Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@20:29:18 GMT

اولین عمل جراحی چشم با ربات انجام شد

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۶۶۳۱۴

اولین عمل جراحی چشم با ربات انجام شد

دانشمندان دانشگاه آکسفورد رباتی ساخته‌اند که اولین عمل جراحی چشم جهان را انجام داده است.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Futurism، ربات‌ها در حال حاضر جراح ارشد اتاق‌های عمل هستند، از جراحی پروستات گرفته تا کیسه صفرا همه را می‌توانند انجام بدهند و حالا هم به سراغ جراحی چشم رفته‌اند.

در سال 2016، دانشمندان دانشگاه آکسفورد شروع به آزمایش یک سیستم جراحی «پرس‌آیز» کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات برای انجام عمل جراحی شبکیه چشم، سطح پشت تخم چشم، طراحی شده بود. حالا دانشمندان آکسفورد نتایج تحقیقات دستیار جراحی چشم را منتشر کرده‌اند.

یک جراح با استفاده از یک اهرمک بازوی متحرک سیستم پرس‌آیز را کنترل می‌کند. پزشکان می‌توانند ابزارهای مختلفی را به این بازو متصل کنند. حتی ماهرترین جراحان نیز گاهی اوقات لزرش دست دارند اما از آنجا که این سیستم رباتیک است، هیچ لرزش دستی هم ندارد.

برای انجام آزمایش‌های بالینی، 12 بیمار داوطلب شدند که نیاز داشتند غشایی از روی شبکیه چشم‌شان برداشته شود. به گفته محققان، این جراحی کاملا جراحی ساده‌ای است.

جراحان شش مورد از این جراحی‌ها را به صورت سنتی انجام دادند، شش مورد دیگر نیز توسط ربات‌های دستیار جراح چشم انجام شدند.

جراحی‌های سنتی با یک برش کوچک بالای مردمک چشم شروع می‌شود. در نسخه جراحی رباتیک، جراح برشی به قطر کمتر از یک میلی‌متر زیر مردمک چشم ایجاد می‌کند و ربات را از طریق آن وارد چشم می‌کند.

ربات غشا را از شبکیه چشم جدا می‌کند و از همان برش ورودی، خارج می‌شود. در جراحی‌هایی که به صورت سنتی انجام می‌شود، جراح این کار را با استفاده از ابزارهای میکروسکوپی به صورت دستی انجام می‌دهد.

تمام 12 جراحی موفقیت‌آمیز بودند؛ در برخی موارد ربات دستیار، باعث تاثیرگذاری بیشتر جراحی‌ها شدند.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۶۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟

آفتاب‌‌نیوز :

سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار