Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@14:29:06 GMT

داروها را اینترنتی نخرید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۸۲۷۶

یک بررسی جدید نشان می دهد که تعداد زیادی از داروخانه های آنلاین به شکل غیر قانونی فعالیت میکنند. متاسفانه این روزها بازار فعالیت های غیر قانونی داروخانه های آنلاین به شدت داغ است.


کاربران می توانند تقریبا تمامی خریدهای خود را در فضای مجازی انجام دهند اما خرید دارو به شکل آنلاین گاهی مخاطرات جدی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متاسفانه برخی بازارهای آنلاین دارو در سطح بین المللی، به مبادله غیر قانونی داروهای مخدر یا کمیاب مشغولند و اخیرا گزارشی درباره فروش مواد مخدر در فضای تاریک وب نیز منتشر شده که نتایجی تکان دهنده دارد.
پژوهشگران دریافتند که بسیاری از معاملات خطرناک در فضای نا امن آنلاین در شرایطی انجام می شود که حتی می تواند جان کاربران را به خطر اندازد. اگر چه اپراتورهای اغلب داروخانه های آنلاین ادعا می کنند که داروهای بدون نسخه عرضه نمی کنند اما بیشتر این سفارشات از طریق شبکه های اجتماعی دریافت می شود.


با این وجود چرا مخاطبان هنوز هم به داروخانه های آنلاین روی خوش نشان می دهند؟ ممکن است علت اصلی این باشد که این داروخانه ها نقش مهمی در ارایه پرسرعت دارو به بیماران ایفا می کنند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان فارس و ایران در این باره می گوید: خرید دارو به صورت آنلاین غیر مجاز و غیر قانونی است و هیچ داروخانه ای حق فروش اینترنتی ندارد.


دکتر محمد منفرد می افزاید: از مردم خواستاریم به هیچ وجه به عواملی که در فضای مجازی،‌ کانال ها و اینستاگرام اقدام به تبلیغ و عرضه انواع داروها می نمایند اعتماد نکنند چرا که سلامتی آنها به خطر می افتد.
این عضو هیات مدیره انجمن داروسازان استان یادآور می شود: هنگامی که دارو از کانال غیرمجاز خریداری می شود هر اتفاقی ممکن است برای آن بعد از تولید و قبل از توزیع افتاده باشد،‌ به طور مثال عدم رعایت زنجیره سرد داروی یخچالی به بی اثر شدن آن منجر می شود.


دکتر منفرد می گوید: البته حتی ممکن است فرمول واقعی دارو با چیزی که روی جعبه آن نوشته شده فرق داشته باشد این تقلب ها جان بیمار را به خطر می اندازد.
وی می افزاید: وقتی بحث تقلب و دور زدن قانون پیش بیاید کلاهبرداران برای کسب سود از هیچ کاری دریغ نمی کنند و به خطر افتادن جان بیمار هم برای آن ها اهمیتی ندارد.


دکتر منفرد یادآور می شود: لیبل داروهایی که از مکان هایی غیر از داروخانه ها و توسط سودجویان به دست بیماران می رسد تقلبی است و حتی ممکن است کشور سازنده را تغییر و تاریخ جدید بر روی آن بزنند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان فارس می گوید: داروهای اینترنتی علاوه بر غیر قانونی بودن معمولا تاریخ گذشته است و با توجه به این که مجوز تولید و توزیع ندارد از هیچ استانداردی هم برخوردار نیست.
دکتر منفرد می افزاید: وقتی دارویی از کانالی بدون نظارت وزارت بهداشت وارد کشور و استان شود قاچاق محسوب می شود و می تواند عوارض جبران ناپذیر و حتی مرگ در پی داشته باشد.


این داروساز می گوید: مردم فارس از طریق سامانه تی تک می توانند نسبت به اصالت دارویی که از داروخانه ها تهیه می کنند مطمئن شوند؛ در هرحال همچنان مردم باید دارو را تنها از داروخانه ها و با حضور در این مکان ها و نه فضای مجازی تهیه کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم یادآور می شود: هیچ داروخانه ای مجاز به فروش اینترنتی دارو نیست و اقلام باید طبق نسخه در داروخانه توسط داروساز کنترل و پیچیده شود.


دکتر حسین نیک نهاد می افزاید: فروش دارو از طریق شبکه های اجتماعی و فضای مجازی ممنوع است و هر دارویی از این طریق به دست بیمار برسد علاوه بر احتمال تقلبی بودن ممکن است به اشتباه ارسال گردد.
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید: با توجه به اهمیت بررسی نسخه توسط داروساز مردم استان برای تهیه دارو حتما باید به داروخانه مراجعه کنند تا احتمال ضریب خطا در ارایه نسخه و نحوه مصرف آن کاهش یابد.


دکتر نیک نهاد می افزاید: تنها فروش مکمل های غذایی براساس کمیسیون ماده 20 در 4 داروخانه شیراز مجاز است، دیگر داروخانه ها نیز می توانند برای فروش اینترنتی مکمل و لوازم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز مجوز بگیرند.
مدیر امور دارو و فرآورده های بیولوژیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اهمیت کنترل دارو توسط داروساز را حایز اهمیت می داند.


دکتر حسام درستی می گوید: فروش دارو خارج از داروخانه یعنی عدم کنترل و نظارت وزارت بهداشت که این مساله احتمال تقلبی بودن چیزی که به اسم دارو به افراد ارایه می شود را بیشتر می کند.
وی یادآور می شود: تنها چیزهایی که امکان دریافت مجوز فروش اینترنتی برای آن وجود دارد لوازم آرایشی بهداشتی است و عرضه هرگونه دارو از طریق کانال ها و به طور کلی فضای مجازی ممنوع است.


دکتر درستی می گوید: وقتی از دارو حرف می زنیم منظورمان چیزی است که باعث به دست آوردن سلامتی در افراد شود،‌ که تهیه دارو از مبادی غیر رسمی با آن متناقض است.
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی شیراز می افزاید: داروی سالم، ‌دارویی است که در کنار آن توصیه های مربوط به نحوه و زمان مصرف، ‌شرایط نگهداری و تداخلات احتمالی توسط داروساز هنگام پیچیدن نسخه به بیمار گفته شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی

به گزارش ایفدانا، سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکو‌های اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکو‌ها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکو‌های اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکو‌های مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه دارو‌های خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته دکتر محمدی مجوز فعالیت سکو‌های اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند،   دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکو‌های متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکو‌ها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکو‌ها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکو‌های اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • اما و اگرهای فروش اینترنتی دارو
  • فروش اینترنتی دارو
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد