Web Analytics Made Easy - Statcounter

باقر لاریجانی، نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر گفت: تفاهم‌نامه فعالیت کلینیک‌های دیابت در بیمارستان های آموزشی منعقد شد که اثرات چشمگیری در کنترل این بیماری دارد.

ایران آنلاین / باقر لاریجانی در نشست دبیرخانه این کمیته با بیان اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، اظهار داشت: با تلاش های صورت گرفته، اطلاعات مرتبط با بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر آنها در سطوح ملی و استانی وجود دارد، بر همین اساس ضروری است برنامه ریزی لازم برای جمع آوری اطلاعات و محاسبات مورد نیاز در سطح شهرستان‌ها نیز صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی در ادامه افزود: همانطور که وجود اطلاعات در برنامه ریزی های مرتبط با بیماری های غیرواگیر اهمیت دارد، لازم است برای توسعه برنامه ریزی های استانی دوره های آموزشی مرتبط با پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر برای دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز برگزار شود.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به اقدامات انجام شده در این زمینه، تصریح کرد: تفاهم نامه همکاری سه جانبه ای بین معاونت های بهداشت، درمان و آموزشی وزارت بهداشت درخصوص فعالیت کلینیک های دیابت در بیمارستان های آموزشی منعقد شد که اجرای آن می تواند اثرات چشمگیری در کنترل بیماری دیابت داشته باشد.

وی با بیان اینکه ضروری است نقش سطوح مختلف نظام سلامت در کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت مشخص شود، خاطرنشان کرد: گسترش نظام ثبت دیابت کشور از طریق همکاری علمی با کشور سوئیس، اقدامی بود که طی چندماه گذشته در کارگروه دیابت و عوامل خطر متابولیک پیگیری شده است.
نقش پررنگ بیماران در کنترل بیماری‌ها
لاریجانی با اشاره به اهمیت نقش بیماران در کنترل بیماری خود، گفت: باید بسته های آموزشی برای بیماران درخصوص بیماری های غیرواگیر تدوین شود. این امر می تواند کمک شایانی در کنترل این بیماری ها و عوارض ناشی از آن داشته باشد.

در ادامه این نشست هریک از کارگروه های کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر با ارائه گزارشی، پیشنهاداتی در خصوص تسهیل اجرای سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ارائه نمودند.
ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست، با تاکید بر لزوم تعاملات برون بخشی برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر گفت: باید از ظرفیت دستگاه‌های دیگر به ویژه در حوزه پیشگیری بهره برداری شود.

وی به نقش مردم و مجامع استانی در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که لازم است در این راستا پیگیری شود، برنامه ریزی برای مشارکت ساختارمند مردم و تشکیل کانون‌های سلامت محله‌ها و همچنین مجامع استانی است.
تعاملات درون بخشی راهی برای کنترل بیماریهای غیرواگیر
آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز گفت: تعاملات درون بخشی و همکاری معاونت های مختلف وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر یکی از الزاماتی است که باید به آن توجه شود و تاکنون نیز همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است. لازم است در چارچوب های ملی ارائه خدمات در حوزه های مختلف نیز نقش هریک از معاونت ها و نهادهای مرتبط مشخص شود.

رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت هم، در بخش دیگر این نشست با ارایه گزارش گروه های کارگروه سبک زندگی سالم، اظهار داشت: برنامه ایراپن در چند شهر به صورت پایلوت اجرا شده و باتوجه به تجاربی که در این زمینه حاصل شده لازم است ضمن بازنگری برنامه، اجرای آن توسط تمامی دانشگاه ها علوم پزشکی پیگیری شود.

ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در ابتلای افراد به سرطان موثر هستند، گفت: چارچوب ملی ارائه خدمات سرطان در دست تدوین است و در این سند به تمامی عوامل مرتبط توجه می شود.

حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت هم، از تشکیل کارگروه آموزش پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در این معاونت خبر داد و یادآور شد: آیین نامه هایی در رابطه با آموزش های مرتبط با بیماری های غیرواگیر تدوین شده و همکاری هایی با معاونت اجتماعی درخصوص برنامه های آموزش خودمراقبتی صورت گرفته است.

در پایان این نشست نیز، نیلوفر پیکری دبیر دبیرخانه کمیته ملی بیماری های غیر واگیر با اشاره به ارائه گزارش عملکرد ایران در کمیسیون بیماری های غیر واگیر سازمان جهانی بهداشت، گفت: در این کمیسیون توصیه هایی به کشورهای عضو شده که از آن جمله می توان به تاکید بر تعهد سیاستگذاران، اولویت بندی با مشارکت ذی نفعان، پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در راستای اهداف پوشش همگانی سلامت، همکاری دولت، بخش خصوصی و جامعه، سرمایه گذاری خاص در راستای پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و ارزیابی اقدامات در سطوح مختلف اشاره کرد./ باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت

ایسنا/زنجان فرماندار زنجان گفت: با وجود خانه‌های بهداشت مجهز، می‌توانیم از تحمیل بسیاری از هزینه‌های جانبی به بیماران و نیز جامعه پیشگیری کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی فرمانداری زنجان، پرویز خالقی به مناسبت هفته سلامت و در دیدار با کارکنان مرکز بهداشت شهرستان زنجان، عنوان کرد: همه‌ ما بایستی تلاش کنیم شعار پیشگیری بهتر از درمان را به منصه ظهور برسانیم، چرا که پیشگیری بسیار سهل‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. 

وی افزود: اگر بتوانیم امر پیشگیری را به خوبی مدیریت کنیم، درصد بالایی از بیماری‌ها و مشکلات بعدی دامن‌گیر افراد جامعه نخواهد شد.

خالقی با تأکید بر اهمیت تجهیز کردن خانه‌های بهداشت، افزود: اگر خانه‌های بهداشت مناطق کوچک و کمتر توسعه‌یافته نظیر روستاها مجهز و به‌روز باشند، شاهد کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خواهیم بود.

او گفت: این موضوع سبب رفع مشکلات بهداشتی و درمانی ساکنان این مناطق شده و موجبات آسودگی آنان را فراهم خواهد آورد و طبعاً با وجود خانه‌های بهداشت مجهز، می‌توانیم از تحمیل بسیاری از هزینه‌های جانبی به بیماران و نیز جامعه پیشگیری کنیم.

فرماندار شهرستان زنجان با اشاره به شأن و جایگاه والای فعالان حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: حیطه‌ کاری بهداشت و درمان از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. از آن‌جایی‌که این حوزه کاری با جان و حیات انسان‌ها در ارتباط است، فعالان حوزه بهداشت و درمان بایستی نهایت دقت و ظرافت را سرلوحه‌ کار خود قرار دهند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • مشاورین املاک و خودرو باید دارای پروانه فعالیت باشند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت