Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۴۲ هزار هکتار از مجموع ۷۲ هزار هکتار از رویشگاه‌های شمشاد در جنگل‌های هیرکانی براثر بیماری بلایت دچار آسیب و خشکیدگی شد.

به گزارش مهر، عباسعلی نوبخت با بیان این که از سال ۸۹ بیماری بلایت شمشاد به ایران ورود پیدا کرده و بخش قابل توجهی از عرصه‌های شمشادی را تحت تاثیر قرار داده است افزود: در شمال کشور ۷۲ هزار هکتار رویشگاه شمشاد داریم که به عنوان‌های گونه‌های منحصر بفرد هستند و از ارتفاع منفی ۲۴ و ۲۵ در منطقه سی سنگان شروع می‌شود و تا ارتفاع بالا کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: رویشگاه‌های شمشاد از ارتفاع ۳۰۰ تا ۷۰۰ متر به صورت نوار در حوزه جنگل‌های شمال وجود دارند و حدود ۴۲ هزار هکتار تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی با بیان این که ماده‌ای از شمشاد استخراج می‌شود و این ماده ضد ایدز و بیماری‌های سرطان پستان و تومورهای مختلف است گفت: احتمال آنکه بیوتروریسم برای از بین بردن شمشاد در کل دنیا ورود کرده باشد وجود دارد.

شب پره نیز به شمشادستان‌ها خسارت زد

نوبخت ادامه داد: شب پره شمشاد در سال ۲۰۰۴ در کشور آلمان خسارت قابل توجهی زده و در ایران نیز در سال ۹۵ اولین بار و در پارک بنفشه شهرستان چالوس گزارش شده است.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها گفت: شب پره به صورت پروانه و در روز فعالیت دارند و حداقل پنج نسل در سال دارند و هر ماده ۲۰۰ تا ۷۰۰ تخم می‌گذرد و هم برگ، پوست و بذر را می‌خورند و در طول حیات پنج کیلومتر پرواز می‌کنند.

وی با بیان این که در داخل عرصه جنگلی به حلقه‌های مختلف زنجیره سیستم اعتقاد داریم گفت: به دلیل آنکه بحث بیوتروریسم مطرح است این آفت در گیلان و گلستان دیده شده است و با فائو نشست‌های مختلفی درباره شب پره و بلایت داشتیم و آن‌ها معتقدند ایران به بهترین شکل ممکن کار کرده است.

نوبخت ادامه داد: بخش اعظمی از عرصه‌ها توسط آفت بلایت و شب پره نابود شده است و در مکان‌هایی که امکان مبارزه شیمیایی وجود دارد اقدام کردیم و از آنجایی که بزرگ‌ترین مرکز بذر خاورمیانه در منطقه ساری وجود دارد ما توانستیم از رویشگاه مختلف بذر جمع‌آوری و نگه‌داری کنیم.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها یادآور شد: نسبت به کشورهای پیشرفته نظیر آلمان در مباره با بلایت و شب پره شمشاد موفق عمل کرده‌ایم.

شمشاد یکی از گونه‌های نادر و همیشه‌ سبز جنگل‌های شمال کشور است که به علت شیوع بیماری بلایت یا آتشک و آفت نوظهور شب‌پره شمشاد در حال نابودی است. شمشاد گونه‌ای در معرض تهدید است که طبق ماده یک قانون حفاظت و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور مصوب ۱۳۷۱/۷/۱۳ جزو ذخایر جنگلی و گونه‌های ممنوع برای قطع محسوب می‌شود.

بیماری بلایت یا آتشک شمشاد از جمله بیماری‌های بسیار خطرناکی است که طی سال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی، آسیایی و از سال ۱۳۹۱ در ایران بر روی شمشاد مشاهده‌ شده و سبب خزان و یا از بین رفتن سریع توده‌های شمشاد اعم از جنگلی و زینتی شده است. عامل این بیماری، نوعی قارچ است که به‌راحتی می‌تواند بدون آن که گیاهی را درگیر کند سال‌های زیادی در خاک و لاشه برگ زنده بماند.

بیماری‌های نظیر بلایت و شب پره سبب می‌شود تا شمشاد، گونه همیشه‌سبز و زیبای جنگل‌های هیرکانی با برگ‌های روغنی شفاف و چوب باارزش با کاربردهای مختلف صنعتی و صنایع‌دستی به نابودی و حذف از جنگل‌های خزر نزدیک شود.

در همین زمینه: تنها ذخیره‌گاه شمشاد جهان در حال نابودی است مرگ خاموش شمشادهای خزری تشدید آفت شب‌پره شمشادها هجوم دوباره آفات به شمشادهای خزری سهل انگاری؛ ۲ هزار هکتار از شمشادهای خزری را به آفت شب‌پره مبتلا کرد ۳۵۰۰ هکتار جنگل شمشاد مازندران نابود شد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حادثه سقوط در جنگل ابر شاهرود/ مرد ۴۰ ساله جان باخت

حسین درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه غروب جمعه در پی تماس یا سامانه امداد و نجات هلال احمر مبنی بر سقوط فردی از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود بلافاصله تیمی از امدادگران به محل حادثه اعزام شدند، ابراز داشت: نیروهای امداد و نجات با همکاری اداره محیط زیست پس از سه ساعت تلاش موفق به یافتن این طبیعت گرد شدند.

وی ضمن بیان اینکه امدادگران به محض رسیدن با پیکر بی جان او روبرو شدند، افزود: مرد ۴۰ ساله با سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داده بود.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان سمنان با بیان اینکه پیکر این فرد به شاهرود انتقال یافت، ابراز داشت: عدم توجه به هشدارهای هواشناسی و نداشتن رعایت نکات ایمنی متأسفانه این حادثه تلخ را برای این هموطن رقم زد.

کد خبر 6096112

دیگر خبرها

  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • حادثه سقوط در جنگل ابر شاهرود/ مرد ۴۰ ساله جان باخت
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • سکانس‌هایی از فیلم جنگل پرتقال
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • مومنی: آتش به جنگل نرسید
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد