Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@09:37:15 GMT

سهم‌خواهی با نقاب دلسوزی برای کارگران یک خودروساز

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۱۷۸۴۰

یادداش وارده؛ ایمان داور پناه- در روز‌های اخیر نامه‌ای در یک رسانه ضد انقلاب که به‌عنوان مرجع بسیاری از اخبار صدای امریکا، بی‌بی‌سی و منوتو شناخته می‌شود منتشر شده که در آن به‌ظاهر جمعی از کارگران و کارکنان یک شرکت خودروسازی داخلی خطاب به رئیس‌جمهور، انتقاد‌هایی را درخصوص نحوه مدیریت این شرکت خودروسازی مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نامه که به‌نظر می‌رسد افراد یا گروه‌هایی نسبت به تدوین آن اقدام کرده‌اند، از تصمیم‌های مدیریتی اعمال شده گرفته تا انتصاب مدیران و معاونان مورد انتقاد قرارگرفته و این‌گونه عنوان‌شده که این افراد، جمعی ناکارآمد و بی‌تجربه هستند و آمده‌اند تا از منافع و امکانات این مجموعه به سود خود بهره‌برداری کنند.
واقعیت آن است که صنعت خودروسازی کشور به‌عنوان یک صنعت بزرگ و مهم با گردش مالی بسیار بالا در طول سال، جذابیت‌های فراوانی برای جناح‌ها و گروه‌های سیاسی داشته و همواره آماج تصمیم‌ها و اعمال سلیقه‌های سهم‌خواهان بوده است؛ متأسفانه در یک دهه اخیر، با ورود افراد دارای سوابق سیاسی به این صنعت، خودروسازی تحت تأثیر سیاسیون نیز قرار گرفته تا علاوه بر مسائل و کاستی‌های فنی، سیاست‌زدگی نیز به مشکلات آن اضافه شود.
این گروه‌ها و باند‌ها نیز هرجا که منافعشان از این صنعت تأمین می‌شود، لب فرو می‌بندند و به تلاش برای دستیابی به اهدافشان که عمدتاً هم اقتصادی است می‌پردازند؛ اما هرگاه از تسلط بر این صنعت دور شده و کنار گذاشته می‌شوند، شروع به پرونده‌سازی و لجن‌پراکنی برعلیه آن می‌کنند و جالب‌تر آن‌که همه این اقدام‌ها را هم با ژست حمایت از سرمایه‌های سازمان انجام می‌دهند؛ سرمایه‌هایی که هرگاه بر آن تسلط داشته‌اند، بدون استثنا با بی‌رحمی هرچه تمام‌تر اقدام به غارت آن کرده و در راه اهداف سیاسی و اقتصادی خود هزینه کرده‌اند.
در چند سال اخیر هم هر مدیری که در این خودروسازی منصوب شده، به نوبه خود با تصمیم‌های نسنجیده و غیراصولی، وقت و سرمایه کشور را به‌هدر داده و به سرمایه‌های آن آسیب زده است؛ به‌عنوان مثال مدیران قبلی این خودروسازی، این مجموعه را با یک بانک و یا مؤسسه مالی و اقتصادی اشتباه گرفته بودند و باهدف آمارسازی و ارائه به مدیران بالادستی خود و به‌اصطلاح، ادای شاگرد زرنگ را درآوردن، این شرکت خودروسازی را تبدیل به یک نهاد پولی و مالی کردند که از مردم پول نقد دریافت می‌کرد و ماهیانه سود آن را می‌پرداخت؛ با این کار، هم خلاف قانون عمل کردند و سود‌های بانکی بیشتر از حدوحدود تعیین شده از سوی بانک مرکزی پرداختند، و هم میراثی شوم را برای آیندگان برجای نهادند.
این مدیران در یک بازی با کلمات اعلام کردند که ساختار‌ها را اصلاح کرده‌اند؛ در حالی که باگذشت زمان ثابت شد این اصلاحات در سرمایه، چیزی به‌جز عددسازی‌های کودکانه نبوده و این مدیران علاوه بر آن‌که زیان‌های مالی شرکت‌های این خودروسازی را مخفی کرده‌اند، بلکه با جمع و تفریق‌های نامتقارن، به اعدادی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد این شرکت‌ها سودده نیز هستند؛ اما هرگز به این سؤال پاسخ ندادند که اگر سودده هستند و زیان‌های مالی سازمان را از بین برده‌اند، چرا چند سال هیچ سهامداری از این شرکت‌ها دیناری سود دریافت نکرد؟
در کنار آن، در بخش‌هایی نظیر فروش این خودروساز، همین افراد رانت‌های کلان ایجاد کردند و باعث شدند تعدادی از خودرو‌های تولیدی این شرکت در بازار کمیاب شده و پای دلالان به جریان فروش این خودرو‌ها باز شود؛ آن‌ها به‌گونه‌ای عمل کردند که برخی از این خودروها، امروز با اختلاف قیمت‌های عجیب و غریب در بازار به فروش برسد؛ آن‌ها نتوانستند و یا نخواستند این شرکت در امر پاسخ‌گویی به مشتریان خود و برآوردن نیاز بازار موفق عمل کند؛ تا بتوانند واسطه‌گری خود در جریان فروش این خودرو‌ها را حفظ کنند؛ در واقع از این خودرو‌ها به‌عنوان ابزار و امتیازی برای بذل و بخشش به سیاسیون و پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.
این افراد امروز که منافعشان به‌خطر افتاده و جایگاه‌ها و پست‌های مدیریتی را از دست رفته می‌بینند، ژست دلسوزی به خود گرفته‌اند و به مقام‌های سیاسی کشور نامه می‌نویسند و در واقع خواستار بازگشت خود و اعوان و انصارشان به این خودروسازی هستند تا باز هم به اعمال و رفتار قبلی ادامه دهند.
این دست نامه‌نگاری‌ها از جانب افرادی صورت می‌گیرد که امتحان خود را در این صنعت پس داده‌اند، افرادی که مدیریت‌شان را همه دیده‌اند؛ آنچنان آینده خودروسازی را به ثمن بخس به فروش رسانده‌اند که مدیران فعلی آن هم هرچه تقلا می‌کنند، همچنان از اهدافی که باید بدان برسند، دورند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد خودرو سازی نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۷۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز جهانی کارگر، نشست هم‌اندیشی رئیس بنیاد ملی نخبگان با منتخبان سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحد‌های نمونه برگزار شد.

 روح الله دهقانی در جمع کارگران نخبه برگزیده در جشنواره امتنان با اشاره به مفهوم نخبگی محدود به قشر دانشگاهی نبوده و جامعه کارگری برجسته‌ترین نخبگان کشور را به خود دیده است، افزود: تلقی عموم جامعه از نخبگان، افرادی است که دانشگاهی هستند، در حالی‌که نخبه محدود به قشر خاصی از جامعه نبوده و جامعه کار و کارگری ما بهره‌مند از وجود افرادی است که با تلاش، خلاقیت و نوآوری خود مفهوم تازه‌ای به نخبگی بخشیده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که می‌بایست تعریف و بیان جامعه از کارگر نخبه شفاف و تبیین شود، ادامه داد: در ادبیات و باور عمومی ما، کارگر کسی است که کار یدی و خدماتی انجامی می‌دهد، در حالی که عمده حاضران در این جمع از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و پژوهشگر هستند. پس یک مفهوم عمومی از کارگر داریم و یک مفهوم تخصصی، اما به طور کلی تلقی و تعریف دقیقی از مفهوم کارگر وجود ندارد و کامل نیست

دهقانی با تأکید بر این‌که تشویق و سوق دادن همه جامعه به کارآفرینی، صحیح نیست، ادامه داد: اشتغال جامعه به مشاغل گوناگون در جامعه را می‌توان دو دسته دانست؛ دسته اول، اشتغال فرد کارآفرین و دسته دوم، افرادی که برای یک شرکت، سازمان یا صنعت کار می‌کنند. قبلاً هم بار‌ها تأکید کرده‌ام که تشویق و سوق دادن همه افراد جامعه به کارآفرین شدن یک اشتباه بزرگ راهبردی است.

وی گفت: کارآفرینی در نگاه اول یک مقوله شیک به نظر می‌رسد، اما تمام نیاز کشور را پوشش نمی‌دهد و لزوما به استعداد علمی ربط ندارد، بلکه ریسک‌پذیری بالا، تعاملات تجاری و ... را طلب می‌کند. در مقابل، افرادی هستند که خداوند استعداد‌های دیگری را در اختیارشان قرار داده از جمله توانایی ایده‌پردازی، تحلیل و تفکر، تعمق و ریزبینی و بسیاری از ظرفیت‌های دیگر که تشویق چنین فردی به کارآفرین شدن، قطعا اشتباه است. بلوغ انسان این است که توانمندی خود را بشناسد و در موقعیت مناسب به کار ببندد.

به گفته وی، وقتی به فردی کارگر نخبه اطلاق می‌کنیم، منظور ما افرادی است که از توانمندی و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند و در مجموعه خود یک نیاز را بسته به توانمندی‌ها و استعدادهایشان تامین می‌کنند.

دهقانی با بیان این‌که بسط مفهوم نخبگی از محیط صرفاً آکادمیک و دانشگاهی به تمامی حوزه‌های نخبه‌پذیردر بنیاد ملی نخبگان به طور جدی دنبال می‌شود، ادامه داد: به دنبال بسط مفهوم نخبگی از محیط دانشگاهی هستیم. صرفا کسی که در دانشگاه است، نخبه شمرده نمی‌شود و سایر حوزه‌ها مانند صنعت، فرهنگ و هنر، مدیریت و کارآفرینی برخی از ساحت‌هایی هستند که با تدوین آیین‌نامه‌هایی در بنیاد ملی نخبگان، حوزه‌های جدید شناسایی و معرفی نخبگان خواهند بود.

رئيس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که نخبگان کارگری، پیش قراولان حوزه نخبگانی کشور هستند، ادامه داد: نوآوری چندین محیط دارد و در بستر‌های مختلفی شکل می‌گیرد. نوآوری انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می‌توان به نوآوری در فرآیندها، نوآوری در محصول، نوآوری‌های برافکن و نوآوری‌های بهبوددهنده اشاره کرد. نوآوری‌ها در بستر مناسب خود رشد می‌یابند. 

دهقانی با بیان این‌که ایده‌های نوآورانه و بهبود دهنده به دست نخبگان درون هر سازمان اتفاق می‌افتد، افزود: یکی از دلایلی که صنعت ما در برخی موارد نسبت به دانشگاه‌ها احساس خوب ندارد همین جا است. نوآوری در صنعت قید‌ها و الزاماتی دارد که فرد نخبه دانشگاهی ممکن است ممکن است با آنها آشنا نباشد. همین باعث می‌شود که نوآوری دانشگاهی به تنهایی در بهبود صنعت کارآمد نیافتد؛ بنابرای نوآوری‌های درون سازمانی فقط توسط افرادی می‌تواند تأثیرگذار باشد که در آن سازمان فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به تدوین آیین نامه نخبگان درون‌سازمانی در همین راستا افزود: با توجه به اهمیت بالای نخبگان و متخصصانی که در دل صنعت فعالیت می‌کنند، امسال آیین‌نامه نخبگان درون‌سازمانی تدوین و اجرا خواهد شد. نخبه همان کارشناسی است که در یک صنعت، یک فرآیند را اصلاح می‌کند، یک محصول جدید ارائه می‌دهد، استانداردی را پیاده سازی می‌کند و صد‌ها برابر هزینه‌ای که برای خودش می‌شود به آن صنعت سود می‌رساند، قطعاً مصداق نخبگی است و بر همین اساس، بنیاد ملی نخبگان برنامه دارد تا آیین‌نامه‌ای را با هدف حمایت از نخبگان درون سازمانی یا به اصلاح عام کارگران نخبه، تدوین و اجرا کند.

دهقانی ادامه داد: معتقدم نگهداشت نیروی انسانی نخبه کار، نسبت به سایر حوزه‌ها ارجحیت دارد و امیدوارم دوره بعدی که این نشست برگزار می‌شود، فرآیند شناسایی ارزیابی و حمایت از نخبگان درون سازمانی و دیگر حوزه‌ها همچون نخبگان کارآفرینی و مدیریت، صنعت، فرهنگ، هنر و دیگر حوزه‌ها برقرار شده باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران در تحقق شعار سال نقش غیر قابل انکار دارند
  • پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی
  • یزد؛ میزبان غول‌های صنعت نساجی
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • زندگی سخت است اما مدیرعاملی سخت‌تر!
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»