Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس میزان سرمایه‌گذاری شرکت ایتالیایی ایتالبز برای تامین و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه شیراز را 60میلیون دلار اعلام کرد.

‌به گزارش ایسنا‌، یدالله رحمانی چهارشنبه 13 تیر در آیین افتتاح و آغاز به کار آزمایشگاه بین‌المللی مشترک دانشگاه شیراز و شرکت ایتالبز بیان کرد: از میزان 60 میلیون دلار سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده این شرکت تاکنون 12میلیون دلار تأمین شده و پیش‌بینی می‌شود براساس مذاکرات انجام شده تا 100 میلیون یورو تجهیزات در وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه از رایزنی دانشگاه شیراز تا انعقاد تفاهم‌نامه ورود تجهیزات حدود دو سال می‌گذرد، با تاکید بر نیاز دانشگاه به تعامل و همکری با چنین شرکت‌هایی خاطرنشان کرد: براساس تفاهم‌‌نامه‌های انجام شده، مقرر شده که تأمین تجهیزات با شرکت ایتالیایی و فراهم کردن امکانات برعهده دانشگاه شیراز باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس در ادامه به مشکلات ناشی از عبور تجهیزات این شرکت از گمرک جمهوری اسلامی، افزود: این مسئله به دلیل منحصربه‌ فرد بودن دستگاه‌ها و تجهیزات رخ داد و از همین رو در مقررات و قوانین ضابطه‌ای برای واردات این کالاها وجود نداشت که طی رایزنی‌های انجام شده، رفع شد.

به گفته رحمانی، تلاش‌ها برای اخذ معافیت گمرکی و عوارضی این قبیل تجهیزات و همچنین محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان توسط معاونت عملی و پژوهشی ریاست جمهوری در حال انجام است.

وی همچنین میزان اشتغال‌زایی این واحد دانشگاهی را حداقل 350 تا 400 نفر در سطح تحصیلات تکمیلی برآورد و بیان کرد: راه‌اندازی این مرکز از فرار مغز‌ها و نیز از دست‌رفتن سرمایه‌های انسانی جلوگیری می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس همچنین اظهار کرد: از بیش از 700 هسته فناور در استان بیش از 120 شرکت دانش‌بنیان موفق به اخذ تأییدیه معاونت فنی شده‌اند و 200 شرکت نیز در نوبت ثبت هستند که برای تجاری‌ سازی این شرکت‌ها نیز فعالیت‌های مثبتی رخ داده است.

رحمانی ساخت و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز را در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دانست و گفت: بیش از 262 بسته سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی، کشاورزی، زیر بنایی و زیرساخت‌ها در دست تهیه است که بیش از 28 میلیارد دلار برآورد اولیه آن است و در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت تا در هر زمینه ممکن سرمایه‌‌گذاری انجام شود.  


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سرمايه گذاري منطقه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۲۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

در شرایطی شاهد تخصیص حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارز به شرکت های خودروساز مونتاژی هستیم، که مشخصا این شرکت ها نتوانستند از التهاب بازار خودرو در برهه ی فعلی بکاهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران لیست 100 وارد کننده ی نخست به لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد. نکته ی قابل توجهی که در این لیست و در بین شرکت هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده اند به چشم می خورد، نقش پر رنگ شرکت های خودرو ساز مونتاژی است.

همانطور که پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند. به عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده اند.

واردات 8.4 میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتور سیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال 1402 به میزان 8 میلیارد و 380 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402 به لحاظ ارزش 32.69 درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است. در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال 1402 بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با 13 درصد، کرمان موتور با 9.65 درصد و کوروش موتور آریا با 5.35 درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیاردها دلار به شرکت های مونتاژ کار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل توجهی توسط شرکت های مونتاژ کار با توجه به تخصیص ارز 3-4 میلیارد دلاری به آن ها است.

همچنین دیگر نکته ای که برخی از کارشناسان مطرح می کنند این است که آیا این امکان وجود نداشت تا بخشی از ارز های تخصیص داده شده به شرکت های مونتاژ کار صرف واردات خود رو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت ها تخصیص داده شده است، می توان تعداد قابل توجهی خودروی با کیفیت وارد کشور کرد که یقینا می تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • قرارداد ۶میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین