Web Analytics Made Easy - Statcounter

خطیب نماز جمعه اهواز گفت: دولت و قوه قضائیه با نظارت بر بازار مانع از احتکار کالا شوند و با بازاریان محتکر برخورد کند. ۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اهواز ضمن تبریک روز اصناف اظهار داشت: کتابی شبیه کتاب نهج‌البلاغه امیرالمومنین(ع) پیدا نمی‌شود که در فصاحت کلام کاملا بی‌نظیر است و در این کتاب ابتدا به همه حاکمان در تمام زمینه‌ها تذکر می‌دهد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در کلام امیرالمومنین(ع) نخستین صنف حیاتی جامعه را نیروهای مسلح و صنف دوم حیات جامعه را دستگاه قضایی عنوان کردند و در باره صنف دوم می‌فرمایند که قاضی انتخاب شده توسط والی باید علم زیادی داشته باشد و والی باید قاضی را انتخاب کند که واقعا باسواد باشد.

موسوی جزایری با بیان اینکه قاضی باید در کنار داشتن معلومات باید عادل باشد، گفت: سومین صنف کارگزاران و چهارمین صنف بخش مالیات است که به همه آنها نیز تذکرات لازم را ارائه داده زیرا این اصناف در واقع پایه‌های نظام اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه صنف پنجم در کلام امام علی(ع) دبیران و کاتبان هستند، گفت: ششمین صنف در کلام امیرالمومنین(ع) تجار و صنعت‌گران هستند که عده‌ای باید صنعت‌گر و عده‌ای دیگر تاجر باشد و امیرالمومنین(ع) وظایف هر دو طیف را کاملا شرح داده است.

امام جمعه افزود: اصناف از جمله اقشاری هستند که بیشترین بار خیر جامعه را به دوش می‌کشند و اینکه می‌پندارند همه بازاریان احتکار می‌کنند باید گفت که این گونه نیست و همه بازاریان این اقدام را انجام نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه کمک به ساخت مسجد، ایتام و بیماری از جمله عملکردهای خیر اصناف است، گفت: احتکارکنندگان یک گروهی هستند و همه بازاریان جزو این گروه محسوب نمی‌شوند و از خدمات و مزایایی این صنف  حضور مستمر در کنار نهضت است.

خطیب نماز جمعه اهواز افزود: امام راحل بازاریان را یکی از بازوان جامعه عنوان کردند بنابراین باید این صنف را یکی از نعمت‌های بزرگ حساب کرد که امام راحل در مدح آنها این گونه گفتند.

وی تصریح کرد: از بازاریان توقع داریم که خودشان جلوی احتکارکنندگان را بگیرند و نگذارند که این نهضت 80 میلیونی تشکیل شده توسط 50 یا 100 نفر محتکر دچار مشکل شود و امیدواریم که کاسبان با ایستادگی مانع از احتکار شوند و در ادامه نیز دولت افرادی که دست به احتکار می‌زنند را مجازات کند.

موسوی جزایری با بیان اینکه احتکارکنندگان قصد دارند که با ایجاد هرج و مرج نظام اسلامی را متزلزل کنند، گفت: در کنار دولت قوه قضاییه نیز باید ورود کند و با حکم خود این موضوع را خاتمه دهد.

وی با اشاره به وضعیت آب و هوا در خوزستان بیان کرد: دستگاه‌های خنک کننده در مناطق گرم حیاتی هستند و مانند نان و آب است در صورتی که یک وسیله خنک کننده مانند کولر گازی در بازار بسیار گران شده و بازاریان در پاسخ به افزایش قیمت می‌گویند دولت به ما دلار 4200 تومان نمی‌دهد و ما مجبور هستیم دلار گران تهیه کنیم در نتیجه خرید وسایل براب فروشنده گران تمام می‌شود.

خطیب نماز جمعه اهواز ادامه داد: اگر راست می‌گویند و دولت کولر گازی را به حساب نیاورده و به تاجران دلار4200 را نداده باید گفت که این عملکرد دولت یک خطای بزرگی است زیرا دولت قول داده بود برای مصارف ضروری دلار دولتی بدهد.

وی با بیان اینکه از تزریق دلار دولتی در بازار اطلاعی نداریم، گفت: اگر دولت دلار به نرخ دولتی داده است اما تاجران منکر هستند مسئولان امر باید با نفی کنندگان دریافت دلار دولتی برخورد کنند تا مسئله خاتمه یابد.

موسوی جزایری تصریح کرد: اگر ثابت شود که دولت دلار دولتی تزریق کرده و عده‌ای برای منافع خود منکر هستند پس دولت خود وارد عمل شود و وسایل خنک کننده مانند کولر را خریداری و به صورت مستقیم به مردم بفروشد.

وی با اشاره به سالروز واقعه سال 1344 قمری گفت: گروهی دست ساز توسط انگلیس به نام وهابیت مرقدهای ائمه اطهار(ع) در بقیع را با خاک یکسان کردند که این حرکت غیراخلاقی وهابیت را سرکوب و این مصیبت را تسلیت می‌گوییم.

انتهای پیام/ح

R41468/P1357/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابلوی بورس، تابلوی رکود

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد.

«دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است. شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چراکه با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد.

ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است. عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چراکه از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است. به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چراکه به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد.

به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌روزه به زیر ۲۰‌روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این درحالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ها نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هرچند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • جمع آوری روغن زیتون از بازار چهارمحال و بختیاری
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان