Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی شامگاه پنج‌شنبه در مراسم اختتامیه طرح اعزام اساتید تفسیر قرآن کریم حوزه در ماه مبارک رمضان که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: باید نسبت به کار ارزشمند مفسران قرآن کریم قدردان باشیم و این بالاترین نعمتی است که خداوند به این افراد داده است که مفسر کتاب خداوند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: در حوزه علمیه، اساتید باید یک جلسه در هفته تفسیر بگویند و کرسی‌های تفسیر قرآن کریم در حوزه علمیه باید جایگاه والایی داشته باشد.

این مفسر قرآن کریم گفت: بزرگان حوزه در گذشته در ابتدای درس خود تفسیر قرآن می‌گفتند و برخی نیز درس نهج‌البلاغه داشتند.

وی افزود: بزرگان حوزه همواره سعی می‌کردند در ابتدای دروس خود به موضوعات مهم اشاره کنند و امروز نیز این روش باید ادامه یابد.

توجه به تفسیر قرآن در حوزه علمیه

آیت الله نوری همدانی گفت: در حوزه باید به تفسیر قرآن توجه شود که در این زمینه قدم‌های خوبی برداشته شده است که باید تقویت شود و ما راهی به جز پناه بردن به قرآن نداریم.

وی تصریح کرد: علاوه بر حوزه‌ها در صداوسیما نیز باید به امر تفسیر قرآن کریم پرداخته شود که علامه جوادی آملی در این زمینه مطالب و جلسات خوبی دارند اما گاهی می‌بینیم در آخر شب سخنرانی ایشان پخش می‌شود که باید زمان مناسبی پخش شود.

این مرجع تقلید افزود: گاهی به جلسات قرآن به عنوان تبرک دیده می‌شود در حالی که قرآن باید به عرصه زندگی مردم بیاید.

وی ادامه داد: در فقه ما و کتاب‌های فقهی از قرآن زیاد استفاده نشده است در حالی که قرآن آیات فراوانی برای زندگی مردم دارد.

آیت الله نوری همدانی گفت: جلسات قرآن فقط به قرائت نباید خلاصه شود و این موارد مقدمه عملی کردن آیات الهی در زندگی است.

وی افزود: در برخی از کتاب‌های اصیل همانند رسائل و جواهر کمتر به آیات الهی توجه شده و بیشتر بر روایات تکیه شده است در صورتی که آیات زیادی در موضوعات مختلف داریم.

اعلام تعدد اول ماه بر خلاف قرآن است

استاد سطوح عالی حوزه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما یک ماه بیشتر نداریم اما اینکه در کشورهای مختلف اول ماه مختلف اعلام می‌شود خلاف قرآن است که این مسئله بر اعمال شب‌ها و ایام خاص به خصوص شب‌های قدر اثر می‌گذارد.

وی ادامه داد: در همین قم جمعه عید فطر اعلام شد و عده‌ای شنبه را عید فطر اعلام کردند که این یک مشکل است و ما چند شب اول ماه و چند ماه نداریم که این مشکل باید بر اساس قرآن حل شود.

آیت الله نوری همدانی تأکید کرد: قرآن بیان می‌کند که تعداد ماه‌ها در سال ۱۲ ماه بیشتر نیست و اول ماه از رؤیت ماه شروع می‌شود که نشان می‌دهد اساس شب اول ماه قمری است نه شمسی.

وی بیان داشت: قرآن کریم می‌گوید ماه و خورشید حرکت دارند و ساکن نیستند و هر چیزی که حرکت دارد مبدأ و مقصد دارد که حرکت ماه نشان می‌دهد که ماه در چند شب نمی‌تواند اول باشد.

این مفسر قرآن کریم گفت: ما یک اول ماه بیشتر نداریم و نمی‌شود در شهری بگویند ماه دیده شده و در شهری دیگر بگویند دیده نشده است و تعدد اول ماه بر خلاف قرآن و واقعیات است.

وی گفت: ماه منازل مختلفی دارد و آشنایی برخی از علوم مانند نجوم برای مباحث فقه ما ضرورت دارد.

آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: اگر در جایی از کره زمین به گفته دو نفر عادل اعلام شود ماه دیده شده است در همه کشورها اول ماه است.

کد خبر 4333474

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله حسین نوری همدانی تفسیر قرآن مراجع تقلید قم گرگان بوشهر خبرگزاری مهر کرمانشاه شیراز شهرکرد خرم آباد مشهد مواد مخدر بیرجند یاسوج هفته قوه قضاییه سانحه تصادف تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی با اشاره به تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی بر این موضوع، گفت: برنامه‌های متنوع قرآنی در مسجد جامع گوهرشاد و ایوان مقصوره از اذان صبح تا اذان مغرب برگزار می‌شود.   محمد مقومی بیان معارف قرآن، ترتیل سوره مبارکه یاسین بعد از نماز صبح و تلاوت اذان گاهی قبل از اوقات شرعی در طول روز و برگزاری محافل و جلسات قرآنی را از جمله این برنامه‌ها برشمرد و افزود: همچنین جلسات سنتی قرآن کریم در یکی از شبستان‌های مسجد گوهرشاد در عصر‌ها در قالب برنامه دارالحفاظ برگزار می‌شود.   وی با اشاره به نیت واقف مبنی بر برگزاری جلسه‌ای صبحگاهی برای قرائت قرآن توسط مردم پس از نماز صبح، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم در این خصوص انجام شده است.   سرپرست اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی یادآور شد: طبق برنامه‌ها، نخستین جلسه صبحگاهی قرائت قرآن ساعت ۴ صبح پنجشنبه در مسجد گوهرشاد برگزار و از استاد سید مرتضی سادات فاطمی، پیشکسوت و صدرالحفاظ آستان قدس رضوی، به عنوان استاد جلسه و پیشکسوت قرآنی در این جلسه دعوت شد.   مقومی همچنین اعلام کرد: از اساتید پیشکسوت دیگر و قاریان بین‌المللی و ممتاز در این جلسات هم استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)