Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رژیم بعث عراق از آغاز تا پایان جنگ تحمیلی برای جلوگیری از تسلیم شدن نیروهایش به رزمندگان اسلام و برای تخریب وجهه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، همواره چنین تبلیغات می‌کرد که ایران هنگامی که نیروهای عراقی را به اسارت درمی‌آورد آنها را کشته و مثله می‌کند یا به شکنجه آنها می‌پردازد که البته این گونه تبلیغات در موقع جنگ آن هم از رژیم عراق که خود به هیچ یک از حقوق انسانی پایبندی نداشت، بعید نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما رفتار رزمندگان اسلام با نیروهای عراقی به طور معمول اسلامی و انسانی بود و در برخی از مواقع حتی از نیروهای خودی بیشتر به آنها توجه می‌شد. رزمندگان در هنگام اسیر کردن نیروهای عراقی با آنها رفتاری کاملا انسانی و مطابق حقوق بشردوستانه داشتند. رفتار انسانی نیروهای ایرانی به گونه‌ای بود که تعدادی از اسرای عراقی در دوران اسارت خواستار پناهندگی می‌شدند.

در سندی که مشاهده می‌کنید نمونه‌ای از درخواست اسرای عراقی به چشم می‌خورد:

تاریخ شمسی
۴ شهریور ۱۳۶۶
تاریخ میلادی
۲۶ اوت ۱۹۸۷

نامه مورخ ۲۶ آگوست ۱۹۸۷ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران خطاب به دبیرکل

احتراماً، به پیوست متن نامه تعدادی از اسیران عراقی جنگ را که درخواست اقامت در جمهوری اسلامی ایران نموده‌اند به پیوست ارسال می‌نمایم.

محمدجواد ظریف ـ کاردار موقت هیئت نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل

پیوست
همان‌طور که مطلعید در ۱۶ مارس ۱۹۸۷ جمهوری اسلامی ایران به دلایل اسلامی و بشردوستانه با آزادی یک طرفه ۱۰۲ اسیر معلول عراقی جنگ موافقت کرد که ما ۲۶ نفر از اسیران جنگی مذکور از بازگشت به عراق اجتناب کرده و از جمهوری اسلامی ایران درخواست پناهندگی نمودیم که این درخواست را مقامات ایرانی پذیرفتند.

ما به دلایل بسیاری از بازگشت به عراق خودداری کردیم، اگر چه زنان، کودکان و والدین ما در عراق هستند. یکی از دلایل متقاعد کننده ما در گرفتن این تصمیم، به‌خاطر فشار شدیدی است که در عراق حاکم است. به‌علاوه هیچ فضای اسلامی در عراق وجود ندارد و آینده رژیم بعثی عراق نامعلوم است. به این دلایل بازگشت و زندگی در عراق را غیرممکن دیدیم و از همین رو از ایران درخواست پناهندگی نموده که در حقیقت عداوت رژیم بعثی عراق علیه ما برانگیخته شده است.

اکنون رژیم عراق در واکنش جدی به خاطر پناهندگی ما در ایران، خانوادهای ما را تحت فشار فیزیکی و روانی قرار داده است.

بنابراین از جناب‌عالی درخواست می‌نماییم به‌عنوان یک مقام مسئول به عراق فشار آورده تا اذیت و آزار خانوادهای ما را متوقف ساخته و ما را از محل و سلامتی خانواده‌هایمان مطلع سازید.

اسیران عراقی جنگ، مهمان جمهوری اسلامی ایران

۱ـ جاسم منشاد

۲ـ عبدالکاظم شادی جاسم

۳ـ عامر ساجت محسم

۴ـ عبدالرزاق قاسم شامی

۵ـ عباس سلمان حسن

۶ـ صلاح مهدی عبدالحسین

۷ـ کریم جابر راضی

۸ـ محمد موسی احمدوی

۹ـ سالم شیاد جاسم الجنابی

۱۰ـ خالد محمد سوحان

۱۱ـ خلیل جاسر خلیل الجبوری

۱۲ـ عبدنور لطیف ظاهر

۱۳ـ عیدان رمضان فرحان

۱۴ـ حمزه ابوالهیجامی

۱۵ـ عبدالجواد کاظم اسدی

۱۶ـ طه عوید ناصر

۱۷ـ نافع کاظم شاغاتی

۱۸ـ علی حسین عبدالرکابی

۱۹ـ حازم احمد نجیب

۲۰ـ سیدشایع جبار عطیه

۲۱ـ رحیم جهم مخیلف المالکی

۲۲ـ احمد عبداللطیف عاصی

۲۳ـ حسین حسن سحبوک

۲۴ـ سامی عادل داخل

۲۵ـ حامد جابر الحلفی

۲۶ـ عبدالحسین محمد جغارا».

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

درخواست اسرای عراقی از ایران در زمان جنگ +سند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حاشیه های سیاسی دفاع مقدس عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۸۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: ادعای غیرمستند و ارجاعات ناصواب علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به دبیرکل و رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴) را رد می‌کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ادعای مطروحه نامه مزبور بی اساس و صرفاً تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای منحرف کردن توجه بین المللی از جنایات شنیع و اقدامات نسل کشی است که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می‌شود.

ایروانی گفت: چنین ادعاهای بی‌اساسی همچنین تلاشی گمراه کننده با هدف سرپوش گذاشتن و مشروعیت بخشیدن به تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت سازمان ملل است.

او تصریح کرد: به همین ترتیب، اتهامات موجود در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴/۳۰۴) کاملاً بی اساس بوده و قاطعانه مردود است. همانطور که در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵) ما تأکید شده است، اقدام جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ در راستای اعمال حق ذاتی خود در چارچوب دفاع از مشروع و ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ایران برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شد.

ایروانی ادامه داد: «مجددا تاکید می‌نماید که جمهوری اسلامی ایران هرگز شروع کننده جنگ علیه رژیم اسرائیل نبوده و در آینده نیز قصد انجام آن را ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود ذیل قوانین بین المللی برای پاسخ به هرگونه استفاده از زور یا اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

کد خبر 6094730 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • شهادت‌طلبی از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران است
  • نتانیاهو: در زمان حاضر دستیابی به آتش‌بس بعید به‌نظر می رسد
  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو