Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:59:22 GMT

مرجع بین‌المللی تغییر اقلیم کجاست؟

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۱۹۹۵۹

مرجع بین‌المللی تغییر اقلیم کجاست؟

هیات بین الدول تغییر اقلیم (IPCC)، بدنه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی علوم مربوط به تغییر اقلیم است. این هیات توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان هواشناسی جهانی (WMO) در سال ۱۹۸۸ میلادی تاسیس شد تا ارزیابی‌های علمی دوره‌ای در زمینه تغییر اقلیم و آثار و خطرات آن را در اختیار سران سیاسی کشور‌ها قرار دهد و استراتژی‌های کاهش و سازگاری را ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری ایسنا: هیات بین الدول تغییر اقلیم (IPCC)، بدنه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی علوم مربوط به تغییر اقلیم است. این هیات توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان هواشناسی جهانی (WMO) در سال ۱۹۸۸ میلادی تاسیس شد تا ارزیابی‌های علمی دوره‌ای در زمینه تغییر اقلیم و آثار و خطرات آن را در اختیار سران سیاسی کشور‌ها قرار دهد و استراتژی‌های کاهش و سازگاری را ارائه کند.

هیات بین الدول تغییر اقلیم ۱۹۵ عضو و سه کارگروه دارد. کارگروه اول به شناخت علمی تغییر اقلیم می‌پردازد، کارگروه دوم به اثرات تغییر اقلیم، نحوه سازگاری با آن و آسیب‌پذیری انسان و سیستم‌های طبیعی نسبت به تغییر اقلیم می‌پردازد و کارگروه سوم کاهش تغییر اقلیم را مدنظر قرار می‌دهد.

IPCC همچنین یک کارگروه دیگر به نام موجودی گاز‌های گلخانه‌ای دارد که مسائل مرتبط با گاز‌های گلخانه‌ای و روش‌های تخمین و برآورد میزان انتشار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

گزارش‌های جامع ارزیابی علمی هر شش یا هفت سال چاپ می‌شوند که جدیدترین آن‌ها، گزارش ارزیابی پنجم، در سال ۲۰۱۴ تکمیل شد. ارزیابی جامع بعدی در سال ۲۰۲۲ تکمیل خواهد شد. IPCC همچنین گزارش‌های ویژه‌ای درباره مسائل مخصوص‌تر تهیه و بین گزارشات ارزیابی منتشر می‌کند.

در نشست چهل و یکم در فوریه ۲۰۱۵، IPCC تصمیم گرفت که گزارش ارزیابی ششم (AR ۶) را تهیه کند. در نشست چهل و دوم در اکتبر ۲۰۱۵، یک هیات رئیسه جدید انتخاب کرد تا بر پیشرفت این گزارش و سایر گزارشات ویژه‌ای که در چرخه ارزیابی تهیه می‌شوند، نظارت کند. در نشست چهل و سوم در آوریل ۲۰۱۶، IPCC تصمیم گرفت که سه گزارش ویژه، یک گزارش روش‌شناسی و AR ۶ را تهیه کند.

اولین گزارش ویژه «گرمایش ۱.۵ درجه‌ای» در سپتامبر ۲۰۱۸ نهایی می‌شود. این گزارش ویژه مرتبط با اثرات گرمایش جهانی ۱.۵ درجه‌ای نسبت به اندازه پیش از صنعتی شدن و مسیر‌های جهانی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در زمینه تقویت پاسخ جهانی به خطر تغییر اقلیمی، توسعه پایدار، و تلاش برای نابودی فقر است. گزارش روش‌شناسی، با عنوان اصلاحیه ۲۰۱۹ در مورد دستورالعمل IPCC ۲۰۰۶ برای موجودی گاز‌های گلخانه‌ای، در ماه مه ۲۰۱۹ ارائه می‌شود.

در اوت ۲۰۱۹، IPCC «تغییر اقلیم و زمین: گزارش ویژه IPCC در مورد تغییر اقلیم، بیابان زایی، فرسایش زمین، مدیریت پایدار زمین، امنیت غذایی و جریان گاز‌های گلخانه‌ای در اکوسیستم‌های زمینی» را نهایی کرد. گزارش ویژه در مورد اقیانوس و کریسوفر (یخ‌کره) در یک اقلیم در حال تغییر در سپتامبر ۲۰۱۹ ارائه خواهد شد. IPCC طرح کلی AR ۶ را در سپتامبر ۲۰۱۷ تصویب خواهد کرد. سه مشارکت کاری در ۲۰۲۱ منتشر خواهند شد و گزارش تلفیقی در آوریل ۲۰۲۲ ارائه خواهد شد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Vmj

منبع: فردا

کلیدواژه: تغییر اقلیم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: بارزانی در حالی روز یکشنبه در راس یک هیأت‌ عالی‌رتبه به تهران سفر کرد که مناسبات دوطرف طی سال‌های اخیر با فراز و فرودهای قابل‌توجهی مواجه بوده‌است. اکنون اما، کارشناسان معتقدند رایزنی‌های بارزانی با مقام‌های ارشد ایرانی، نشان‌دهنده اراده دوطرف به‌منظور تقویت روابط دوجانبه است و می‌تواند چشم‌انداز نوینی برای گسترش همکاری‌های فی‌مابین ترسیم کند.

اهمیت این سفر زمانی دوچندان می‌شود که روابط تهران و اربیل به‌دنبال حوادث یک سال اخیر، با تنش‌های سیاسی – امنیتی محسوسی مواجه بوده‌است. در چنین شرایطی ناظران تحولات منطقه معتقدند این سفر اهداف چندگانه‌ای را دنبال می‌کند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم.

۱

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق

نخستین سفر بارزانی به تهران پس از تنش‌های اخیر میان دوطرف در شرایطی است اجرای توافق‌ امنیتی ایران و عراق درباره اخراج گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از اقلیم کردستان عراق، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز رایزنی‌های دوطرف در تهران به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که با وجود انجام اقدام‌هایی ازسوی طرف عراقی به‌منظور اجرای این توافق، ایران همچنان انتقادهایی را درباره عدم اجرای کامل این توافق‌نامه مطرح می‌کند؛ انتقادهایی که متوجه مقام‌های اقلیم کردستان این کشور و عدم توجه کافی به تحقق کامل مفاد قرارداد است.

۲

مبارزه موثر با تحرکات تروریستی گروهک‌ها

مقابله موثر اقلیم کردستان عراق با فعالیت‌های تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب یکی از مهم‌ترین مطالبات ایران از طرف مقابل است و به‌نظر می‌رسد از اصلی‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران نیز باشد. تهران بارها دراین باره به مقام‌های اقلیم کردستان عراق هشدار داده و در مواردی نیز اقدام‌های نظامی مستقیمی را نیز دراین حوزه انجام داده‌است. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود اقدام‌هایی که مسئولان اقلیم برای مقابله با تحرکات ضدامنیتی گروهک‌های تروریستی انجام داده‌اند، این اقدام‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

۳

مقابله با تحرکات ضدایرانی صهیونیست‌ها

میزبانی و همکاری مقام‌های اقلیم کردستان عراق با سرویس‌های امنیتی ضدایرانی، از جمله موساد، یکی از موضوع‌هایی به‌شمار می‌رود که همواره زمینه‌ساز بروز تنش‌هایی میان دوطرف شده‌است. درچنین شرایطی هم بود که ایران در مواردی با توجه به کم‌توجهی اربیل به هشدارهای تهران، راسا اقدام به هدف قرار دادن پایگاه‌های موساد در اقلیم کردستان کرده‌است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد این موضوع از اصلی‌ترین محورهای رایزنی‌های بارزانی در تهران باشد.

۴

توسعه همکاری‌های اقتصادی - تجاری

تهران و اربیل طی سال‌های اخیر همواره از اراده لازم به‌منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی برخوردار بوده‌اند؛ رویکردی که طی ماه‌های اخیر و به‌دنبال بروز تنش‌هایی در روابط دوطرف، با مشکلاتی مواجه شده‌است. درچنین شرایطی به‌نظر می‌رسد هموارسازی بیش‌از پیش همکاری‌های اقتصادی – تجاری ایران و منطقه اقلیم کردستان عراق، از مهم‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران خواهد بود. براساس برخی آمارهای موجود، حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان پیش از بروز تنش‌های سال‌گذشته، به حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز رسید و امید می‌رود سفر رئیس اقلیم به تهران، بستر مناسبی به‌منظور توسعه بیشتر این مبادلات فراهم کند.

۵

کمک ایران به حل بحران سیاسی اقلیم

اقلیم کردستان عراق طی روزهای اخیر با بحران‌های سیاسی، به‌ویژه در زمینه برگزاری انتخابات مواجه بوده‌است. درچنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند این موضوع در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران، ازسوی بارزانی پیگیری خواهد شد. برخی براین اعتقادند با توجه به روابط موجود میان ایران و اتحادیه میهنی کردستان، به‌عنوان یکی از دو جریان اصلی این منطقه، جمهوری‌اسلامی می‌تواند راهگشای بحران سیاسی کنونی در اقلیم کردستان باشد.

کد خبر 849490 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپاه پاسداران خبر ویژه عراق - اقلیم کردستان ایران و عراق حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • محورهای سفر ویژه رئیس سازمان سیا به قطر
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی