Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام پارسانیا شکل‌گیری شبکه ملی اساتیدرا از اهداف طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی برشمرد و افزود: شکل‌گیری این شبکه علمی در هر یک از رشته‌های علوم انسانی، به تجمیع ظرفیت نخبگان این رشته در راستای جهت‌دهی بومی و اسلامی به علوم انسانی منجر می‌شود.

نشست خبری طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی با حضور حجت‌الاسلام پارسانیا،‌ عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران امروز در دانشگاه امام صادق(ع)‌ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه این طرح توسط دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری برخی نهادهای علمی و فرهنگی کشور برگزار می‌شود، گفت: رسالت دانشگاه باقرالعلوم(ع) کم به ارتقای سطح فرهنگ و دانش جامعه و رشد و گسترش علوم انسانی اسلامی، پاسخ به نیازهای نظری علوم انسانی در ایران، نوآوری دینی، علمی  و عقلانی در رشته‌های مختلف علوم انسانی و بازاندیشی درباره علوم انسانی اسلامی است. این دانشگاه از طریق تأسیس رشته‌های جدید، اصلاح روش‌های آموزشی، تربیت نیروی انسانی متخصص و علوم انسانی و تدوین متون تخصصی در زمینه‌ علوم انسانی فعالیت می‌کند. 

پارسانیا بیان اینکه طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی از تابستان سال 94 با هدف آموزه‌های تخصصی علوم انسانی آغاز شد، افزود: مخاطبین این طرح دانشجویان کارشناسی هستند که پس از فراخوانی، ثبت‌نام،‌ مصاحبه و پذیرش، به اردوی آموزشی تابستان دعوت می‌شوند و در صورت احراز انگیزه و توان علمی لازم، به این طرح می‌پیوندند. این دانشجویان کسانی‌اند که رتبه‌شان زیر 3 هزار است. در ثبت‌نام اولیه 1000 نفر پذیرش و به دلیل محدودیت امکانات تنها 250 نفرشان جذب طرح می‌شوند. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه فاز اول طرح گفتمان آموزش‌محور است و برای پنج سال و بر اساس 60 واحد درسی برنامه‌ریزی شده است، گفت: جلسات و برنامه‌های این طرح علاوه بر اردوی آموزشی تابستان و اردوی آموزشی کوتاه‌مدت زمستان، شامل کارگاه‌هایی به صورت دو هفته یک بار در طی سال تحصیلی است. این کارگاه‌ها در شهر تهران برگزار می‌شود و دانشجویان غیر حضوری گفتمان می‌توانند به صورت مجازی در آن شرکت کنند. پس از پایان فاز اول، دانشجویان وارد فاز دوم یعنی پنج سال پژوهش‌محورِ طرح گفتمان می‌شوند. 

پارسانیا افزود: فاز سوم طرح، شبکه‌سازی و شکل‌گیری شبکه ملی اساتید و نخبگان علوم انسانی است. پس از طی مراحل اول و دوم، مخاطبان گفتمان، با سایر اساتید جوان، هم‌فکر و هم‌دغدغه در سراسر کشور مرتبط شده و به شکل گروهی به تعمیق و توسعه علوم انسانی متناسب با رویکردهای دینی و بومی خواهند پرداخت. شکل‌گیری این شبکه علمی در هر یک از رشته‌های علوم انسانی، می‌تواند به تجمیع ظرفیت نخبگان علوم انسانی،‌ در راستای جهت‌دهی بومی و اسلامی به علوم انسانی منجر شود. 

عضو شورای سیاست گذاری مجمع عالی حکمت اسلامی درباره محتوا و سرفصل‌های آموزشی طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی گفت: این سرفصل‌ها شامل مباحث مقدماتی، مباحث بنیادین و عمومی و مباحث تخصصی رشته‌های علوم انسانی است. به عنوان نمونه در مباحث تخصصی دروسی مثل حقوق، علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی، علوم اقتصادی، فلسفه، مدیریت و علوم سیاسی قرار دارد. 

پارسانیا درباره تفاوت این طرح با سایر طرح‌های علوم انسانی کشور گفت: تفاوت طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی با سایر طرح‌های مشابه در بلند مدت بودن آن و تخصصی بودن دوره‌هاست. در طرح‌هایی مثل ولایت و کوثر دوره‌ها به صورت عمومی و مقطعی برگزار می‌شود. 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۷۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • وزیر علوم: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اما... |‌ کنکور در این منطقه سیل‌زده تکرار می‌شود؟
  • برگزاری مجدد کنکور در یک منطقه متاثر از وقوع سیل
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟