Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- معاون ميراث‌فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور گفت: «طرح مرمت مدرسه عباسقلي‌خان پس از تصويب در شوراي فني به‌صورت مشارکتي اجرا خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاري آريا، محمدحسن طالبيان معاون ميراث‌فرهنگي کشور در حاشيه بازديد از مدرسه تاريخي عباسقلي‌خان با بيان اين مطلب افزود: «متوليان اين مجموعه به اين ثروت و گنجينه باقي‌مانده از دوره صفويه آگاه هستند و بخش هايي از اين مجموعه را مرمت و بازسازي کرده اند اما همچنان مشکلاتي وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
او با بيان اين‌که فرسايش هايي در اين اثر تاريخي وجود دارد که مورد بازديد قرار گرفت، اظهار کرد: «ايوان مدرسه مشکل سازه‌اي پيدا کرده و رطوبت و ترک دارد، همچنين  بخشي از تزئينات تخريب شده است که طرحي براي مرمت تهيه شده است.»
طالبيان تصريح کرد: «در بازديدي که از مجموعه داشتيم مقرر شد طرح مرمت اين اثر تاريخي در شوراي فني ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان  مطرح و تصويب شود و بلافاصله با مشارکت ما مرمت انجام شود.»
معاون ميراث‌فرهنگي کشور يادآور شد: «برخي فضاهاي خدماتي در داخل صحن مدرسه ايجاد کرده‌اند که بايد برداشته شود، چون زيبايي و اصالت بناي مدرسه بايد حفظ شود.»
طالبيان گفت: «همچنين حمامي متعلق به اين مدرسه بوده که در صورت توافق مي‌شود به‌روش باستان‌شناسي خواناسازي و بازسازي کرد.»
معاون ميراث‌فرهنگي کشور گفت: «طرح مقاوم‌سازي مدرسه تاريخي عباسقلي‌خان در مشهد با هدف حفاظت و صيانت از آن اجرا مي‌شود.»
همچنين ابوالفضل مکرمي‌فر مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي دراين‌باره گفت: «مدرسه عباسقلي‌خان يکي از مدارس علميه و تاريخي مشهد است که در طول 400 سال کاربري خود را حفظ کرده و همچنان تدريس علوم ديني و آموزش طلاب علوم اسلامي در اين مدرسه انجام مي شود.»
او با بيان اين که سردر اين مدرسه با مشارکت و اعتبارات تخصيصي از سوي آستان‌قدس رضوي در گذشته حفظ شده است، ادامه داد: «توليت مدرسه در راستاي حفظ و مرمت اين اثر تاريخي تلاش هايي را انجام داده و در بازديد از اين مجموعه مقرر شد طرح هايي که توسط مشاور توليت آماده شده پس از تصويب در شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ، اقدمات مشترک براي مرمت اقدام شود.»
مدرسه علميه تاريخي عباسقلي‌خان از بناهاي تاريخي و مدارس علوم ديني مشهد است که توسط عباسقلي‌‌خان بيگلربيگي در سال 1077 هجري قمري به دستور شاه سليمان صفوي ساخته شده و نام سازنده آن در کتيبه سردر ورودي مدرسه نقش بسته است.
بناي مدرسه در دو طبقه و در چهار ضلع داراي چهار ايوان به سبک معماري عهد صفويه ساخته شده که بيش از 100 حجره را در خود جاي داده است.
اين مدرسه با آجر ساخته شده و داراي تزئيناتي از قبيل کاشي ‎کاري‌ و مقرنس‎ کاري‌ سردر ورودي ايوان‌ ها و حجرات و رواق‌‌هاست.
استان خراسان رضوي 1540 اثر تاريخي ثبت‌شده در فهرست آثار ملي دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدرسه مشهد مرمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۹۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟