Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، هادی حق‌‌‌شناس با بیان اینکه یکی از سخت‌‌‌‌ترین مشاغل دنیا دریانوردی است، گفت: متاسفانه به شغل دریانوردی کمتر پرداخته شده البته اکثر ما به واسطه ورود ادبیات جدید مبنی بر اقتصاد دریامحور و اقتصاد دریاپایه توانسته‌‌‌ایم این شغل را بیشتر مطرح کنیم و دریانوردی در ادبیات ما سهم بیشتری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما همچنان دریانوردان به صورت شایسته و مورد توجه قرار نمی‌‌‌گیرند و به همین دلیل در سال ۲۰۱۰ روز بیست و پنج ژوئن (۴ تیرماه) را به عنوان روز دریانورد انتخاب و ثبت کردند.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی افزود: شغل دریانوردی یک شغل پر خطر است که از محرومیت‌‌‌‌های زیادی برخوردار است و همین دلیل این روز را برای تجلیل از مقام دریانوردان انتخاب کردند.

حق‌‌‌شناس با تاکید بر اینکه صنعت دریانوردی بر چهار کنوانسیون مهم استوار است،‌ اظهار داشت: کنوانسیون سولاس، مارکول و امرسی از کنوانسیون‌‌‌‌های مهم دریانوردی هستند که به صورت ویژه از دریانوردان حمایت می‌‌‌کنند. از سه سال گذشته ایران توجه ویژه‌‌‌‌ای به این کنوانسیون‌‌‌ها نشان داد و گام‌‌‌های بلندی برای پیوستن به این کنوانسیون‌‌‌‌های بین‌‌‌‌المللی برداشتیم و در حال حاضر برای تامین حقوق دریانوردان راه زیادی را پیشرو داریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۵ هزار دریانورد در کشورمان وجود دارد، تصریح کرد: امروز تعداد دریانوردان دور از ساحل به ۱۵ هزار نفر می‌‌‌رسد که این در مقایسه با دسترسی ما به سواحل گسترده جنوب و شمال کشور جمعیت ایران بسیار عدد کمی است.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در دنیا تعداد دریانوردان دور از ساحل به یک میلیون و شصت هزار نفر می‌‌‌‌رسد که در مقایسه با این رقم سهم کمی در جمعیت دریانوردان دور از ساحل داریم، خاطرنشان کرد: در شرایطی که نرخ بیکاری در کشورمان دو رقمی است و برخی از هموطنان‌‌‌مان برای کار در کشورهای خارجی مقیم می‌‌‌‌شوند، تعداد دریانوردان در ایران بسیار کم است و می‌‌‌‌‌توانیم در جذب نیروی انسانی در این حوزه بیشتر از اینها کار کنیم.

حق‌شناس با بیان اینکه امروز فعالان صنعت دریانوردی ایران را نیروی انسانی از کشورهای چین، هند، بنگلادش و غیره تشکیل می‌‌‌‌دهند،‌ ابراز داشت: در کشورمان ۵۶ مرکز آموزش وجود دارد که از این تعداد هفت مرکز دانشگاهی و وابسته به دولت هستند اما باز هم تعداد افرادی که گرایش به این شغل و تحلیل در این رشته را دارند، تحصیل بسیار کم است.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه در کشورمان خطوط کشتیرانی متنوعی نداریم، بیان کرد: همچنین مزایایی که به دریانوردان خارجی ارائه می‌‌‌شود در مقایسه با شرایط موجود در ایران فاصله معناداری دارد. از سوی دیگر، عامل دیگری که مانع از جذب نیروی انسانی در این رشته می‌‌‌‌‌شود، دوری از خانواده است. 

معاون سازمان بنادر و دریانوردی افزود: شرکت‌‌‌‌هایی هم در کشور وجود ندارد که دریانوردان کشورمان را به خطوط کشتیرانی خارجی معرفی کند تا از تعداد موجود استفاده شود.

وی اضافه کرد: در شرایطی که در تمام دنیا ۸۰ درصد کالاها از طریق حمل ونقل دریایی جابجا می‌‌‌‌‌شود در ایران این رقم به ۹۰ درصد می‌‌‌رسد و نیاز به نیروی انسانی در رشته دریانوردی بسیار ملموس است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، میترا امین لو، مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در یک مصاحبه رادیویی اظهار كرد: مالكیت فكری در دنیا از دو قرن پیش بر اساس مسئله اقتصاد شكل گرفته و بنابراین ارزش اقتصادی دارد.

مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: تحولات جدی كه در حوزه فناوری و نوآوری ایجاد شده توجه فناوران و دانشگاهیان را به این موضوع جلب كرده اما گاهی در برخی حوزه‌ها توجه به این بخش بیش از حد شده و جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است.

این مقام مسئول خاطرنشان كرد: مالكیت فكری در سال‌های اخیر فقط به سمت اختراعات حركت كرده و در اختراعات هم فقط به موضوع ثبت توجه شده است.

امین لو با اشاره به اینكه قانون مالكیت صنعتی هنوز بعد از ۱۶ سال در مجلس به تصویب نرسیده است افزود: با الحاق قانون جامع کپی‌رایت به قانون مالكیت صنعتی، روند كار به‌شدت كند شد و متأسفانه قانون کپی‌رایت نیز به‌طور كامل متوقف شد.

وی در این باره افزود:  ما در حال حاضر در یك سری حوزه‌ها از جمله انیمیشن و فیلم و نشر ادبی مزیت‌های رقابتی جدی پیدا كردیم و این در حالی است كه نه تنها قانون ملی پاسخگو نیست بلكه هیچ به روزرسانی هم صورت نگرفته است.

مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: بحث مالكیت فكری، قوانین سرزمینی دارد یعنی همه كشورها قانون ملی خودشان را دارند اما یك سری كنوانسیون‌ها هم شكل گرفته تا همگرایی را زیاد كنند و به همین دلیل برخی كشورها به كنوانسیون‌های بین‌المللی پیوستند.

امین لو با بیان اینكه تقریباً همه كشورهای دنیا به كنوانسیون برن پیوستند افزود: در حال حاضر فقط ایران و چند كشور معدود به این كنوانسیون نپیوستند و این در شرایطی است كه بستر فضای مجازی هم ایجاد شده و آثار به‌صورت برخط در فضای مجازی وجود دارد و فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و بلاكچین نیز قوانین حقوق کپی‌رایت و مالكیت صنعتی را تغییر داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • کسب ۵ مدال طلا نشانه موفقیت ووشو است/ آمریکا حق ما را ضایع کرد
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • راه‌یابی‌ دانش‌آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر والیبال جهان
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان