Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:15:13 GMT

مدارس گولن، همچنان دامنگیر روابط افغانستان - ترکیه

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۹۱۰۳۸

مدارس گولن، همچنان دامنگیر روابط افغانستان - ترکیه

کابل - ایرنا - ترکیه پس از کودتای نافرجام 2016 که متهم اول آن «فتح الله گولن» معرفی شد؛ به دنبال محدود کردن حوزه فعالیت این شخصیت ترکیه ای مقیم آمریکا در داخل و خارج از این کشور از جمله مدارس گولن در افغانستان است که همچنان لاینحل مانده است.

به گزارش ایرنا، یک مدرسه افغان - ترک وابسته به شبکه «گولن» در استان «جوزجان» در شمال افغانستان به دلیل مخالفت دانش آموزان با واگذاری مدیریت آن به دولت ترکیه تحت محاصره نیروهای پلیس قرار گرفته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدرسه افغان ترک در استان جوزجان با ارسال اطلاعیه ای برای ایرنا در کابل نوشت که این مدرسه در شهر «شبرغان» ساعت 23 شب گذشته در محاصره نیروهای پلیس قرار گرفته و به دانش آموزان اجازه ورود نمی دهد.
در اطلاعیه آمده است که نیروهای پلیس در تلاش برای وارد شدن به داخل مدرسه هستند اما دانش آموزان و خانواده های شان تاکنون به نیروی پلیس اجازه ورود نداده است.
یک منبع مطلع ساعتی پیش به ایرنا گفت که پلیس صبح امروز با استفاده از خودروهای آب پاش تلاش کردند دانش آموزان و والدین آنها را متفرق کنند اما موفق به این کار نشدند.
ترکیه پس از کودتای نافرجام 2016 که متهم اول آن را «فتح الله گولن» مقیم در آمریکا معرفی کرد؛ به دنبال محدود کردن حوزه فعالیت گولن در داخل و خارج از این کشور است و از آمریکا نیز خواسته این فرد را تحویل ترکیه دهد.
البته بارها وزارت آموزش و پرورش افغانستان در برابر درخواست تعطیلی مدارس افعان - ترک مقاومت کرده بود و ضمن اعلام رضایت خود از فعالیت این مدارس تصمیم گیری برای سرنوشت آن را به تصمیم رئیس جمهوری افغانستان حواله کرده بود.
دولت افغانستان که درخواست های مکرر دولت ترکیه برای انتقال مدیریت این مدارس به آن کشور مواجه بود، در تاریخ هفتم اسفند ماه سال گذشته توافقنامه ای با وزارت آموزش و پرورش ترکیه برای انتقال مدیریت آن به امضا رساند.
«عصت یلماز» وزیر آموزش و پرورش ترکیه در این تاریخ در کابل با امضای توافقنامه ای به خبرنگاران گفت که افرادی در تلاش برای آسیب زدن به روابط افغانستان و ترکیه هستند از مدارس افغان - ترک اخراج می شوند.
وزیر آموزش و پرورش ترکیه به خانواده های دانش آموزان افغان که در مدارس افغان - ترک تحصیل می کنند اطمینان داد که در رابطه به کیفیت درس نگران نباشند، زیرا دولت ترکیه کیفیت را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
وی گفت که تعداد این مدارس به 28 مدرسه افزایش می یابد و شمار دانش آموزان این مدارس که در حال حاضر حدود هشت هزار نفر است به بیش از 20 هزار دانش آموز خواهد رسید .
یلماز همچنین افزود که پرداختی دانش آموزان نسبت به گذشته کاهش می یابد و درآمد حاصل از آن نیز در بخش آموزش و پرورش افغانستان به مصرف خواهد رسید.
به گفته یلماز، حدود 10 درصد دانش آموزان ممتاز افغانستان از بورسیه آموزشی ترکیه استفاده خواهند کرد و همچنین به کودکان خانواده شهدا پدیرش رایگان عرضه می شود.
محمد ابراهیم شینواری سرپرست وزارت آموزش و پرورش افغانستان نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت که امروز مسئولیت این مدارس بطور رسمی به وزارت آموزش و پرورش ترکیه سپرده می شود و این تصمیم به خیر دولت و مردم این کشورش است.
وی گفت که وزارت اقتصاد، امور خارجه، اداره امنیت ملی و شورای امنیت ملی پس از بررسی های زیاد به این نتیجه رسیدند که مدیریت مدارس افغان- ترک به دولت ترکیه واگذار شود.
شینواری به مردم و خانواده های دانش آموزان مدارس افغان اطمینان داد که روند آموزش فرزندانشان نه تنها صدمه نخواهد دید بلکه کیفیت درس نسبت به گذشته بهتر خواهد شد.
سال گذشته دولت ترکیه فعالیت مدارس افغان - ترک را در افغانستان دارای ماهیت تروریستی خواند و از کابل تقاضا کرد این مدارس را تعطیل کند.
مدارس افغان - ترک تشکیلات آموزشی خصوصی است که در گذشته تحت مدیریت نهاد وابسته به تشکیلات فتح الله گولن بودند.
براساس گزارش ها مدرسه افغان - ترک در شهر شبرغان تاهنوز تحت مدیریت وزارت آموزش و پرورش ترکیه قرار نگرفته است و پلیس به همین دلیل می خواهد که این کار را با استفاده از زور انجام دهند.
مدارس افغان - ترک در شهرهای کابل، قندهار، مزارشریف، هرات، ننگرهار و جوزجان افغانستان فعالیت دارند و دانش آموزان توانسته اند در مسابقات بین الملی در رشته های مختلف مدال های برای این کشور بدست آورند و به دلیل آموزش و پرورش با کیفیت مورد حمایت مردم افغانستان است.
آساق*291*1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي گولن افغانستان گولن تركيه افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۱۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: باید از گروه‌های جهادی، دانش آموزان و همچنین مشارکت مردم برای بازسازی و زیباسازی و نوسازی مدارس استفاده کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، غلامعلی حیدری امروز در شورای آموزش و پرورش استان چهارمحال بختیاری، اظهار داشت: باید یک کارگروه برای برنامه‌ریزی مقدمات همایش مجمع خیرین صورت گیرد و مسئولیت تمامی افراد مربوطه مشخص شود.  

وی گفت: در این همایش تنها خیرین گذشته حضور نداشته باشند بلکه خیرین جدید نیز دعوت شوند و تعهدات لازم را داشته باشند تا یک تحولی را متفاوت با همایش‌های گذشته، شاهد باشیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی، مطرح کرد: باید از گروه‌های جهادی، دانش آموزان و همچنین مشارکت مردم برای بازسازی و زیباسازی و نوسازی مدارس استفاده کرد.

وی با تاکید بر برگزاری مراسمی در شأن معلمان، اظهار داشت: هفته معلم زمان خوبی است تا از این قشر زحمتکش و تاثیرگذار تجلیل شود، امید است مراسمی در شأن معلمان استان با برنامه‌ریزی خوب برگزار و از خانواده شهدای معلم نیز سرکشی و تجلیل شود.

حیدری با تأکید بر انجام جهاد تبیین، تصریح کرد: باید آموزش و پرورش در این دو سال خدمات خود را به خوبی اطلاع‌رسانی کند. رتبه‌بندی معلمان، استخدامی‌ها و کمک‌های فرهنگی، اعتباراتی که تخصیص داده شده و توسعه زیرساخت مدارس، ایجاد چمن‌های مصنوعی بسسار در ظرف 2 سال و ... اقدامات خوبی است که همه باید در نشست خبری با رسانه‌ها بیان شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بیان داشت: بروشورهای در خصوص اقدامات انجام شده در دو سال اخیر تهیه و در بین خیرین و افراد ذی نفوذ توزیع شود. امتحانات نهایی فرصتی برای چیدن میوه یک سال تلاش دانش آموزان و والدین آنها است لذا باید اهتمام لازم جهت برگزاری آزمون بدون دغدغه در یک شرایط مناسب را داشت.

وی تصریح کرد: حداقل 12 جلسه شورای آموزش و پرورش در سال باید در شهرستان‌ها برگزار شود. باید یک برنامه‌ریزی ویژه در خصوص آموزش و پرورش عشایر داشت تا آموزش کافی و لازم به دانش آموزان داده شود.

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: هر قدر در دانشگاه فرهنگیان هزینه شود نوعی سرمایه‌گذاری است و باید برای سال آینده برنامه‌ریزی دقیقی داشت تا دغدغه‌ای در زمینه کمبود معلم و سرویس مدارس و هر آنچه که مربوط به مدرسه و دانش آموزان است وجود نداشته باشد.

انتهای پیام/7540

  

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری