Web Analytics Made Easy - Statcounter


رویداد۲۴ علیرضا کاظمی (معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش) در پاسخ به این سوال که چرا بُعد پرورش در آموزش و پروش مغفول مانده و کمتر به آن پرداخته می‌شود، گفت: این یکی از اشکالات وارده به نظام آموزشی کشور است که البته آموزش و پرورش هم در آن مقصر نیست.
وقتی کنکور به عنوان یک سد برای ارتقا مسیر شغلی و آموزشی دانش‌آموزان طراحی شد، نگاه دانش آموز از همان پایه اول ابتدایی به سد کنکور است تا از آن عبور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا تمام تمرکزش را برساحت تربیت علمی گذاشته است، از این رو نظام آموزشی ما تک ساحتی می‎شود. علی رغم اینکه طراحی‌های زیادی در کتاب‌ها، کلاس‌ها و مهارت‌ها انجام می‌شود، اما عملا تمرکز دانش آموز روی ساحت علمی بیشتر است.نتیجه این غفلت ناخواسته از دیگر ساحت‌‎ها، درگیری دانش آموز با آسیب‌های اجتماعی است و بنابراین اشکال اول از نظام آموزشی است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اشکال دوم از ساختار خود آموزش و پرورش است. به عنوان مثال یک برنامه درسی تعیین شده که دانش آموز از 8 صبح تا دو بعد از ظهر به کلاس می‌رود و فقط به صورت دانش محوری پیش می‌رود. حتی این امکان وجود دارد که دروسی مثل ریاضی و قرآن به صورت مهارتی کار شود، اما این کار نمی‌کنیم و بیشتر روی ساحت دانشی متمرکز شده‌ایم. به همین دلیل است که دانش آموز، دانش و شناخت کافی دارد، اما مهارت کافی را ندارد. این مساله در همه درس‌ها مشهود است چون دروس تبدیل به یک مهارت و نهادینه نشده است.

کاظمی گفت: سیزده میلیون دانش‌آموز داریم، این تعداد دانش‌آموز والدین‌های متفاوتی دارند، نقش والدین و خانواده نیز در تربیت دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است. از طرفی مدارس و امکانات مدارس هم مهم است مثلا دانش آموزی که در مدرسه‌اش به نمازخانه،‌ امام جماعت، مشاور، فضای مطلوب آموزشی و ورزشی و... دسترسی دارد با دانش آموزی که به هیچ کدام از این ها دسترسی ندارد تفاوت می‌کند. در واقع تمام فضای آن مربوط به کلاس درس می‌شود و برایش در نهایت خسته کننده خواهد بود.

وی ادامه داد: از نظر ما هیچ آسیبی در آموزش و پرورش نباید وجود داشته باشد؛ اما حقیقتا در مقایسه با کمبودها این آسیب‌ها خیلی زیاد نیست. طبیعتا ما باید برنامه‌ریزی کنیم تا آسیب‌های کمی هم که در مدارس وجود دارد، کاهش یابد.

کاظمی در پاسخ به این سوال که معاونت پرورشی چه برنامه‌هایی برای همتراز شدن با بُعد آموزشی آموزش و پرورش دارد، گفت: بُعد آموزشی یک بُعد از شش ساحت تربیتی است، اما آرزوی ما و سندتحول بنیادین این است که تعلیم و تربیت تمام ساحت‌ها را در بر بگیرد، ولی اینکه چقدر بتوانیم در برنامه‌ریزی‌ها موفق باشیم، نیازهست به اینکه یک سری ساختارها شکسته شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: همانطور که آقای بطحایی برای این ساختار شکنی‌ها در این مسیر حرکت می‌کند. مثلا یکی از کارهایش این است که آزمون‌ها را در دوره‌های مختلف تحصیلی حذف کند، اما ببینید که جامعه چقدر نسبت به آن مقاومت نشان می‌دهد. حالا اگر بخواهیم روند کلاس‌ها را هم تغییر دهیم مخالفت‌ها و مقاومت‌ها شدت می‌یابد. یا مثلا اگر بخواهیم مدارس متنوع را حذف کنیم، هر مدرسه‌ای را که بخواهیم حذف کنیم، یک سد ایجاد می‌شود.

کاظمی درباره تاثیرفضای مجازی در میزان آسیب‌های اجتماعی در مدارس توضیح داد: فضای مجازی تاثیر بسیار نامطلوبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی در مدارس داشته و به افزایش آن کمک کرده است، همچنین موجب شده برخی از مهارت‌ها تنزل پیدا کند، زیرا دانش‌آموز زمانی که باید در مهارت‌ها صرف کند در فضای مجازی صرف می‌کند. محتوای فضای مجازی یک محتوای نامطلوب است و بسیاری از شایعه‌ها، دورغ‌ها و مسائل غیر اخلاقی در همین فضای مجازی نشر پیدا می‌کند که موجب می شود قبح بعضی از این مسائل شکسته شود.
وی با بیان برنامه‌هایی که معاونت پرورشی برای پیشگیری از آسیب‌ها در نظر دارد، گفت: برای این امر ما با اداره کل مراقبت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همکاری می‌کنیم، زیرا آن‌ها برنامه‌هایی را در این زمینه طراحی و تدوین می‌کنند و ما هم به لحاظ اینکه نیروی انسانی و مشاورین را در اختیار داریم کمکشان می‌کنیم.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دانش آموزان علیرضا ابراهیمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش آسیب اجتماعی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۵۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان

فاطمه میرزانژاد، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گیلان از اجرای طرح شهید محمودوند در گردآوری اطلاعات کودکان بازمانده از تحصیل در سامانه وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در مراحل بعدی اسامی دانش‌آموزان ترک‌تحصیل کرده شناسایی نشده به سایر نهاد‌ها مانند کمیته امداد، بهزیستی، اداره کار و نیز استانداری ارسال و از ظرفیت آنها برای شناسایی سایر کودکان استفاده می‌شود. 

او همچنین افزود: اداره کار با اعطاء بسته‌های حمایتی مالی و معیشتی به خانواده‌های دارای فقر مالی، بهزیستی با کمک به کودکان با بیماری‌های خاص و حمایت از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، دادگستری با حمایت قضایی از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، ثبت احوال با کمک برای ثبت مشخصات و دریافت شناسنامه برای ایجاد هویت و ثبت‌نام در سامانه‌های آموزش و کمک به ادامه تحصیل دانش‌آموزان پای کار هستند تا هیچ دانش‌آموزی از تحصیل باز نماند.

معاون آموزش و پرروش گیلان تصریح کرد: در این طرح از تمامی ظرفیت‌های استان برای شناسایی و بازگرداندن دانش‌آموزان به تحصیل استفاده می‌شود.

به گفته میرزانژاد، ۱۵۴ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و ۱۲۸ دانش‌آموز در مقطع متوسطه با اجرای این طرح در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ به تحصیل بازگردانده شدند.

طرح شهید علی محمودوند که شهید شاخص گروه تفحص با ۷۰ درصد جانبازی شیمیایی، قطع پا و ۲۵ ساچمه در دست بود، برای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل و بازگرداندن آنها به مدارس در کشور و از جمله استان گیلان اجرا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج