Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@01:13:24 GMT

شلاقِ فقر قصه بر تن درام ایرانی!

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۰۹۰۰

شلاقِ فقر قصه بر تن درام ایرانی!

در جریان بررسی کمی وکیفی سریال های ماه مبارک رمضان، با جبار آذین، شهرام خرازی ها و حسین سلطان محمدی منتقدان گفت‌و‌گو کردیم، در بخش اول موضوع سریال های طنز در ماه مبارک رمضان و نبود تولید تازه در این حوزه برای امسال را بررسی کردیم که منتقدان نظرات متفاوتی در این باره داشتند، در بخش دوم گفت‌وگوها به بررسی سه سریال «سر دلبران»، «بچه مهندس» و «رهایم نکن» پرداختیم که باز هم هر یک از این منتقدان با نسبت های متفاوتی به سریال خاصی اقبال داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلطان محمدی «سر دلبران» را بهترین سریال این دوره دانست و آذین معتقد بود که هر سه سریال از نظر کیفیت و محتوا متوسط رو به پایین هستند، اما «سر دلبران» در بین این سه سریال جایگاه بهتری دارد و در نهایت خرازی ها نظر متفاوتی داشت و «رهایم نکن» را بهترین سریال امسال خواند. هر سه منتقد «بچه مهندس» را در مقام دوم رتبه بندی خود قرار دادند.

بخش سوم و پایانی بررسی سریال های رمضان به موضوع کنداکتور صدا و سیما و همچنین تعریف منتقدان از سریال مناسبتی می پردازد. شهرام خرازی ها، جبار آذین و حسین سلطان محمدی هر یک نظرشان را درباره موضوع کنداکتور صدا و سیما گفتند و در این میان آذین و خرزای ها با انتقاد از صدا و سیما در خصوص تعریف از سریال مناسبتی، تاکید کردند صدا و سیما باید رویکرد خود را نسبت به این موضوع تغییر دهد.

جبار آذین در این قسمت از گفت و گو، به دلیل این که بعد از افطار تنها زمانی است که برای پخش سریال ها در تلویزیون باقی مانده است گفت البته این موضوع دلیلی برای تولیدات متوسط نیست، ضمن اینکه اگر سریالی مناسب و با کیفیت تولید شود حتی اگر ساعت 12 شب هم پخش شود مخاطب خود را پیدا می کند.

چیدمان سریال های ماه رمضان همواره یکی از چالش های تلویزیون بوده است، به نظر شما آیا تغییر در این کنداکتور می تواند نتایج خوبی داشته باشد؟

در ماه رمضان زمان ویژه ای برای پخش سریال ها نمی ماند مگر بعد از افطار، چون پیش تر از آن با برنامه های روتین و غیر روتین، تلویزیون جا به جای خودش را پر کرده است. اما مسئله این است، چناچه سریالی خوش ساخت و با محتوا باشد حتی اگر ساعت 12 شب هم پخش شود، مخاطب اگر تشخیص دهد که این سریال شایسته تماشا هست، برای آن وقت می گذارد. اما بدیهی است که تلویزیون به خاطر اینکه مخاطب بیشتری را جذب سریال ها کند، این زمان را اختصاص دهد. که اگر این زمان پیش از افطار باشد که همه به نوعی در حال غش و ضعف هستند یا از آن طرف هم اگر دیرهنگام باشد که خواب مردم تحت تاثیر قرار می گیرد. برای همین از بعد از افطار تا ساعت 11 معمولا بهترین زمان برای پخش سریال های تلویزیونی است.

قطعا پخش سریال های ماه رمضان بعد از افطار موضوعی منطقی است، اما چه دلیلی دارد که همه شبکه های تلویزیونی پشت سر هم سریال پخش کنند؟

در صدا و سیما این هنر، امتیاز و افتخاری است که همه شبکه ها برنامه سریال ماه رمضانی داشته باشند. در حالی که یک یا دو برنامه شاخص و برجسته و خوب، با محتوای ماه رمضانی می تواند پاسخگوی کامل نیاز مخاطب باشد، به شرط آن که خوب ساخته شده باشد با حضور حرفه ای ها و در زمان خوب هم پخش شود. هیچ نیازی ندارد که شبکه ها با هم مسابقه بگذارند و سریال های متوسط و زیر متوسط تولید شود که حتی خیلی از آن ها ارزش دیدن نداشته باشد.

شهرام خرازی ها درباره کنداکتور و زمان پخش برنامه های ماه مبارک رمضان معتقد است دقت لازم در این زمینه وجود ندارد و بی نظمی خاصی در این خصوص وجود دارد.

کنداکتور سریال های ماه رمضان از نظر شما چگونه است؟ کنداکتور نویسی ماه رمضان را مناسب می دانید؟

از نظر زمان پخش و کنداکتور نویسی مناسبتی برای ماه رمضان، از جمله سریال های به نظر می آید که دقت لازم صورت نمی گیرد و پشت سر هم پخش می شوند. ساعت های بازپخش آنها دارای نظم خاصی نیست و خیلی اوقات با هم تداخل دارند و بهتر است که بعضی از این سریال ها با درجه بندی فعلی پخش نشوند. تماشای آن ممکن است برای گروه سنی خاصی مناسب نباشد ولی عملا هر سال در تلویزیون می بینیم که شاید سریالی مناسب کودکان نباشند ولی هر سال در تلویزیون پخش می شوند و جزو پربیننده ها هستند و گاهی اوقات اثرات بدی از خودش به جای می گذارد که تا سال ها شاهد آن بودیم، مانند سریال پنج کیلومتر تا بهشت که این اتفاق افتاد.

حسین سلطان محمدی شبکه یک و شبکه سه را به دلیل اخبار و سخنرانی ها و برنامه های ورزشی که این دوشبکه به آن می پردازند درخصوص زمان پخش برنامه ها بی تقصیر می داند و کلا زمان عرفی پخش را مناسب می داند.

 به نظر شما مان پخش برنامه های ماه رمضان مناسب است؟

شبکه یک و شبکه سه همیشه تحت تاثیر طولانی بودن اخبار و سخنرانی های بعد از آن و برنامه های ورزشی شبکه سه است. این امری ذاتی است که در این دو شبکه داریم و برای همین خیلی نمی توانیم درباره آن صحبت کنیم تنها شبکه ای که می ماند شبکه دو است که زمان پخش آن بدون دست خوردگی زمانی است و اجرا می شود، برای همین زمان پخش این سریال ها در زمان عرفی آن اشکالی ندارد.

پس به نظر شما اینکه شاهد پخش پشت سر هم سریال ها هستیم اشکالی ندارد؟

اینکه در ماه رمضان لازم است که پشت سر هم کانال به کانال سریال بیاید مبحثی است که مدتهاست روی آن بحث می شود و مدتی هم بین علما و مساجد محل مناقشه شد که سریال ها باعث می شود کسی مسجد نیاید. پس از یکی دو سال اعتراض بعضی مواقع مثل امسال تعداد سریال ها را کم کردند یا اینکه زمان را جوری گذاشتند که اگر کسی می خواهد بتواند برای نماز جماعت به مسجد برود. امسال می بینم که شبکه 5 برای ماه رمضان سریال ندارد. پس نسبت به پر برنامه بودن سنتی یکی از کانال ها سریال ندارد. ضمن اینکه مجموعه بچه مهندس برای شبکه 5 بود که با سریال شبکه 2 جابجا شد.

در ادامه دو تن از منتقدان به تعریف «مناسبتی» پرداختند، شهرام خرازی ها و جبار آذین تعریف برنامه و سریال مناسبتی را از دیدگاه تلویزیون اشتباه خواندند.

شهرام خرازی ها در تعریف «مناسبتی» گفت: تعریف مناسبتی در ساخت سریال های تلویزیونی به طور درست رعایت نمی شود. سالهاست در ساخت سریال مناسبتی دچار ابهام هستیم و نمی دانیم به چه سریالی مناسبتی و چه سریالی غیرمناسبتی بگوییم. سریال هایی برای ماه مبارک رمضان ساخته می شود با مضامینی که در ارتباط با روزه داری است ولی عملا وقتی سریال ها پخش می شوند می بینیم که نتوانسته اند به ماه رمضان و آنچه که فلسفه روزه داری است نزدیک شوند. در کل سریال هایی ساخته می شود و در ماه رمضان به عنوان سریال مناسبتی پخش می شود که هیچ ارتباطی با ماه مبارک رمضان و روزه داری ندارد، ولی در عین حال از لحاظ روح کلی اثر کاملا مناسب این ماه است و واجد مضامین معنوی است و کاملا متناسب با ماه رمضان است بنابراین یک جور تداخل موضوعی و ابهام در تعریف سریال های مناسبتی صداوسیمای ما سال های سال است که وجود دارد و همچنان این قضیه ادامه دارد و حل نشده باقی مانده است.

جبار آذین هم در این باره با بیان اینکه یکی از ویژگی های مناسبت های ملی دینی و اجتماعی در کشور ما توجه مناسب و شایسته به این مناسبت ها و تولید برنامه های مردم پسند است گفت: سازمانی مانند صدا و سیما باید با برنامه ریزی مناسب و به روز، آثاری را در این راستا ارائه کند که این آثار پاسخگوی نیازها و سلیقه های مخاطب باشد. به ویژه در ماه مبارک رمضان ضروری است که تلویزیون ویژه برنامه ها و مجموعه های رمضانی تولید کند. ویژگی ها و مختصات ماه مبارک رمضان باید در مضمون و محتوای این آثار لحاظ شود، نه به این شکل که قصه ای در ماه رمضان اتفاق بیفتد و اسم آن را سریال ماه رمضانی بگذارند، آدم ها، روابط، مناسبت ها، کلام ها و گفت و گو ها همه این ها باید به گونه ای رمضانی باشد تا عنوان رمضان بر آن ها لحاظ شود.

لینک بخش نخست http://yon.ir/RG35f 

لینک بخش دوم     http://yon.ir/cVbHt

خبرنگار: محمد پور اسماعیلی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امین تارخ تلویزیون ماه رمضان سریال بهناز جعفری برزو ارجمند منتقد محمد حسین لطیفی سعید غفاری سریال سر دلبران سریال بچه مهندس سریال رهایم نکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رستگاری به افق فلسطین

  ازجمله این‌که همچنان مخاطبان بسیاری ضمن تشکر از تولید و پخش برنامه‌های «زندگی پس از زندگی» و «محفل»، بیان کرده‌اند که منتظر تولید سری جدید این برنامه‌ها هستند. همچنین درخواست کردند عوامل این دو برنامه در ۱۶۲ حضور پیدا کرده تا بتوانند به صورت مستقیم و بی‌واسطه با آنها گفت‌و‌گو کنند. در کنار این دو برنامه؛ «به احترام خدا»، «به افق فلسطین» و «رستگاری» جزو کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌هایی بود که به این سامانه ارسال شد. 

به احترام خدا
جالب است بدانید میان برنامه کوتاه چند دقیقه‌ای «به احترام خدا» جزو پرتکرارترین کلیدواژه‌های پیامک‌های مردمی است که حدود ۵۰ بار تکرار شده. این میان‌برنامه در ماه رمضان روی آنتن می‌رفت و به موضوعات مختلفی از جمله: مهارت‌های تذکر به روزه‌خواری، تقوای فردی و اجتماعی، گناه علنی و بلوغ و افطاری ساده می‌پرداخت. در کنار تشکر از تولید و پخش این میان‌برنامه، مخاطبان تمایل به بازپخش آن هم داشتند. 
 
آن‌سوی مرگ
باوجود این‌که ماه رمضان به پایان رسیده است اما همچنان برنامه زندگی پس از زندگی پیامک بسیاری از مخاطبان را شامل می‌شود. آنها از تولید و پخش این برنامه تشکر کرده‌اند و انتظار دارند این برنامه در ماه رمضان سال‌های بعد هم ساخته و روی آنتن برود. از طرفی اجرای عباس موزون، مورد توجه‌شان قرار گرفته و اغلب نگاه‌شان به سوژه‌ها و مهمان‌هایی که به این برنامه آمدند هم مثبت بوده است. همچنین تمایل به ارتباط مستقیم با عباس موزون در سامانه ۱۶۲ دارند و درخواست داشته‌اند که این مجری و کارشناس از طریق این سامانه پاسخگوی مستقیم مردم باشند.
 
«رستگاری» در شبکه دو
سریال «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی در ماه رمضان از شبکه دو پخش می‌شد. این مجموعه به خاطر محتوا و مضمون ماورایی که داشت و از تکنیک‌های جدید برای ساخت برخی سکانس‌های این سریال استفاده شد، توانست نظر مخاطبان بسیاری را جلب کند. از این رو در پیامک‌هایی که مخاطبان به این سامانه ارسال کرده‌اند، از پخش این سریال تشکر کرده و همچنین بازی محمود پاک‌نیت مورد توجه‌شان قرار گرفته است. رستگاری نخستین تجربه ده‌نمکی در ساخت سریال ماورایی بود که هم نظرات مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد و هم با برخی نکات منفی هم روبه‌رو شد. با این‌حال این سریال هم جزو کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌ها محسوب می‌شود.
 
در «جریان» بمانید
یکی از برنامه‌هایی که پخش آن مورد توجه مخاطبان بسیاری قرار گرفته است، برنامه «جریان» شبکه یک است. این برنامه که به صورت زنده در روزهای زوج با اجرای علیرضا زادبر پخش می‌شود، برنامه‌ای در حوزه مسائل سیاسی است که به بررسی تحولات کشور از منظر راهبردی می‌پردازد. در پیامک‌های بسیاری بیننده‌های برنامه از پخش آن تشکر کرده بودند و به یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار در پیامک‌ها تبدیل شد.
 
ساعت به افق فلسطین
عوامل برنامه «به افق فلسطین» به‌تازگی در ۱۶۲ حضور پیدا کرده و به صورت مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کردند و به سؤالات آنها پاسخ دادند. این برنامه که از شبکه افق پخش می‌شود، نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرده است. از این رو یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌ها مربوط به این برنامه است که از عوامل برنامه و رویکرد و گفت‌وگوهایی که دارند تشکر شده است. همچنین از سازندگان این برنامه خواسته شده همچنین به تولید آن ادامه دهند و از شخصیت‌ها و چهره‌های مهم دیگری به‌عنوان مهمان در برنامه دعوت کنند.

در خواست بازپخش «بازپرس»
یکی از درخواست‌هایی که مخاطبان رسانه‌ملی داشتند، بازپخش سریال‌های پلیسی امنیتی چون «بازپرس» و «گاندو» است. بازپرس به کارگردانی احمد معمی ساخته شده و ماجرای این سریال درباره یک بازپرس به نام صدراست که در جریان یک قاچاق اقتصادی بزرگ قرارگرفته و به‌دنبال سرنخ‌ها، این پرونده به یک آقازاده و یک تهیه‌کننده رانتخوار می‌رسد و چند ماجرای دیگر به‌دنبال این ماجرا اتفاق می‌افتد. 

با هم بخندیم
یکی از گونه‌های جذاب سریال‌سازی برای مخاطبان تلویزیون، مجموعه‌های طنز است. از این‌رو همواره سریال‌های طنز جزو آثار پرمخاطب تلویزیون محسوب می‌شود. در این میان برخی سریال‌های طنزی که در سال‌های گذشته پخش شده‌ همچنان مورد توجه مخاطبان است و درخواست پخش آن را دارند. به‌عنوان مثال در پیامک‌های بسیاری به پخش مجموعه‌های «خنده بازار»و«افسانه هزارپایان» اشاره شده و درخواست بازپخش این مجموعه‌ها را داشتند. همچنین از برنامه «هموطنز» و اجرای کامران تفتی و از سازندگانش که اقدام به تهیه و تولید چنین برنامه‌ای داشتند هم بسیار تشکر شده است. در ادامه عده‌ای هم درخواست پخش فیلم‌های سینمایی بسیاری را از شبکه نمایش داشتند. از جمله فیلم سینمایی «محمد رسول‌ا...(ص)‌» به کارگردنی مجید مجیدی و همچنین فیلم‌های سینمایی جنگی خارجی و فیلم‌هایی که در دهه ۶۰ در حوزه دفاع‌مقدس ساخته و اکران می‌شد. در پایان نیز از نشست‌های خبری شبکه خبر‌۲ تشکر بسیاری شده‌است.


دیگر خبرها

  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • «پدر قهوه»، سریال جدید مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • رستگاری به افق فلسطین
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • سریال جدید شبکه سه مشخص شد
  • سریال «مامان اشتباه می‌کند» از قاب شبکه تهران
  • سریال جدید تلویزیون به دو شبکه می‌رسد
  • علی مشهدی و شهرام قائدی با «بدل» به شبکه سه می‌آیند