Web Analytics Made Easy - Statcounter

 
خوردن جگر در دوران بارداری به دلیل مقادیر زیاد ویتامین A می‌تواند برای جنین خطرناک باشد و موجب سقط جنین شود. دوران بارداری یکی از دوران حساس برای مادر و جنین است که نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ای است و باید دستورات پزشک متخصص توسط مادر باردار رعایت شود تا سبب جلوگیری از صدمه به خود و جنینش شود و به همین منظور در این دوران نکات ویژه‌ غذایی باید رعایت شود که خوردن انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها از جمله آن است، البته در این دوران نزدیکان زن باردار نیز تجویزهایی برای وی می‌کنند که برخی از آنها از روی ناآگاهی صورت می‌گیرد و سبب بروز مشکلاتی برای جنین و مادر می‌شود و از جمله این موارد، تجویز خوردن جگر برای مادر است که سرشار از ویتامین بوده و البته این تجویز خودسرانه برخی از اطرافیان زن باردار در شرایطی صورت می‌گیرد که پزشکان به شدت زنان باردار را از خوردن جگر منع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف بیش از حد جگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین A می‌تواند سبب نقایص بدو تولد در جنین شود.

در همین راستا فرزانه جابری با اشاره به اینکه خوردن جگر یک بار در ماه برای خانم‌های بارداری که از قبل به خوردن جگر عادت داشته‌اند، موردی ندارد، اظهار کرد: اگر خانم بارداری در این دوران از خوردن جگر پرهیز کند بسیار خوب است. وی با بیان اینکه خوردن جگر در دوران بارداری به دلیل ویتامین A سبب نقایص در نوزاد می‌شود، گفت: لازم به ذکر است که ویتامین A در مواد غذایی دیگری چون هویج وجود دارد، اما در این نوع ماده غذایی مشکلی ایجاد نمی‌کند.


1. استفاده مقدار زیاد میوه و سبزیجات در دوران بارداری
شرافت در مورد رژیم غذایی افزود: رژیم غذایی معتدل در دوران بارداری از مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه تشکیل می‌شود. وی در ادامه در مورد تعداد وعده‌های غذایی تصریح کرد: با پیشرفت حاملگی تعداد وعده‌های غذا را بیشتر و مقدار هر وعده را کمتر کنید زیرا با این کار هضم غذا بهتر می‌شود، انقباض‌های روده‌ای در طول حاملگی آهسته‌تر می‌شوند و در نتیجه تخلیه معده با سرعت کمتری صورت می‌گیرد و نباید بیش از حد پر شود.

این متخصص زنان و زایمان در مورد خوردن جگر و مواد غذایی حیاتی در دوران بارداری تاکید کرد: از خوردن جگر در دوران بارداری پرهیز شود، زیرا با وجود مقادیر زیادی ویتامین A که در این ماده غذایی وجود دارد سقط جنین را به دنبال دارد و پروتئین‌ها، کالری‌ها، فیبر، مایعات و ویتامین‌ها در دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.


2. افزایش ۹ تا ۱۴ کیلوگرم اضافه وزن در زنان باردار
همچنین میترا شرافت در این زمینه با توجه به حساسیت‌های موجود این ماده غذایی برای زنان باردار تاکید کرد: خانم‌های حامله به طور میانگین ۹ تا ۱۴ کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کنند که قسمت اعظم آن در هفته ۲۴ حاملگی روی می‌دهد که نیمی از افزایش مزبور را جنین، جفت و مایعات تشکیل می‌دهند.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه رعایت رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد، افزود: در خانم‌هایی که کمتر از مقدار توصیه شده از کالری‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده می‌کنند احتمال به دنیا آوردن نوزادی کم وزن بیشتر است. وی ادامه داد: سقط خود به خود و مرگ نوزاد در زنانی که افزایش وزن به نسبت زیادی در دوران حاملگی دارند کمتر است و نوزادان متعلق به این مادران در هنگام تولد وزن بیشتری دارند، همچنین دیده شده که وضع حمل طولانی با چگونگی رشد رحم و تغذیه مادر در دوران بارداری ارتباط مستقیم دارد.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: جیگر تغذیه زنان باردار بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۹۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟