Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار، حسین زینلی عصر امروز در حاشیه بازدید از کارخانه تولید عصاره گیاهان دارویی گفت: کشور ما طی چند سال اخیر دچار خشکسالی‌های متعددی شده و رویکرد وزارت جهاد کشاورزی کشت گیاهان کم آب طلب همانند زیره سبز، زعفران، زیره‌سیاه، تخم شربتی و خاکشیر است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: این وزارتخانه از کشت گیاهان دارویی در سطح استان‌ها حمایت جدی می‌کند و در حال حاضر خراسان رضوی یکی از قطب‌های کشت گیاهان دارویی است که بخش عظیمی گیاهان دارویی کشور در این استان به تولید می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: برای کشت و توسعه گیاهان کم آب طلب یارانه حمایتی از سوی دولت به کشاورزان اختصاص‌یافته و به‌طور متوسط به ازای هر هکتار حدود دو میلیون تومان یارانه اختصاص می‌یابد.

زینلی با تأکید ضرورت فرآوری گیاهان دارویی در داخل کشور، تصریح کرد: برای اجرای موضوع فرآوری برنامه‌های مدونی در وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد و با توسعه کشت گیاهان دارویی بدون توجه به فرآوری در صادرات به کشورهای خارجی دچار مشکل می‌شویم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: شرکت‌هایی که در زمینهٔ فرآوری گیاهان دارویی فعالیت می‌کنند، مورد حمایت دولت قرار می‌گیرند.

وی بابیان اینکه اگر پس از فرآوری گیاهان دارویی در کشور به بازارهای جهانی عرضه شود بنابراین ارزش‌افزوده چندین برابری پیدا می‌کند، گفت: هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌های مربوطه توسعه فرآوری گیاهان دارویی است.

زینلی افزود: طی سال گذشته حدود 700 میلیارد تومان برای توسعه گیاهان دارویی و فرآوری آن‌ها در قالب طرح اشتغال روستایی و فراگیر اختصاص‌یافته است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین در سال جاری نیز حدود 180 میلیارد تومان از سوی وزارت جهاد کشاورزی به موضوع توسعه گیاهان دارویی در کشور اختصاص یافت.

وی بیان کرد: امیدواریم نخبگان و متخصصان کشور ما در عرصه تولید گیاهان دارویی ورود یابند و از این تسهیلات ارزان‌قیمت دولت بهره‌مند شوند.

زینلی گفت: طی سال گذشته حدود 450 میلیون دلار گیاهان دارویی به خارج از کشور صادر شده که بخشی زیادی از میزان صادرات در خراسان رضوی است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: حدود 230 میلیون دلار صادرات زعفران و 20 میلیون دلار زیره سبز به خارج از کشور صادر شده است.

وی با اشاره به وضعیت سبزوار در زمینه کشت گیاهان دارویی، بیان کرد: این شهرستان از سال‌های گذشته در زمینه گیاهان دارویی و زیره‌سبز یکی از قطب‌های کشور بوده و سبزوار پتانسیل بالایی در زمینه صادرات زیره‌سبز به داخل و خارج از کشور دارد.

کشت گیاهان دارویی در 6 هزار و 200 هکتار اراضی کشاورزی سبزوار

در ادامه مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز گفت: با توجه به اینکه شهرستان سبزوار در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، منطقه‌ای مناسب برای توسعه کشت گیاهان دارویی است.

منصور برغمدی افزود: حدود 6 هزار و 200 هکتار اراضی کشاورزی در زمینه کشت گیاهان دارویی در این شهرستان وجود دارد که محصولاتی همانند زعفران، زیره‌سبز، عناب، گل‌محمدی و چای ترش در سبزوار به تولید می‌رسد.

وی بیان کرد: برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی در این شهرستان در دستور کار قرار دارد و به دلیل کم آب طلبی و توجیه اقتصادی نقش مهمی در رونق کشاورزی سبزوار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار تصریح کرد: برای فرآوری گیاهان دارویی احداث کارخانه‌های متعدد در دستور کار قرار دارد و با فرآوری گیاهان دارویی ارزش‌افزوده افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ 70044

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد