Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی ضمن حمایت از مواضع اخیر رئیس جمهوری گفت: همه دلسوزان نظام آماده هستند تا برای حل مشکلات به دولت کمک کنند.

سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر اسبق ارشاد با اشاره به سخنان اخیر رئیس‌جمهور در نشست هم اندیشی مدیران اجرایی سراسر کشور، گفت: مدت‌ها بود که ما منتظر چنین رویکردی از رئیس‌جمهور بودیم، چون مشکلات کشور جدی است و مردم توقع دارند دستگاه اجرایی طرح و برنامه اساسی برای مقابله با این جنگ و فشار روانی و مشکلات اقتصادی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* اگر قرار باشد کار بزرگی انجام شود ابتدا باید از دولت شروع شود

عضو هیات علمی دانشگاه افزود: رئیس‌جمهور در این نشست نکات بسیار خوبی را بیان کرد از جمله اینکه باید صرفه‌جویی را از دولت شروع کنیم. این مسئله مهمی است و اگر قرار باشد کار بزرگی انجام شود ابتدا باید از دولت که یک مجموعه عریض و طویل در کل کشور است، آغاز شود و دولت بتواند به فرازهایی از اقتصاد مقاومتی که یکی از آنها صرفه‌جویی است، عمل کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: روحانی به مسئله وحدت و انسجام در کشور هم اشاره کرد که یکی از مشکلات هم،‌همین بود و اگر در گذشته راهکاری ارائه می‌شد و نقدی صورت می‌گرفت چندان گوش شنوایی وجود نداشت که امیدواریم از این پس اینگونه نباشد. 

* اظهارات رئیس جمهور درباره ایستادگی مقابل آمریکا گام مثبتی است

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با بیان اینکه امیدواریم از این پس در مقابل معاندان و دشمنان نظام ایستادگی شود، ادامه داد: از اینکه آقای روحانی تاکید کرد ما در برابر آمریکا تسلیم نخواهیم شد و اینکه عزت تاریخی و ملی خودمان را حفظ خواهیم کرد، نکته بسیار مهم و گام مثبتی است.

وی اظهار داشت: اینکه رئیس‌جمهور با قدرت مواضع قاطع انقلاب و نظام را بیان کند و بگوید در این نبرد و جنگ اراده‌ها ما تسلیم نخواهیم شد و در نهایت آمریکا است که به زانو درخواهد آمد بسیار نکته قابل توجهی است.

حسینی اظهار داشت: رئیس‌جمهور یک تواضع هم در مقابل مردم و جناح‌ها نشان داد که این یک گامی مثبت است و امیدواریم این رویکرد در سطح مدیران مختلف کشور هم وجود داشته باشد و بدانند در این شرایط همه باید در کنار هم باشیم.

* دولتی ها باید قبل از مردم در خط مقدم باشند

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: تاکید رئیس‌جمهور به استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلامیت و فرهنگ نظام هم از نکات مثبتی بود که جای تقدیر دارد.

وزیر اسبق ارشاد افزود: قبل از مردم دولتی‌ها باید خودشان را در خط مقدم بدانند و بیش از گذشته تلاش کنند. هم در اضافه کردن ساعات کار و هم در بحث کمی و کیفی به کار خود سرعت بخشند.

* نقدینگی مردم باید به سمت مسکن، بورس و سهام برود

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی یادآور شد: یکی از نکات مهمی هم که در سخنان رئیس‌جمهور مطرح شد موضوع اشتغال بود که امیدواریم این موضوع به ویژه در حوزه مسکن جدی گرفته شود و نقدینگی مردم که تاکنون یک روز سراغ ارز، یک روز سکه و یک روز هم سراغ خودرو می‌رفت به سمت مسکن، بورس و بازار سهام بیاید.

حسینی ادامه داد: اینها راهکارهایی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند و رئیس‌جمهور هم امروز به این رویکرد رسیده‌ که باید به این تاکیدات توجه کند.

* امیدواریم مواضع اخیر رئیس جمهور ادامه داشته باشد

وی اضافه کرد: تصمیمی که برای جلوگیری از واردات بی‌رویه برخی از کالاها گرفته شده تصمیم خوبی است باید کسانی که به کارهای اقتصادی و تولیدی هستند همراهی کنند. دولت هم باید نظارت کند قیمت‌ها کنترل شود و احتکار وجود نداشته باشد. البته دستگاه قضایی و سایر نهادی مرتبط هم کمک خواهند کرد.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: در کل حرف‌های خوبی در نشست هم اندیشی مدیران اجرایی بیان شد و امیدواریم این مواضع ادامه داشته باشد، قطعا سایر دلسوزان نظام، تشکل‌ها، گروه‌ها و جناح‌های مختلف از چنین مواضعی حمایت می‌کنند و برای رفع مشکلات به دولت کمک خواهند کرد.

* رئیس‌جمهور مدیرانی که توان و روحیه کار در چنین شرایطی ندارند را تغییر دهد

این استاد دانشگاه تاکید کرد:‌ رئیس‌جمهور هم برخی مدیرانی که توان و روحیه کار در چنین شرایطی ندارند را تغییر دهد و عذر آنها را بخواهد تا بتوانیم انشالله از این مشکلات عبور کنیم. تاریخ انقلاب هم نشان داده که ما هرجا عزم و اراده جدی برای حل مشکلات داشتیم موفق بودیم و هر جا به حاشیه‌ها پرداخته‌ایم و مسائل را جدی نگرفته‌ایم، به مشکل خورده‌ایم.

حسینی ادامه داد: ما موفقیت دولت را عامل رضایتمندی مردم می‌دانیم و اگر مردم احساس کنند دولت اقتصاد را رها کرده و راهکار و برنامه‌ای برای آن ندارد ناامید می‌شود و اینجاست که برنامه‌های دشمن آثارش را خواهد گذاشت.

وی گفت: اکنون ما با دشمنان مختلفی روبرو هستیم و قطعا کسی نمی‌خواهد در این مواجهه و چالش دولت آسیب ببیند و همه دلسوزان نظام کمک خواهند کرد تا انشاالله از این مرحله عبور کنیم.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران اسلامی ایران جنگ مشکلات اقتصادی اقتصاد مقاومتی استاد دانشگاه رئیس جمهور انقلاب و نظام دانشگاه تهران نقدینگی سهام اشتغال مسکن خودرو رهبر معظم انقلاب واردات دستگاه قضایی انقلاب اقتصاد ایران اسلامی جنگ رئیس جمهور مشکلات مشکلات اقتصادی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • بازداشت در انتظار مدیرانی که در آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت ترک فعل کرده‌اند
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد