Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مهدی موسوی نژاد نماینده سابق مردم بوشهر دلایل قطعی برق را در 3 عامل خلاصه کرد و به جام جم آنلاین گفت: طبق توافق نامه پاریس دولت متعهد گردید استفاده از سوخت های فسیلی خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد در صورتی که بیشترین میزان تولید برق کشور از طریق سوخت های فسیلی صورت می گرفت، همچنین ایران برای تولید برق از نیروگاه های اتمی استفاده نمی کند طبیعتا این موضوع میزان قابل توجهی از تولید برق کشور را کاهش می دهد به همین سبب یکی از دلایل قطعی سراسری برق را همین معاهده پاریس می توان دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی علت دوم قطعی های اخیر را صادرات برق اعلام کرد و گفت: صادرات برق جزء تعهدات دیرینه ایران با کشورهای فی مابین به شمار می رود که متاسفانه به تازگی پیامدهای آن را شاهد هستیم البته دولت می تواند با پرداخت بخشی از خسارت های احتمالی این موضوع را متوقف سازد تا برق داخل کشور که نیاز اساسی مردم به شمار می رود به کشور های دیگر صادر نگردد.

موسوی نژاد دلیل سوم این مشکل را عدم استفاده از منابع تجدید پذیر دانست و افزود: کشور هیچ گاه به استفاده از تولید برق به روش های نوین اهمیت نداده چرا که در دوره ای بحث انرژی های تجدید پذیر مطرح گردید که بسیاری از کشورها نیاز برق خود را با استفاده از انرژی های خورشیدی و انرژی های نوین تامین کردند و می کنند، اما متاسفانه ایران در این خصوص سرمایه گذاری نکرد.

به گفته نماینده سابق مردم بوشهر، لغو قرار داد و متوقف کردن ساخت نیروگاه های تولید برق به صورت اتمی موضوع دیگری است که منجربه کاهش تولید برق در کشور شد. همچنین عدم استفاده از الگوی مصرف برق وعدم برنامه ریزی مناسب در دولت عوامل دیگری هستند که به تشدید قطعی های سراسری برق دامن می زنند.

موسوی نژاد خاطرنشان کرد: در دولت پیشین مشکلات کم آبی و بی برقی وجود داشت اما با این تفاوت که دولت پیشین توانست این موضوع را به خوبی برنامه ریزی و مدیریت کند، در صورتی که در دولت فعلی هیچ برنامه ای را از سوی مسئولین نظاره‌گر نیستیم. برای مثال بی آبی در استان های جنوبی دلیل بر عدم وجود منابع نیست بلکه عدم استفاده صحیح از منابع، انتقال آب و همچنین عدم مدیریت آن است که منجر به ایجاد این معضل گردیده است.

به گفته وی، نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت فعلی نسبت به دولت پیشین 42 درصد کاهش یافته که می توان دلیل آن را عدم برنامه ریزی و مدیریت مسئولین دانست .

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: برای حل معضلاتی چون کم آبی و بی برقی راهکار های زیادی مطرح شد که با کمترین تخصیص اعتبار نیز اجرایی می‌شدند اما متاسفانه به دلایل نامعلوم دولت فعلی هیچ یک از این راهکارها را در دستور کار خود قرار نداد لذا امیدواریم این عدم همکاری از روی قصد و غرض نباشد و تنها به دلیل عدم توانایی در مدیریت و سهل انگاری دولتمردان باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۴۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم

فروش نفت و گاز سختی هایی دارد و تخصص خاصی را درجهت بازاریابی و بازارسازی می طلبد. فروش این منابع در شرایط تحریم از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. زیرا نمی توانیم از مبادی رسمی به فروش آن ها مبادرت کنیم و باید به فکر راهکارهایی برای فروش نفت و گاز با وجود تحریم باشیم.

وزارت نفت در راستای فروش نفت و گاز کشور سیاست هایی به اجرا گذاشت. از جمله این سیاست ها می توان به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا اشاره کرد.

 از شواهد این طور برمی آید که این راهکارها در نهایت نتیجه داد. زیرا توانستیم فروش نفت کشور را به دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم. صادرات گاز نیز بیشتر از دوران غیرتحریم انجام شد.

به زعم بسیاری، فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز ایران محسوب می شود. نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در خصوص مسائلی که در بالا گفته شد، در ادامه می خوانید.

صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود

 نوربخش با اشاره به این افزایش و تقویت فروش نفت و گاز در شرایط تحریم برایمان مزیت محسوب می شود، تصریح کرد: دولت توانسته است به تقویت شبکه فروش نفت کشور بپردازد و این حوزه را نسبت به گذشته گسترش دهد. این رویکرد ما را به صادرات نفت بالای  1.5 میلیون بشکه در روز رساند که با تکیه بر دیپلماسی موفق دولت سیزدهم به این میزان فروش رسیدیم که اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور در سال گذشته نیز داشته است.

وی ادامه داد: لازم است روند فعلی را پیگیری کنیم و همچنان به تلاش خود برای به فروش رساندن نفت و گاز کشور ادامه دهیم. در عین حال، باید تلاش کنیم که کشوری مانند چین بخشی از نفت ما را به صورت رسمی خریداری کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست هایی که طی سال های گذشته به اجرا گذاشته شد، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها بود. از این طریق نیز توانستیم برای کشور درآمدزایی داشته باشیم و به بهبود شرایط کمک کنیم.

نوربخش گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود. حوزه نفت و گاز در کشورهای صادرکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور مثال، وقتی به صدور خدمات فنی و مهندسی به ونزوئلا می پردازیم و صادرات نفت این کشور را بهبود می بخشیم، این امر قطعاً در تحکیم روابط ما با آن ها اثر می گذارد.

 افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز به اجرا گذاشته شد

وی ادامه داد: در شرایط فعلی بازار صادرات خدمات فنی و مهندسی ما بیشتر کشورهای همسایه و یا کشورهایی هستند که به دلیل تحریم ها به فناوری های غربی دسترسی ندارند. اما کشورهای دیگر نیز می توانند بازار هدف ما باشند، زیرا هزینه خدمات فنی و مهندسی ما برای این کشورها بالا نیست.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع توسعه زنجیره ارزش بیشتر در حوزه نفتی مطرح است. در زمینه گاز بهتر است به صادرات خام بپردازیم. در همین ارتباط می توان گفت که به درستی سیاست افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز از طریق خط لوله به اجرا گذاشته شده است.

وی ادامه داد: سیاست های به اجرا گذاشته شده در زمینه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی نیز مثبت ارزیابی می شود. البته باید دقت داشته باشیم که حدود 25 الی 30 درصد از نفت کشور را به دلایل استراتژیک به صورت خام صادر کنیم.

اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی مثبت است اما کافی نیست

نوربخش گفت: صادرات گاز خاصیت تحریم پذیری ندارد. به همین دلیل، اگر بتوانیم راهکاری برای تسویه وجوه مربوط به فروش گاز پیدا کنیم، به نحوی که تحریم ها اثری بر آن نداشته باشد، می توانیم از این پتانسیل نیز بهره ببریم.

وی ادامه داد: در خصوص حفظ عراق به عنوان یک مشتری گازی باید دقت داشته باشیم که این کشور به گاز ایران نیاز دارد و گزینه دیگری هم برای تأمین آن ندارد. اما حتماً پیگیری های ما نیز در این زمینه موثر بوده است. اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی کشور مثبت است. اما نباید به سطوح فعلی روابط اکتفا کنیم.

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم