Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@02:42:57 GMT

این مشکلات چشم را نادیده نگیرید

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۳۷۹۵

این مشکلات چشم را نادیده نگیرید

اگر به تازگی خال یا لکه ای جدید در چشم شما پدیدار شده است، باید برای بررسی دقیق شرایط به چشم پزشک مراجعه کنید.

سرویس سبک زندگی فردا: کمتر پیش می آید که به سلامت چشم های خود توجهی داشته باشیم، مگر این که آنها با مشکلی مواجه شده باشند. اما سلامت این اندام های کلیدی نباید این گونه نادیده گرفته شود. به نقل از عصر ایران بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش"ویمنز هلث"، شما باید به ایجاد هر گونه تغییر در دید و بینایی خود مانند تاری، دوبینی یا مشاهده نقاط روشن توجه داشته باشید و با مراجعه به پزشک پیش از آن که دیر شود دلیل دقیق بروز این شرایط را شناسایی کنید. ایجاد تغییر در بینایی نه تنها ممکن است با بروز مشکل در چشم ها مرتبط باشد، بلکه می تواند نشانه ای از شرایط خطرناک دیگر مانند تومور، سکته مغزی یا حتی سرطان باشد.

بر همین اساس است که چشم پزشکان انجام معاینه چشم هر یک یا دو سال یک بار را توصیه می کنند، حتی اگر با مساله خاصی مواجه نباشید.

در صورت مواجهه با هر یک از علائم زیر بهتر است هرچه سریع‌تر به چشم پزشک مراجعه کنید.

مشاهده تارعنکبوت های متحرک و جرقه های نور

در قسمت پشتی کره چشم، بخشی به نام زجاجیه وجود دارد و قوام آن همانند سفیده تخم مرغ است. با افزایش سن، این مایع ژله ای هرچه بیشتر حالت مایع به خود می گیرد و موجب ایجاد اجسام شناور می شود که شبیه به تارعنکبوت یا نقاطی در میدان دید به نظر می رسند.

آنها به طور معمول بی ضرر هستند - احتمالا یک یا دو بار آنها را تجربه می کنید - اما اگر به ناگاه متوجه افزایش این اجسام شناور شده اید، باید بلافاصله به چشم پزشک مراجعه کنید. این شرایط می تواند به واسطه پارگی در شبکیه و رگ های خونی شکل بگیرد. اگر جرقه های نور را نیز مشاهده می کنید، این می تواند نشانه ای از جداشدگی شبکیه باشد که می تواند به کوری منجر شود.

با توجه به مکان و اندازه پارگی، پزشک ممکن است درمان با لیزر یا انجماد، تزریق یک حباب گازی درون چشم برای بازگرداندن شبکیه به مکان اصلی خود، یا عمل جراحی را مد نظر قرار دهد.

قرمزی یا خشکی بیش از حد چشم ها

قرمزی به معنای تحریک شدن چشم و گشاد شدن رگ های خونی آن است و این شرایط می تواند به واسطه عوامل مختلفی از قبیل یک محرک شیمیایی مانند پیاز، یا یک واکنش آلرژیک (به عنوان مثال گرده گیاه یا موی حیوان خانگی) شکل بگیرد.

خشکی از دلایل دیگر تحریک چشم باشد. در این شرایط چشم به میزان کافی اشک تولید نمی کند تا روانسازی صورت بگیرد. برای بهبود این شرایط به طور معمول استفاده از روانساز یا اشک های مصنوعی چشم توصیه می شود. اگر این روش موثر واقع شود، احتمالا دیگر نیازی به مراقبت پزشکی نیست.

اما اگر مشکل همچنان پابرجا باقی بماند، باید به چشم پزشک مراجعه کنید. وی می تواند تولید اشک چشم شما را بررسی کرده تا دریابد آیا با خشکی مزمن چشم یا یک اختلال خودایمنی مواجه هستید که نیازمند چیزی بیشتر از قطره های چشمی است یا خیر.

ابتلا به دوبینی

زمانی که هر دو چشم باز هستند، دوبینی می تواند به معنای عدم هم ترازی مناسب عضلات چشم های شما باشد. این شرایط ممکن است به واسطه یک مشکل عصبی یا حتی یک تومور مغزی یا سکته مغزی شکل گرفته باشد.

دوبینی در یک چشم که کمتر شایع است می تواند به واسطه آب مروارید یا مساله ای مربوط به شبکیه شکل گرفته باشد.

اگر فقط یک مساله عضلانی باشد، گاهی اوقات منشورها می توانند به طور موقت در عینک ها استفاده شوند تا به اصلاح دید کمک کنند. همچنین، در برخی موارد امکان انجام عمل جراحی برای اصلاح نامیزانی عضلانی وجود دارد.

اما اگر یک مشکل عصبی وجود داشته باشد، به طور معمول چشم پزشک انجام ام‌آر‌آی یا سی‌تی اسکن را تجویز خواهد کرد. به احتمال زیاد متخصصان دیگری نیز در روند درمان دخالت خواهند داشت.

احساس درد یا سوزش در چشم ها

التهاب یا تحریک در این زمینه مقصر اصلی محسوب می شود. به طور معمول شرایطی به نام بلفاریت که به واسطه باکتری ها یا کرم های میکروسکوپی ساکن پلک ها شکل می گیرد موجب احساس خارش و سوزش می شود. شامپوی بچه به همراه آب گرم یک راه حل سریع برای بهبود این شرایط است.

از دلایل دیگر می توان به گل مژه، عفونت، و التهاب دردناک غده چربی پلک اشاره کرد. پزشکان به طور معمول از کمپرس ها برای کاهش التهاب استفاده می کنند. اگر توده ایجاد شده از این طریق بهبود نیابد، ممکن است به انجام عمل جراحی نیاز باشد.

همچنین، ممکن است با آفتاب سوختگی در چشم خود مواجه باشید که این شرایط به نام فوتوکراتیت شناخته می شود و پرتوهای فرابنفش خورشید یا منابع نور مصنوعی مانند لامپ های برنزه سازی بدن موجب آن می شوند. اگر نور خورشید از سطحی مانند شن، آب، یخ یا برف منعکس شده باشد، فتوکراتیت به نام برف‌کوری نیز شناخته می شود. این شرایط معمولا به خودی خود بهبود می یابد، اما در صورت وجود خطر عفونت پزشکان ممکن است استفاده از قطره های چشمی را نیز تجویز کنند.

خال یا لکه ای جدید در چشم

اگر به تازگی خال یا لکه ای جدید در چشم شما پدیدار شده است، باید برای بررسی دقیق شرایط به چشم پزشک مراجعه کنید.

گاهی اوقات نیز ممکن است خال یا لکه در پشت چشم شما شکل گرفته باشد و به طور کامل از آن بی اطلاع باشید. نگرانی که درباره خال ها وجود دارد این است که می توانند به طور بالقوه بدخیم شده و شرایطی به نام ملانوم شکل بگیرد.

این شرایط بسیار نادر است، اما مد نظر قرار دادن آن بی ضرر نیست. اگر یک تومور یا ملانوم در پشت چشم شکل گرفته باشد، ممکن است علائمی مانند تاری دید و جداشدگی کامل شبکیه خیلی زود پدیدار شوند و در صورت مواجهه با آنها باید بلافاصله به چشم پزشک مراجعه کرد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Xur

منبع: فردا

کلیدواژه: چشم سلامت چشم بیماری چشم سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۳۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود

مرتضی صانعی طاهری گفت: با اینکه هوش مصنوعی توانسته در قسمت‌های مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگی‌های حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیت‌های یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.

وی با تاکید بر اینکه در آینده پزشکانی موفق‌تر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی فعالیت کرده و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیرپذیری رشته‌های مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشته‌ها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک برگزار می‌شود، افزود: یکی از محور‌های اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر وگردن و همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.

به گفته صانعی طاهری، از هوش مصنوعی می‌توان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریع‌تر و دقیق‌تر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویربرداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطان‌ها، تصویربرداری سایر ارگان‌ها و تصویربرداری جنین می‌توان بهره گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر کاربرد‌های هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی می‌توان به وقت‌دهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازی‌ها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونه‌های بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هم‌میهنان سراسر کشور داشت.

وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری خواهد پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است