Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد اسلامی شنبه شب در آیین اختتامیه جشنواره ملی تمشک جنگلی در شهرستان نکا واقع در شرق مازندران افزود : با این همه استعداد نهفته در مازندران ، صحبت از فقر در این استان کفران نعمت محسوب می شود .
وی گفت : مردم مازندران به خاطر داشتن روحیه سختکوشی و با غیرت می توانند بهترین کیفیت معیشت و زندگی را داشته باشد و همه باید کمک کنیم تا این مهم با شکوفا شدن استعدادهای هر منطقه محقق شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار مازندران برگزاری جشنواره تمشک در شهرستان نکا را همسو با جشنواره انار بهشهر و انجیر گلوگاه بیانگر ظرفیت های بالای شرق استان معرفی کرد و اظهار داشت : تولید سالانه یکهزار تن تمشک با توجه به ظرفیت منطقه و صنایع تبدیلی که می تواند توسعه یابد ، می تواند استعداد شهرستان نکا را زیر و رو کند.
وی افزود : از نظر ما مسئولان و دستگاههای اجرایی ذیربط هم جشنواره به عنوان محور توسعه اقتصادی در هر شهرستان مازندران مورد توجه است و به همین دلیل از توسعه جشنواره تمشک و کشت این محصول حمایت می شود.
او ادامه داد : توسعه کشت تمشک با حمایت جهاد کشاورزی از طریق توزیع نهال و ارقام جدید دنبال می شود تا به صورت صنعتی کار شود و فرآوری بهتر و کیفیت متفاوت محصول هم در دستور کار قرار گرفته تا فرصت اشتغال جدید فراهم گردد .
نماینده عالی دولت در مازندران همچنین بر ضرورت معرفی داشته های استان تاکید کرد و گفت : در کنار ظرفیت های طبیعی در نکا، شیرینی بومی و محلی مازندران از ظرفیت های دیگری است که در این شهرستان زبانزد است و تلاش داریم تا با کمک و ارائه تسهیلات نکایی ها کلوچه ویژه مازندران تولید و عرضه کنند.
وی افزود : باید برای محصولات تولیدی مازندران ارزش افزوده ایجاد و با توجه به گردشگر پذیر بودن استان برای مردم از این طریق شغل و درآمد ایجاد کنیم .
استاندار مازندران همچنین بر ایجاد فرصت برای شادی در کنار برگزاری جشنواره ها تاکید کرد و گفت که در این فرصت ها باید خدمات انجام شده دولت و نظام هم به مردم معرفی شود.
وی یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید ارائه تسهیلات ارزان قیمت به مردم برای رونق کسب و کار دانست و افوزد : در این دوره با حداقل دوندگی هر کسی توانست به تسهیلات ارزان قیمت برای شکوفا کردن اقتصاد و کارآفرینی دست یابد.
** استقرار میز خدمت الکترونیکی
استاندار مازندران همچنین با اشاره به اینکه میزخدمت در استانداری مستقر شده است ، گفت : مازندران نخستین استان پیشگام در اجرای میز خدمت است تا کارهای مردم با سهولت بیشتری انجام شود.
اسلامی تمامی ادارات استان را ملزم به استقرار میزخدمت در بهترین نقطقه محل اداری کرد و افزود : میز خدمت باید در مناسب ترین مکان تعبیه شود تا مردم دسترسی آسان داشته و خدمات مناسب در زمان و مکان مناسب ارائه شود و هم شفافیت و سلامت اداری محقق گردد .
اسلامی همراهی مردم را رمز موفقیت دولت و سربلندی نظام دانست و گفت : مردم باید همکاری بیشتری با دولت داشته و از شایعه پراکنی عده ای که گرانی را با شایعات القا می کنند ، عبور کنند.
وی افزود : گرانی ارز توطئه است که باید خویشتن داری کرده و مراقبت کنیم تا تهاجم اقتصادی دشمن کارساز نشود.
استاندار مازندران اظهار داشت : اکنون اکثر کشورهای اطراف ما دارای بدهی سنگین خارجی هستند و ایران ، سالم ترین کشور در این زمینه است و باید به چنین دستاوردهایی افتخار کنیم.
اسلامی یکی از اهداف دشمن را در جنگ اقتصادی کاهش ارزش پول ملی دانست و افزود : ارزش پول ما فراوان است و باید از پول ملی مان در این جنگ اقتصادی حراست کنیم تا نقشه شوم دشمن نقش برآب شود و با تولید داخلی و نه گفتن به تولیدات خارجی، اقتصاد داخلی را رونق دهیم تا کسی قدرت مقابله نداشته باشد.
شهردار نکا هم در این آیین گفت که سالانه یکهزار تن تمشک در این شهرستان تولید می شود که یک سوم ظرفیت موجود است .
وی ارزش اقتصادی این میزان تمشک جنگلی را حدود پنج میلیارد تومان برآورد کرد و افزود : این درآمد اقتصادی در عرض حدود 20 روز عاید مردم می شود.
سید مهدی احمدی گفت : اکنون با برگزاری جشنواره ، تمشک به عنوان نماد گردشگری شهر نکا معرفی شد و به دنبال ثبت جهانی تمشک هستیم تا پایتخت تمشک جهان شده و منشاء خدمات شویم.
جشنواره ملی تمشک جنگلی ایران از 31 خرداد ماه در شهرک عباسپور نکا آغاز به کار کرد و شنبه شب چهارم تیر ماه پایان یافت .
در این جشنواره علاوه بر معرفی توانمندی های شهرستان نکا، معرفی محصولات کشاورزی، صنایع دستی شهرستان، پخت انواع نان و غذاهای محلی نیز در دستور کار بود .
در حاشیه این جشنواره هم نمایشگاهی در قالب 60 غرفه با نمایش محصولات مختلف تولیدی از تمشک و صنایع دستی و سوغات از ساعت 9 صبح الی 23 هر روز پذیرای بازدید کنندگان بود.
علاوه بر برگزاری مسابقات مختلف ، تجلیل از نخبگان ، رونمایی از تمبر یادبود تمشک نکا ، رونمایی از مربای تمشک و برندسازی در این بخش، نصب المان تمشک در سطح شهر نکا و توزیع بوته های تمشک در بین شرکت کنندگان مراسم، از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
همچنین در طول برگزاری این جشنواره دستکم 50 نفر برای چیدن تمشک از جنگل و آوردن به محل جشنواره به کار گرفته شدند.
** معرفی تمشک
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.
تمشک در ایران دارای هشت گونه گیاه علفی و درختچه‌ای تیغ‌دار است که در مناطق جنگلی و غیرجنگلی شمال کشور و در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان می‌روید.
تمشک درختی یا برگ نارونی ، تمشک کبود ، تمشک خزری یا والش ، تمشک لاهیجانی ، تمشک جنگلی یا کرک آلود ، تمشک قفقازی و ایرانی ، تمشک تالشی یا هندل و تمشک سنگی از جمله گونه های موجود در ایران است .
اگر چه مردم گیلان به انواع تمشک ' والش ' می گویند ولی در مازندران نام محلی ندارد و همان تمشک نامیده می شود.
میوه‌ تمشک را یا به صورت خام می‌خورند و یا از آن در تهیه تارت آب میوه، مربا، شربت، ژله، سرکه و مارمالاد استفاده می‌کنند. میوه‌ تمشک سرشار از انواع ویتامین‌های A، B، C، اسیدهای آلی، شکر، پکتین، ترکیبات رنگی و نمک‌های معدنی است.
این میوه وحشی دارای خاصیت ضد عفونی کننده است و به علت دارا بودن ویتامین‌های C و K برای درمان اوره و فشارخون، بسیار مفید است.
عرق آوری از دیگر خاصیت های تمشک است ، خون را تصفیه می‌کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است .
تخم و دانه‌ای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی‌شود، ولی وقتی قورت داده شود، در معالجه یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیار مؤثر است و سبب می‌شود که یبوست به کلی رفع شود.
شربت تمشک نیز برای رفع تب تجویز می‌شود و خوردن تمشک برای تسکین تب‌های صفراوی، التهاب مجاری ادرار و آنژین هم مفید است.
7332/1654
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 زمان و مکان شادی صنایع دستی کسب و کار گردشگری جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۱۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در روستای سرکره شهرستان دشتستان استان بوشهر برگزار شد و ساکنان ۶ روستای دشتستان ضمن پذیرایی از میهمانان، خانه‌هایشان را با تمام تجهیزات در اختیار شرکت‌کنندگان در این رویداد قرار دادند.

در آیین اختتامیه این جشنواره، برترین‌های بخش «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستایی» معرفی شدند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام با بیان این‌که رویکرد جشنواره فرهنگی هنری رضوی، مردمی‌سازی و مشارکت مردم در برپایی این جشنواره است، افزود: آشنایی بیشتر جوانان و نوجوانان با فرهنگ رضوی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره در روستا‌ها است.

فرهاد قائمیان با قدردانی از مردم روستا‌های دشتستان و به‌ویژه سرکره در میزبانی از هنرمندان این جشنواره گفت: سیره رضوی در استان بوشهر به ویژه در روستا‌های این استان ترویج دارد به‌گونه‌ای که مردم روستای سرکره دشتستان به‌عنوان میزبان جشنواره روستایی و عشایری رضوی، از میهمانان در بخش‌های مختلف اسکان، پذیرایی و خدمات‌رسانی استقبال کردند.

وی رشد کمی و کیفی تهیه و تولید آثار در ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در این جشنواره ۵۰ هنرمند در سه حوزه «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و عکس روستا از استان‌های خراسان رضوی، اردبیل، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، همدان، اصفهان و بوشهر با ارائه آثار خود شرکت کردند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) اضافه کرد: ۱۵۰۰ اثر به این جشنواره عرضه شد که در بخش‌های مختلف با رای داوران برترین‌ها انتخاب و تجلیل شدند.

عبدالرحیم افروغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هم با بیان این‌که ولایت‌مداری و عشق به ائمه طهارت علیه‌السلام در مردم استان بوشهر نهادینه است، گفت: مردم استان بوشهر توجه ویژه‌ای به فرهنگ و سیره ائمه طهارت علیه‌السلام دارند و خدمت کردن در این مسیر را مایه افتخار خود می‌دانند.

در این آیین از برترین‌ها در بخش‌های عکاسان آزاد، عکاسان روستایی رضوی، پرده خوانی و نقالی روستایی و عشایری رضوی، مدیحه سرایی و چاووشی خوانی روستایی و عشایری رضوی، پیشکسوت نغمه خوان، مدیحه سرا و چاووشی خوان روستایی و عشایری تجلیل شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد