Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس پیش‌بینی کارشناسان، شیراز امسال با کمبود ۸۹۰ لیتر آب بر ثانیه مواجه می‌شود، اما با وارد شدن خط دوم آب از سد درودزن این نیاز برطرف می‌شود. ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۱ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بحران آب که در پی خشکسالی‌های اخیر دامن‌گیر استان فارس شده است، شیراز را نیز شامل می‌شود و زنگ هشدار را در این کلانشهر به صدا درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس پیش‌بینی کارشناسان، شیراز امسال با کمبود 890 لیتر آب بر ثانیه مواجه می‌شود، اما با وارد شدن خط دوم آب از سد درودزن این نیاز برطرف خواهد شد.

با بهره‌برداری از این خط که هم اکنون پیشرفت 78 درصدی دارد، حدود 3 هزار لیتر آب بر ثانیه وارد مدار می‌شود که 70 درصد افت آب را در شیراز برطرف می‌‌کند. 

الله‌بخش نظرپور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر اینکه کمبود آب در شیراز نیز مانند دیگر شهرستان‌‌های فارس بسیار جدی است، می‌گوید: در حال حاضر با وجود اینکه بیش از 77 درصد آب آشامیدنی این شهرستان از طریق چاه و 23 درصد آن از سد درودزن تامین می‌شود، تلاش می‌کنیم با بهره‌برداری از خط دوم انتقال آب از سد درودزن مشکل افت آب در شیراز رفع شود.

وی با اعلام اینکه سرانه مصرف خانگی آب در شیراز حدود 130 لیتر بر ثانیه در روز و میانگین سرانه مصرف آب در کشور 150 لیتر بر ثانیه است، می‌افزاید: پیش‌بینی کارشناسان این است که امسال شیراز با کمبود 890 لیتر آب بر ثانیه مواجه شود، بنابراین می‌کوشیم با وارد شدن خط دوم آب از سد درودزن این نقیصه برطرف شود. 

نظرپور زمان بهره‌برداری از خط دوم را تا پایان امسال پیش‌بینی  می‌کند و می‌گوید: با بهره‌برداری از این خط حدود 3 هزار لیتر آب بر ثانیه وارد مدار می‌شود که 70 درصد افت آب را در شیراز برطرف می‌‌کند. 

وی با اشاره به اینکه تصفیه ‌خانه شماره 2 شیراز و یکی از تصفیه ‌خانه‌های صدرا امسال به بهره‌برداری خواهند رسید، می‌گوید: تا پایان سال شاهد افزایش جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب در این 2 شهر خواهیم بود، اگرچه اکنون نیز 60 درصد از جمعیت شیراز و صدرا از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند. 

نظرپور با اشاره به اینکه امسال یک تصفیه‌‌خانه جدید نیز در شیراز به مناقصه خواهد رفت، اضافه می‌کند: طی 4 سال آینده و با بهره‌برداری از این تصفیه‌ خانه، شاهد توسعه قابل ‌قبول شبکه جمع‌آوری فاضلاب شیراز خواهیم بود. 

صرفه‌جویی در مردادماه برای عبور از تنش آبی در شیراز 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز با تاکید بر اینکه ضروری است شهروندان شیرازی در تابستان امسال برای تامین آب آشامیدنی شهر 20 درصد در مصارف خود صرفه ‌جویی داشته باشند، اضافه می‌کند: انتظار می‌رود تا پایان تیر امسال 600  هزار مترمکعب و در پایان مرداد 700 هزار متر مکعب کمبود آب در شیراز گزارش شود که چنانچه تنها در این 2 ماه یاد شده شهروندان در مصرف آب صرفه ‌جویی کنند از تنش آبی تابستان عبور خواهیم کرد. 

نظرپور برای تشریح دلایل کم‌ آبی به عواملی مانند خشکسالی، کمبود بارش و نداشتن الگوی مناسب مصرف در بخش کشاورزی اشاره می‌کند و می‌گوید: یکی از عوامل مهم در بروز کم ‌آبی و بحران‌های ناشی از آن، ارزان بودن آب است. 

وی با اشاره به اینکه امروزه 92 درصد آب استان برای مصارف کشاورزی هزینه می‌شود، می‌افزاید: تنها 6 درصد از میزان مصرف آب برای مصارف خانگی گزارش ‌شده است. این در حالیست که استاندار دنیا برای هزینه آب در مصارف کشاورزی بین 60 تا 70 درصد است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز میانگین هزینه‌ آب یک خانوار را در شیراز 9300 تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: چنانچه جمعیت هر خانوار 3 نفر در نظر گرفته شود هر شهروند در ماه حدود 3100 تومان بابت مصرف روزانه 130 لیتر آب هزینه می‌کند که این رقم در مقایسه با میانگین‌‌های جهانی بسیار ناچیز است. 

نظرپور میزان آب محاسبه نشده در شبکه توزیع آب شیراز را حدود 23 درصد مطرح می‌کند و ادامه می‌دهد: میزان هدر رفت آب در شیراز حدود 12 درصد است، اما در کشورهای توسعه‌ یافته این رقم 10 درصد و در کشورهای آسیایی حدود 5 درصد است. 

پیشرفت 78 درصدی خط دوم آبرسانی به شیراز 

نوذر جلالی، معاون طرح و توسعه آب منطقه‌ای فارس نیز با اشاره به زمان دقیق افتتاح پروژه انتقال آب از خط دوم درودزن به شیراز می‌گوید: تلاش داریم بخش اصلی این خط تا پایان امسال به مخزن دوکوهک انتقال و برای توزیع در مدار آب‌ رسانی شیراز به شرکت آب و فاضلاب تحویل داده شود. 

وی از پیشرفت 78 درصدی این طرح به طول انتقال 77 کیلومتر خبر می‌دهد و می‌افزاید: پیش ‌بینی می‌شود با افتتاح این خط وضعیت کیفی و کمی آب شیراز مطلوب‌‌تر شود. از عملیات اجرایی خط دوم آب‌‌رسانی سد درود زن به ‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌‌های عمرانی استان یاد می‌شود. 

جلالی با بیان اینکه انتقال 3 متر مکعب بر ثانیه آب از سد درودزن در شیراز از ویژگی‌‌های قابل ملاحظه این طرح است، ادامه می‌دهد: خط دوم آب‌رسانی شیراز از سد درودزن تا 12 سال آینده نیاز شهروندان را برای تامین آب آشامیدنی و بهداشتی برطرف می‌کند. 

معاون طرح و توسعه آب منطقه‌ای با اشاره به اینکه این طرح توسط قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) و موسسه نیرو گستر به عنوان پیمانکار پروژه در حال انجام است، می‌گوید: این خط آب‌رسانی با استفاده از لوله‌های فولادی انجام می‌شود. 

جلالی اضافه می‌کند: در کیلومتر 15 مسیر ایستگاه پمپاژ خانه‌ای به همراه مدرن‌ترین تصفیه‌ خانه به ظرفیت 3 مترمکعب در ثانیه راه‌اندازی می‌شود. 

وی با بیان اینکه تکمیل‌کننده خط دوم آب‌‌رسانی از سد درودزن به شیراز به‌ موازات جاده خروجی صدرا قرار دارد، می‌گوید: خط لوله وارد جاده اصلی شیراز- سپیدان و از مسیر کنار گذر به منتقل و  سپس به مخازن معالی‌آباد وارد خواهد شد. 

گزارش از محمد شبیری

انتهای پیام/م

R41382/P1486/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۷۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیگیری املاک آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش ۶ هزار سند مالکیت برای املاک آموزش و پرورش صادر شده است. بیشترین اسناد صادر شده برای املاک استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کردستان بوده است که هر سه استان هم از استان‌های مرزی ما هستند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش در پیگیری ۶۰۰۰ سند مالکیت بیشتر به استان‌های مرزی و کمتر برخوردار توجه داشته است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۳ بسیاری از چالش‌هایی که به واسطه کمبود معلم داشتیم برطرف خواهد شد و مهر ۰۳ مهر ماه آرامی خواهیم داشت و به جای دغدغه کمبود معلم باید از این پس به دنبال رشد کیفیت معلم باشیم.

فرهادی با بیان اینکه به افزایش تعداد کلاس‌های درس و کاهش تراکم کلاس‌ها هم وزارت آموزش و پرورش توجه زیادی داشته است؛ گفت: با پیگیری‌ها و اقدامات جهادی سازمان نوسازی مدارس، ۸۰ درصد مدارس کشور تراکم کمتر از ۳۵ نفر و ۴۷ درصد مدارس تراکمی کمتر از ۲۶ نفر دارند؛ همچنین ۴۷ درصد از کلاس‌های مقطع ابتدایی کمتر از ۲۶ نفر دانش آموز دارند و این نشان می‌دهد در خصوص کاهش کلاس‌های با تراکم بالا وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته به خوبی عمل کرده است.

فرهادی تاکید کرد: کمتر از ۲ درصد مدارس ابتدایی در مرز تراکم ۴۰ نفره هستند که امیدواریم با ادامه نهضت مدرسه سازی دیگر شاهد کلاس‌های درس بالای ۳۵ نفر نباشیم.

وی با اشاره به نهضت مدرسه سازی در مناطق کمتر برخوردار گفت ۲۴ هزار دانش آموز داریم که در مدارس عشایری درس می‌خوانند که با پیگیری دولت و شخص وزیر هیچ بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم.

در حال تکمیل..

کد خبر 6090788 علی قدمی

دیگر خبرها

  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • کمبود پارکینگ یکی از معضلات استان قم است
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • شهر صدرا کمبود مدرسه دارد/ آماده استقرار ادارات مختلف هستیم
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر