می‌شود و باید بگویم تا همین‌جا هم کار خوب پیش رفته.

 بدین ترتیب، ابلاغ حکم تیموری که مستقیماً از سوی عیسی کلانتری صورت گرفت از یک سو و سفر اخیر کلانتری به پارک ملی گلستان که با اعلام خبر تدوین طرح جامع پارک ملی گلستان همراه بود از سوی دیگر حکایت از تصمیمات ویژه ستادی برای ایجاد تغییرات بنیادی در مدیریت این پارک ملی دارد. تغییراتی که سعید نمکی طی معارفه تیموری در مراسم آیین نکوداشت 60 سال حفاظت از پارک ملی گلستان کلید زد و گفت: مدیریت پارک ملی گلستان در محدوده استان گلستان است و رئیس این پارک از طرف رئیس سازمان محیط‌زیست کشور انتخاب خواهد شد و مدیرکل محیط‌زیست گلستان، قائم‌مقام رئیس سازمان محیط‌زیست کشور خواهد بود.

حالا باید منتظر ماند و دید این تغییرات که با توجه به سیاست‌های مدیریتی اخیر مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، از جمله راه‌اندازی قرق‌های اختصاصی و صدور پروانه‌های شکار چارپایان برای اتباع خارجی نمی‌توان چندان خوشبینانه به آن نگریست چه سرنوشتی را برای پارک ملی گلستان رقم خواهند زد. مسئولانی چون سعید نمکی که از مدافعان تمام‌عیار شکار است و در عین حال معاون سازمان برنامه بودجه و طی چند ماهی که به عنوان مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شده توانسته بستری برای جولان شکارچیان هم در قرق‌های اختصاصی و هم در عرصه‌های ناب محیط زیست کشور فراهم کند.

بیشتر بخوانید: نمکی با طعم خون بر زخم حیات وحش ایران + فیلم

طرح معرفی گورخر به کویر مرکزی، پیراهنی بر اندام یک بودجه؟

به گزارش تسنیم، عیسی کلانتری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ماه گذشته در نخستین جلسه شورای راهبردی پارک ملی گلستان در ساختمان اداری پارک ملی گلستان اظهار داشت: توسعه پارک ملی گلستان در قالب پروژه مورد مطالعه قرار گیرد و در قدم نخست باید طرح جامع پارک ملی گلستان تدوین شود. نخستین قدم در پارک ملی گلستان مطالعه دقیق آن و تهیه طرح جامع برای این پارک است که ممکن است در دل این طرح جامع, 300 تا 500 پروژه کوچک و بزرگ دیده شود. هیئت امنا باید در این راستا فعال باشد و باید با دقت ببینند که چه انتظار و خواسته‌ای در قالب سیاست‌های کلان دولت و محیط زیست از پارک ملی گلستان دارند.

انتهای پیام/

R7856/P1361/S2,23/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۷۶۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است

علی سلاجقه روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره حقابه هیرمند به خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیات حاکمه افغانستان درباره حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب رهاسازی آب شده است.

وی تصریح کرد: از طرفی بارش‌های مناسب و سیلاب‌ها هم در منطقه به ما کمک می‌کند تا تالاب هامون شرایط بهتری یابد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیر‌هایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امید است بتوانیم با توافق هیات حاکمه افغانستان مسدود کنیم چرا که وضعیت تالاب‌ها مناسب‌تر خواهد شد.

سلاجقه یادآورشد: مرطوب سازی دریاچه هامون یکی از موضوعات مهم است و تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است.

وی درباره نظارت سازمان محیط زیست برای کاهش پلاستیک‌ها گفت: روی موضوع کاهش پلاستیک‌های زیر ۲۵ میکرون کاملا نظارت می‌کنیم و در این زمینه با تمام روسای شرکت‌های اصلی جلسه برگزار شده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ژن توله یوز هم گفت: یکی از راه‌های تکثیر در موضوع حیات وحش استفاده از مسائل سلولی و مولکولی است که ژن توله یوز در بخش رویان ذخیره شده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته