Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالانه سه تا پنج هزار نفر بیمار جدید ام اس در کشور اضافه می شود که می توان با حذف سیگار سالانه از 5٠٠ تا 6٠٠ نفر مبتلا به این بیماری پیشگیری کرد.

محمدعلی صحراییان روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: ام اس بیماری خودایمنی است و بیشتر در جوانان دیده می شود؛ علائم بالینی متفاوتی دارد و مشکلاتی همچون تاری دید، ضعف اندام، کم شدن قدرت حرکت و اختلالات ادراری برای مبتلایان به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نائب رئیس هیات مدیره انجمن ام اس ایران تصریح کرد: شروع علائم این بیماری به صورت حاد است و پس از معاینه پزشکی و انجام ام آر آی می توان این بیماری را تشخیص داد.

وی با اشاره به اینکه باید نگاه جامعه به این بیماری را تغییر داد تا درک صحیحی از آن در جامعه ایجاد شود، افزود: اهمیت بیماری ام اس در این است که این بیماری در دوران جوانی شروع می شود، طیف وسیعی را دربرمی گیرد و غیرقابل پیش بینی است و باعث شده که بیماری خاص باشد.

صحراییان اظهار داشت: مبتلایان به این بیماری برای راه رفتن و انجام کارهای روزمره نیاز به کمک دارند البته باورهای اشتباهی در این بیماری وجود دارد که باید آنها را تغییر داد.

وی برخی از این باورهای اشتباه را واگیردار بودن و اینکه بیماران مبتلا نمی توانند ازدواج کنند یا باردار شوند، عنوان کرد و افزود: اینها تصورات نادرستی است و باید درک درستی از این بیماری در جامعه ایجاد شود؛ نباید برای درمان این بیماری نه امید واهی داد و نه آن را وحشتناک جلوه داد.

صحراییان یکی از دلایل حملات این بیماری را استرس و تنش های روزمره عنوان کرد و گفت: اینکه استرس باعث ایجاد این بیماری شود، ثابت شده نیست اما در تشدید بیماری نقش مهمی دارد و با توجه به اینکه ١5٠ سال از وجود این بیماری در جهان می گذرد، هنوز علت دقیق بروز این بیماری مشخص نشده است.

وی ادامه داد: عوامل خطرزای بیماری وجود دارد که عمدتاً به عنوان عوامل محیطی شناخته می شوند که علاوه بر عوامل ژنتیکی باید مورد توجه قرار گیرند؛ البته درباره عوامل محیطی اطلاعات زیادی وجود دارد اما هیچ کدام ثابت شده نیست.

* سیگار احتمال ابتلا به ام اس را افزایش می دهد
صحراییان افزود: سیگار از مواردی است که احتمال ابتلا به بیماری ام اس را افزایش می دهد و اگر مصرف سیگار کاهش یابد احتمال ام اس کمتر می شود و به طور میانگین ١5 تا ٢٠ درصد کاهش می یابد.
وی در عین حال ادامه داد که سالانه سه تا پنج هزار نفر بیمار جدید ام اس در کشور اضافه می شود که می توان با حذف سیگار سالانه از 5٠٠ تا 6٠٠ نفر مبتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه نقص ویتامین D در بین نوجوانان و جوانان از دیگر مواردی است که می تواند افراد را به ام اس مبتلا کند، اظهار داشت: راهکارهایی که می تواند افراد را از ابتلا به بیماری ام اس دور کند، مساله دارودرمانی، کاهش مصرف سیگار، کاهش تنش و استرس، شروع ورزش از سال های اولیه بیکاری و اصلاح ویتامین D است که امیدواریم با این روش ها بتوان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
صحراییان تصریح کرد: از آنجا که داروها باعث می شود تعداد حملات و تنش ها در سال در بیماران مبتلا به ام اس کاهش یابد، میزان ناتوانی هم به درصد پایین تری می رسد و سال های بدون ناتوانی بیمار افزایش می یابد؛ البته اگر بیمار مبتلا به این بیماری سیگار را ادامه دهد، احتمال ناتوانی فرد نیز وجود دارد.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن ام اس ایران ادامه داد: سه مثلث اصلی در پیشگیری از بیماری ام اس می تواند آرامش، ورزش و مصرف دارو باشد البته تغذیه و رژیم های غذایی و استفاده از غذاهای کم چرب، میوه و سبزیجات نیز به تمام این بیماران توصیه می شود.

* 75 درصد بیماران ام اس از داروهای ایرانی استفاده می کنند
صحراییان اضافه کرد که اولین داروی ایرانی برای این بیماران در سال 1385 تولید شده است و ما به داروهای ایرانی اعتماد داریم و بیشتر این داروها مورد مصرف بیماران است.
وی خاطرنشان کرد: در بیماری ام اس چون قدرت فرد در کنترل بیماری کافی نیست و هیچ مدلی از دارو نداریم که بیماری را به صورت صددرصد کنترل کند، ممکن است برای گروهی از بیماران کامل جواب ندهد؛ بنابراین پاسخ دهی بیماران به داروها از 40 تا 70 درصد است.

* ام اس درمان قطعی ندارد
وی اضافه کرد: در حال حاضر درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد؛ این بیماری طولانی، رفت و برگشتی و حمله ای است و مطئمن باشید که اگر کسی درمان این بیماری را کشف کند، به سرعت روش درمان در تمام دنیا پخش خواهد شد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۹۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود

به گزارش جام جم آنلاین از انجمن رادیولوژی ایران، دکتر لیلا آقا قزوینی، متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت ارایه خدمات پزشکی در بیماران مراجعه کننده به اورژانس‌ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته‌های مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی، چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محور‌های مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات‌ها و چت جی پی تی (Chat GPT) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکار‌ها در این حوزه ارایه خواهد شد.

 دکتر آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویر برداری برای دریافت گزارش‌های اصولی و کاربردی تصویربرداری یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوط در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن‌ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته‌ها قرار گیرد.

لازم به ذکر است، این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از چهار صد سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می‌پردازد.

گفتنی است، همزمان با سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، نمایشگاه‌های تجهیزات پزشکی در چهار سالن مجزا در محل هتل المپیک تهران به ارایه آخرین دستاورد‌های تجهیزات رشته تصویربرداری خواهند پرداخت.

دیگر خبرها

  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود