Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین می‌گوید: با ارایه مجوز برای احداث سه هزار مگاوات نیروگاه بادی، استان قزوین به قطب تولید انرژی بادی ایران تبدیل می‌شود.
منوچهر حبیبی می‌افزاید: از این میزان مجوز صادر شده، یک هزار مگاوات در مرحله اجرا ست.
بگفته حبیبی درسه ماه آینده ۱۰۰ مگاوات نیروگاه برق بادی در استان قزوین راه اندازی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروزه بهره‌گیری ازانرژی بادی به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی برای تولید انرژی درجهان و سهم آن در تولید جهانی برق رو به افزایش است.
بسیاری از مناطق ایران از جمله قزوین از لحاظ منابع مختلف انرژی یکی از غنی‌ترین مناطق کشور محسوب می‌شود که دارای ظرفیت‌های فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد است.
مناطق بادخیز در استان قزوین از جمله دشت قزوین (منطقه کهک)، طارم سفلی و کوهین استعداد ساخت نیروگاه‌های بادی بزرگ و کوچک با تولید برق در واحد‌های چند مگاواتی را دارد.
مولد‌های برق بادی با توجه به هزینه پایین می‌تواند جایگزین مناسبی برای نیروگاه‌هایی که با سوخت مازوت، گاز وغیره کار می‌کنند، باشد.
سعید بهادی‌وند مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق می‌گوید: استفاده از فناوری توربین‌های بادی به علت قیمت پایین توربین‌های برق بادی و نداشتن آلودگی، باعث شده توربین‌های بادی بزرگ و کوچک در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران ساخته شود و برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از انرژی باد جهت تولید برق در واحد‌هایی با توان چند مگاواتی مورد مطالعه قرار گیرد.
عدم نیاز توربین بادی به سوخت، تامین بخشی از تقاضا‌های انرژی برق، تنوع بخشیدن به منابع انرژی، ایجاد سیستم پایدار انرژی، قدرت مانور زیاد در بهره برداری (از چند وات تا چندین مگاوات)، بی نیازی به آب و نداشتن آلودگی زیست محیطی از مهمترین مزایای نیروگاه‌های بادی است.
سعید بهادی وند می‌افزاید: از سال ۸۵ وزارت نیرو تصمیم گرفت تا ظرفیت تولید انرژی الکتریکی از باد را در نواحی مختلف کشور بررسی و سنجش کند و با توجه به برنامه ریزی‌هایی که از قبل انجام گرفته بود، دولت دو پروژۀ بزرگ بادی را یکی در منجیل در استان گیلان به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات و دیگری در بینالود نزدیک مشهد به ظرفیت ۲۸.۳ مگاوات اجرا کند.
اما با شناسایی منطقه کهک تاکستان در استان قزوین برای احداث نیروگاه بادی، زمینه استفاده از انرژی‌های نو دراین استان در اولویت قرار گرفت و در سال ۹۲ در ۵ کیلومتری شهر تاکستان در استان قزوین گروه مپنا اولین توربین بادی را راه اندازی کرد. مزرعه بادی ۱۰۰ مگاواتی کهک استان قزوین با وسعت منطقه مطالعاتی ۴ هزار و ۲۲۳ هکتار در حال احداث است که تاکنون بیش از ۵۵ مگاوات از مجموعه توربین‌های این نیروگاه نصب شده است. مدیر تولید انرژی‌های نو نیروگاه بادی کهک می‌گوید: برای احداث پست و نیروگاه بادی ۵۵ مگاواتی کهک بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و تمامی مراحل ساخت، طراحی و اجرای آن توسط مهندسان و کارشناسان داخلی انجام شده است.
بگفته مهدی محمدی با افتتاح این نیروگاه بادی ۹۰ میلیون لیتر سوخت فسیلی گازوئیل صرفه جویی و از تولید ۲۵۰ تن CO۲ جلوگیری شده است. محمدی می‌گوید: توربین‌های نیروگاه بادی کهک تاکستان اولین توربین‌های ۲.۵ مگاوات کشور است و در ایران در ردیف بزرگترین توربین‌های بادی محسوب می‌شود.
وی در مقایسه این نیروگاه با نیروگاه منجیل افزود: نیروگاه بادی منجیل ۶۹۰ کیلو ولت است وهر توربین نیروگاه کهک تاکستان ۲.۵ مگاوات و حدود ۴.۵ برابر منجیل است.
بگفته اکبر ادیب فرمدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مپنا: این شرکت با هدف خودکفایی در احداث مزارع بادی درسال ۱۳۹۰ تاسیس شده و با همکاری یک شرکت آلمانی و بر اساس جدیدترین تکنولوژی، احداث مزارع بادی را در دستورکار قرارداده است.
علاوه بر منطقه کهک در تاکستان با توجه با ظرفیت استان قزوین نیروگاه دیگری هم دراین استان در دست ساخت است که عضو هیئت مدیره سازمان انرژی‌های تجدید پذیر در همین خصوص می‌گوید: بزرگترین نیروگاه بادی بخش خصوصی کشور هم درمنطقه طارم سفلی استان قزوین آماده بهره برداری شده است.
بگفته احمد زعفرانچی مرحله نخست این طرح با هدف تامین برق استان‌های زنجان و قزوین با ظرفیت ۶۲ مگاوات از سال ۹۵ آغاز شد.
وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح با نصب ۱۸ توربین ۳.۴ مگاواتی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و از ایجاد ۱۱۰ هزار تن آلودگی در منطقه جلوگیری می‌شود.
استاندار قزوین هم با اشاره به ظرفیت‌های بسیار خوب این استان در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر می‌گوید: توسعه نیروگاه‌های بادی می‌تواند به توسعه واشتغال و سالم سازی محیط زیست کمک کند.
عبدالمحمد زاهدی می‌افزاید: به همین علت از بخش خصوصی که در بخش نیروگاه‌های بادی و خورشیدی سرمایه‌گذاری کند ازجمله با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت حمایت می‌کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم ظرفیت نیروگاهی کشور را بیش از ۷۰ هزار مگاوات ذکر کرد و می‌گوید: کشور در طول سه دهه گذشته شاهد تحول شگرفی در عرصه صنعت برق بوده و ظرفیت نیروگاهی کشور در ۳۵ سال گذشته ۱۰ برابر شده است.
همایون حائری درباره راه‌اندازی نیروگاه‌های پراکنده در کشور، گفت: موافقت اصولی زیادی برای افزایش این نوع نیروگاه‌ها در اقصی نقاط کشور صادر شده است.
وی با اشاره به تولید تجهیزات صنعت برق در داخل کشور افزود: صنعت برق کشور در ابعادتکنولوژیک و تولید تجهیزات برق و شبکه توزیع در شرایط مطلوبی قرار دارد.
حائری تصریح کرد: با راه اندازی این نیروگاه‌ها سرمایه اولیه و آورده بخش خصوصی ظرف مدت ۲ سال بازگشت‌پذیر است و مسئولان می‌توانند با معرفی بخش خصوصی به شبکه بانکی کشور، سرمایه‌گذاران این حوزه را حمایت کنند تا دستاورد‌های توسعه صنعت برق کشور تقویت شود.
وی می‌افزاید: با توجه به اهمیت افزایش تعداد نیروگاه‌های با مقیاس کوچک، بادی و خورشیدی از نظر حفظ محیط زیست کشور تلاش می‌کنیم با فعال‌سازی بخش خصوصی در حوزه صنعت برق، دولت فقط مدیریت شبکه انتقال برق را بر عهده گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین نیز نشر آلایندگی گازی از دودکش نیروگاه‌های حرارتی که با سوخت فسیلی کار می‌کنند را یکی از عوامل مهم انتشار آلودگی محیط زیست ذکر کرده و می‌گوید: ترکیبات حاصل از احتراق سوخت‌های فسیلی مثل اکسید‌های کربن، ذرات نسوخته یا نیم سوز سوخت و اکسید‌های گوگرد خطرناک و سرطان‌زاست.
حسن پسندیده می‌افزاید: وقتی درکشور جایگزین فراوان برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد و با توجه به توزیع آن در مناطق مختلف وخطر‌های این نوع سوخت چرا نباید بصورت جدی‌تر بسمت انرژی‌ها نو گام برداریم؟
با توجه به مطالب ذکر شده احتیاج نداشتن به آب، نداشتن آلودگی محیط زیست، احتیاج نداشتن توربین‌های بادی به سوخت و قیمت پایین توربین‌های آن در مقایسه با دیگر صورت‌های انرژی‌ها توسعه و راه اندازی نیروگاه‌های بادی ضروری است.
همچنین با توجه به محدودیت ذخایر انرژی فسیلی درجهان و افزایش سطح مصرف انرژی باید با حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی در مسیر حرکت بسمت انرژی‌های نوگام‌های جدی تری برداشته شود.   خبرنگار: علی صفری

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: گزارش مکتوب توربین بادی نیروگاه بادی کهک تاکستان انرژی پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۹۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابستان چقدر کمبود برق داریم؟

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: ما از گذشته بین تولید و مصرف ناترازی داریم و این ناترازی سال به سال به خاطر رشد مصرف ۵ تا ۶ درصد افزایش می‌یابد، هرچند اقداماتی هم در رابطه با تولید انجام شده ولی ناترازی حل نمی‌شود.

به گزارش ایلنا، حمیدرضا صالحی، درباره اوضاع ناترازی برق در سال جاری اظهار داشت: مهم‌ترین دلیل چالشی که اکنون در رابطه با ناترازی برق و گاز با آن مواجهیم به‌عدم سرمایه‌گذاری به‌موقع در این حوزه‌ها برمی‌گردد زیرا تکمیل پروژه‌های نیروگاهی ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد و با توجه به تاخیر در اجرای پروژه‌ها که مهمترین عامل‌عدم سرمایه بوده؛ سال به سال به رقم ناترازی افزوده شده است.

وی افزود: خوشبختانه بخش خصوصی توانایی خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی دارد و اکنون ۶۰ درصد نیروگاه‌ها دست بخش خصوصی است، ما از نظر ساخت نیروگاه هم مشکلی نداریم و تولید توربین‌های مورد نیاز هم در داخل کشور در حال انجام است، در حال حاضر دولت گام‌هایی برداشته و در بخش صنعت پروژه ۱۰ هزار مگاواتی تعریف شده؛ که بخشی از این نیروگاه‌ها در سال گذشته وارد مدار تولید شدند و در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم پروژه‌های بزرگی استارت خورده از جمله پروژه ۴۵۰۰ مگاوتی با همکاری و هماهنگی صندوق توسعه ملی که وام مورد نیاز را فاینانس می‌کند که امیدواریم تا پیک امسال وارد مدار شود.

لزوم اصلاح سیاست انرژی

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: اگر سیاست‌های اقتصاد انرژی کشور اصلاح شود، بخش خصوصی کشور پتانسیل لازم برای رفع ناترازی موجود را دارد و باید اجازه دهیم بخش خصوصی در این حوزه ورود کند، بر پایه شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده مردم در بخش تولید مشارکت داده شوند و در معادلات اقتصاد انرژی نقش دولت کمرنگ‌تر شود.

وی تاکید کرد: دغدغه ما این است که امسال در بخش صنعت خاموشی‌های مدیریت شده تحمیل نشود، در این رابطه بخش خصوصی می‌تواند از منابع مالی که صنعت در اختیارش می‌گذارد ناترازی را برطرف کند و اگر هرچه زودتر این اقدام صورت گیرد ما نسبت به عقب‌ماندگی در حوزه برق پیشرفت خوبی خواهیم کرد.

صالحی تصریح کرد: ما از گذشته بین تولید و مصرف ناترازی داریم و این ناترازی سال به سال به خاطر رشد مصرف ۵ تا ۶ درصد رشد دارد، هرچند اقداماتی هم در رابطه با تولید انجام می‌شود ولی ناترازی حل نمی‌شود. فقط با کمک بخش خصوصی و مردم امکان عبور از این وضعیت را داریم که امیدواریم امسال گام‌های خوبی برداشته شود.

وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل کمبود برق اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی هم مهم است یعنی مصرف هم باید کنترل و واقعی شود بعبارت دیگر حرکت در مسیر صحیح تولید و مصرف منجر به این خواهد شد که تا ۲ سال آینده به طور کلی ناترازی رفع شود.

شرایط رفع ناترازی

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران اظهار داشت: در بخش تولید اقداماتی صورت گرفته و نیروگاه‌هایی وارد مدار شده‌اند، شاید به اندازه پیش‌بینی شده رقم تولید تحقق پیدا نکند اما اقداماتی صورت گرفته که امیدواریم که بخش زیادی از نیروگاه‌ها در بخش فسیلی و تجدیدپذیر وارد مدار شوند.

آسیب‌های کمبود برق

وی یادآور شد: در هر حال اصل ناترازی باید از بین برود چراکه ناترازی به قدری است که می‌تواند تولید را در بخش صنعت مختل کند، صادرات کم شود، به اشتغال آسیب برساند و درآمدهای کشور را کاهش دهد و همه اینها نیز به صنعت برمی‌گردد، یعنی اگر برق مورد نیاز صنعت تامین نشود آسیب‌ها به بخش‌های دیگر کشور نیز تعمیم پیدا خواهد کرد. بنابراین عدم‌النفع صنعت باید حذف شود و اکنون با اقدامات انجام شده نمی‌توانیم کل ناترازی را از بین ببریم باید برنامه‌های جدی‌تری در این حوزه در دستور کار قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور