Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@06:06:03 GMT

زمینه‌های مشارکت مردمی در مسابقات قرآن فراهم شود

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۳۲۰۱۲

مهدی قره‌ شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کشور در حاشیه برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن کریم در استان یزد در گفت‌وگو با ایکنا یزد با اشاره به تاثیر برگزاری مسابقات اوقاف در ترویج فرهنگ قرآنی اظهار کرد: این مسابقات، مسابقات تخصصی است و جامعه هدف، جامعه ای خاص هستند و باید به خوبی برنامه ریزی شود و فضاسازی صورت گیرد و اهدافی از این قبیل داشته باشد که مردم را به این حوزه جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمینه‌های مشارکت مردمی در مسابقات قرآن فراهم شود
وی ادامه داد: احساس می کنم که سازمان اوقاف آن طور که در مسابقات بین المللی و کشوری سرمایه گذاری می کند در مسابقات استانی این اقدام صورت نمی گیرد، افراد حاضر در این مسابقات، شرکت کنندگان هستند، همان طوری که در مسابقات بین المللی این سیاست دنبال می شود که در سالن مسابقات عموم حضور داشته باشند، همین برنامه ریزی در استان دنبال شود و تلاش کنیم مسابقات به نحوی برنامه ریزی شود که مردم هم مشارکت و حضور فعال داشته باشند.
قره شیخلو افزود: در استان یزد در این دو روز حضور بنده، هوا بسیار گرم است و مسابقات در ساعات اداری است که اکثرا درگیر هستند، شاید بتوان مسابقات را طوری برنامه ریزی کرد که بعد از ظهر و از ساعت 6 تا 10 و 11 شب که مردم فراغت بیشتری دارند برگزار شود و صدا وسیما در استان نیز اهمیت بیشتری هم برای پوشش هم برای اطلاع رسانی قائل باشد.
وی گفت: مسابقاتی برنامه ریزی شود که برای عموم جذابیت داشته باشد و با وجود این فضای بزرگ اقدامات جنبی می توان انجام داد و برای فضایی طراحی شود که تبلیغی، ترویجی و جذب جوانان به قرآن اتفاق افتد.
قره شیخلو افزود: دوستان در استان برای مسابقات قرآن باید فکر و سرمایه گذاری بیشتری داشته باشند و این سرمایه گذاری حتما سرمایه گذاری ریالی نیست و برنامه ریزی باشد که از این ظرفیت استفاده شود، همه چیز تدارک دیده می شود فقط مشارکت پایین است و باید این جنبه تقویت شود.

یزد سیر نزولی داشته است
داور مسابقات قرآن در استان یزد در پاسخ به ایکنا در خصوص ارزیابی شما از قاریان یزدی گفت: آخرین باری که به عنوان داور مسابقات در این استان حضور یافتم، چهار، پنج سال پیش بود که نسبت به آن زمان خیلی افت کرده و به اساتید داور استانی نیز عرض کردم حیف یزد است که هم افراد قرآنی‌ برجسته ای دارد هم استعدادها و ظرفیت های خوبی دارد و باید کار بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: تمرین و ممارست لازمه قرائت قرآن است تعدادی از افراد به مرحله ای که می رسند تلاوت قرآن را رها می کنند و همین باعث افت آنها می شود، در مجموع در رشته ترتیل و قرائت که دیروز برگزار و نمره داده شد چیزی که از استان یزد انتظار داشتم محقق نشد.
قره شیخلو در پاسخ به راهکارهای پیشنهادی شما اظهار کرد: در این زمینه در بحث آموزش باید سرمایه گذاری شود، در استان اساتید خوبی حضور دارند که می توانند زمینه ارتقا ار فراهم نمایند، در استان باید به همشهریان اعتماد بیشتری وجود داشته باشد متاسفانه آفتی که در استان ها وجود دارد همه تهران زده هستند و باید اساتید از تهران باشند در حالی که استان های ما اکثرا به ظرفیتی رسیده اند که اساتید خوبی دارند.

بازگشت به جایگاه اصلی در گرو توجه به استعدادهای استان است
وی ادامه داد: در استان باید از ظرفیت ها استفاده شود و جلسات تخصصی به صورت هفتگی برگزار و تلاوت ها مورد نقد و تحلیل قرار گیرد و آنچه باعث رشد و ارتقا می شود این است که این تعامل صورت گیرد به شرطی که خود دوستان به این حلقه اعتماد کنند و پای آن بایستند، اگر یک سال انجام شود به جرات می توان گفت دوباره یزد به جایگاه اصلی خود برمی گردد.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور در پاسخ به سوال ایکنا در خصوص آمار پایین وقف قرآنی گفت: در مجموع در کشور وقف قرآنی کم داریم و نیاز به فرهنگسازی و آموزش است که هم در بحث وقف هم بحث خیران افرادی به هر علتی ممکن است برای وقف آمادگی نداشته باشند ولی موردی کمک می کنند.
وی ادامه داد: باید به مردم آموزش داده شود که خیرات و نیکوکاری فقط سفره پهن کردن نیست چون معمولا این اقدام در کشور زیاد صورت می گیرد و تا صحبت از احسان و خیرات می شود، بحث سفره و اطعام مطرح است.

گسترش وقف قرآنی در گرو آموزش است
قره شیخلو افزود: یکی از خیراتی که می تواند صدقه جاریه باشد این است که وقتی یک نفر با قرآن مانوس می شود خیّر نیز در این اقدام شریک خواهد بود و صدقه جاریه که پس از مرگ پرونده آنها بسته نخواهد شد.
وی ادامه داد: این موارد باید آموزش داه شود که در کنار احسان و خیراتی که سفره می اندازیم و به ضعفا کمک می کنیم بحث های معنوی، فرهنگی، قرآنی و اعتقادی را در نظر بگیریم به عنوان مثال چند خیّر با هم همراه شده و پایگاه ها و موسسات قرآنی که به نوعی در برنامه های قرآنی با مشکل مواجه هستند، را همراهی نمایند.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور تصریح کرد: در این راستا همت صدا وسیما، سازمان اوقاف و دستگاه های فرهنگی را می طلبد که مردم با این نوع کار خیر آشنا شوند تا وقف های قرآنی با وسعت بیشتری روبرو شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن همه چیز ماست

حسینعلی شریف، موذن، استاد پیشکسوت قرآنی و مولف کتب مختلف آموزش قرآن کریم درباره اقدام صداوسیما در تولید برنامه‌های قرآنی امثال «محفل» گفت: همانطور که امام راحل فرموده بودند انقلاب اسلامی برگرفته از قرآن است، باید تمام شئونات زندگی‌مان با قرآن پیوند بخورد. 

شریف ادامه داد: واقعاً جای برنامه «محفل» در صداوسیما خالی بود. با هرکسی که در محافل قرآنی و حتی غیر قرآنی صحبت می‌کنم، می‌بینم از برنامه رضایت داشتند. آنقدر باید برنامه جذاب باشد، تا مخاطب بعد از دیدن آن گرایشش به قرآن بیشتر شود. 

استاد پیشکسوت قرآنی در پاسخ به هجمه‌های به راه افتاده از سوی دشمنان که می‌گویند قرآن ارتباطی با جامعه ایران ندارد، توضیح داد: قرآن همه چیز ماست. اگر قرآن می‌تواند تمام مشکلات ما را حل کند، چرا ما آن را در اولویت قرار ندهیم؟ در گذشته تمام بزرگوارانمان کارشان را با قرآن آغاز می‌کردند و بعد به سایر اولویت‌هایشان می‌پرداختند. ما باید زندگی‌مان را با قرآن تطبیق دهیم. البته ساخت برنامه‌های قرآنی نیازمند حضور کارشناسان و متخصصان قرآنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • قرآن همه چیز ماست
  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست
  • زمینه مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در لرستان فراهم شود
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است