Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@03:41:06 GMT

مقتدی صدر برای انتخاب نخست وزیر ۴۰ شرط گذاشت

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۴۹۴۵۲

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، در میانه التهاب در عراق و تب داغ اعتراض‌ها علیه عملکرد دولت حیدر العبادی، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در منشوری که روز سه‌شنبه دفتر اطلاع‌رسانی جریان صدر آن را در فیس‌بوک منتشر کرد، مجموعه ضوابط و شروط را برای تشکیل دولت و نیز انتخاب شخص نخست وزیر تعیین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدر در این سند تاکید کرده، این مجموعه ضوابط برای تقویت اصل استقلال سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه از طریق تصویب قوانین ضروری است.

وی عنوان کرده است، این منشور باید بعد از تحقق مطالبات تظاهرکنندگان بدون هیچ اهمال و فریب‌کاری فورا و بی‌وقفه اجرایی شود.

طبق این منشور، نباید فراکسیون‌های سیاسی دارای چهره‌های قدیمی در هیچ پستی مشارکت داشته باشند. همچنین باید کمیته‌ای عالی با نظارت دستگاه قضایی عراق برای مواخذه کسانی که درباره آنها شبه فساد در داخل و خارج از کشور مطرح‌ است، تشکیل شود.

در این سند همچنین آمده است، پست‌های اجرایی نباید براساس سهمیه‌بندی فرقه‌ای یا حزبی و نژادی باشد بلکه باید براساس سیستمی قاطع باشد که در آن فقط افراد تکنوکرات، مستقل و متخصص روی کار بیایند.

به موجب این سند، همچنین باید امتیازات و حقوق‌ مقامات کاهش یابد و "قانون از کجا آورده‌ای" به جریان بیفتند.

به گفته منابع نزدیک به دفتر مقتدی صدر این سند رهبر جریان صدر در عین حال شامل ویژگی‌هایی است که نخست وزیر آینده عراق باید داشته باشد. این ویژگی‌ها شامل این موارد است نخست وزیر آینده باید مستقل بوده و تابع هیچ حزب خاصی نباشد و همچنین باید خارج از اعضای پارلمان باشد.

براساس این سند، صدر شرط کرده نخست وزیر آینده تابعیت دوگانه نداشته و از کسانی نباشد شائبه فساد مالی دارند.

براساس این سند، صدر همچنین شرط کرده احزاب در عملکرد نخست وزیر آینده مداخله نکنند و احزاب پنج وزیر تکنوکرات را نامزد کنند در مقابل آزادی کامل به نخست وزیر در انتخاب بین این پنج نامزد بدهند.

رهبر جریان صدر همچنین شرط کرده نامزد نخست وزیری نباید خود را برای انتخابات آینده نامزد کرده و باید به دور از طایفه‌گرایی و نژادی عمل کند.

به این ترتیب طبق سند منتشر شده که شامل ۴۰ شرط می‌شود نخست وزیر کنونی عراق یعنی حیدر العبادی با گزینه صدر برای نخست وزیری آینده فاصله زیادی دارد.

منابع نزدیک به دفتر مقتدی صدر اظهار داشتند، رهبر جریان صدر گفته فرد مورد نظر در صورت داشتن این ویژگی‌ها و مشخصه‌ها ائتلاف سائرون به او رای می‌دهد.

سند الشمری تحلیل‌گر سیاسی عراق گفت، العبادی بسیار از معیارها و شروط صدر به دور است چراکه تابعیت انگلیسی و عراقی دارد و تاکنون از حزب الدعوة خارج نشده که مستقل باشد.

الشمری افزود: شروط صدر همچنین با تمامی روسای پنج فراکسیون پیروز در انتخابات به دلیل اینکه وابسته به احزابی سیاسی هستند که در دوره‌های قبلی در راس قدرت بوده‌اند، صدق نمی‌کند. همچنین بسیاری از آنها نیز دو تابعیتی هستند.

الشمری خاطرنشان کرد، نخست وزیر آینده غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود و به نظر از شخصیت‌هایی خارج از فضای سیاسی است و مسلما با حمایت صدر روی کار خواهد آمد.

این در حالی است که ائتلاف سائرون که مورد حمایت مقتدی صدر است روز سه‌شنبه اعلام کرد، به تفاهماتی در راستای تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمانی رسیده است.

قحطان الجبوری، سخنگوی ائتلاف سائرون تصریح کرد: به توافقاتی درباره تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان آینده برای انتخاب دولت آینده دست یافته‌ایم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۹۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون

بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس به دلیل نقض قانونی که خودش در دوران زمامداری معرفی کرده بود از رای دادن در انتخابات محلی انگلیس منع شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس قانونی را که خودش در انتخابات محلی بریتانیا معرفی کرده بود نادیده گرفت.

به گزارش اسکای نیوز، جانسون در یک مرکز رأی گیری بدون مدرک شناسایی حاضر شد. کارمندان حوزه رای گیری مجبور شدند نخست وزیر سابق را پس از آن که در ابتدا از قوانینی که در زمان حضورش در داونینگ استریت معرفی کرده بود پیروی نکرد به محل رای گیری راه ندهند.

جانسون می خواست رای خود در انتخابات محلی را در آکسفوردشایر جنوبی، جایی که با خانواده اش زندگی می‌کند، به صندوق بیندازد. رای گیری در این منطقه برای انتخاب سمت به اصطلاح پلیس و کمیسر جنایی، یک سمت سیاسی که مسئول نظارت بر مقامات پلیس محلی است، برگزار شد.

سخنگوی جانسون این گزارش را رد نکرد، اما گفت که نخست وزیر سابق رای داده است. بر اساس اطلاعات بی‌بی‌سی، جانسون بعداً با مدارک لازم به حوزه رای‌گیری آمد و رای خود را به صندوق انداخت.

در زمان جانسون، قانون موسوم به انتخابات در سال 2022 علیرغم انتقادهای شدید ارائه شد. این قانون رای دهندگان را ملزم می‌کند که خود را با یک مدرک رسمی مانند گذرنامه یا گواهینامه رانندگی معرفی کنند. به گفته منتقدان، این مقررات علیه افراد فقیرتر و مسن تر و همچنین اعضای اقلیت‌هایی که احتمال کمی برای داشتن کارت شناسایی برای آن ها وجود دارد تبعیض قائل می‌شود.

اکثر شهرداری‌ها می خواهند نتایج انتخابات محلی روز پنج شنبه در انگلیس را در اواخر روز جمعه اعلام کنند. نتایج انتخابات شهردار لندن تا روز شنبه احتمالا اعلام می شود. صادق خان از حزب اپوزیسیون کارگر محبوبیت زیادی در این منطقه دارد.

به طور کلی، شکست محافظه کاران نخست وزیر انگلیس در این انتخابات محلی انتظار می رود. یک سیاستمدار حزب کارگر همچنین رهبری نظرسنجی‌ها را در منطقه تازه تاسیس یورک و یورکشایر شمالی در شمال انگلیس، که حوزه نخست وزیری نیز محسوب می شود، داشت.

کارشناسان معتقدند که نتیجه این انتخابات می تواند بر آینده سیاسی سوناک تأثیر بگذارد. اگر حزب محافظه‌کار وی بیش از 500 کرسی از تقریباً 1000 کرسی را که می‌خواهند در انتخابات شورای محلی از آن دفاع کنند، از دست بدهند، بسیاری از مفسران معتقدند که سوناک ممکن است در درون حزب دچار مشکل شود. سوناک از اکتبر 2022 در سمت نخست وزیری انگلیس فعالیت دارد.

بر اساس نظرسنجی موسسه نظرسنجی یوگو حزب محافظه کار سوناک در حال حاضر 18 درصد آرا را در صورت برگزاری انتخابات سراسری به دست می آورد. خبرگزاری انگلیسی پی ای گزارش داد که این دو درصد دیگر نسبت به ماه آوریل کمتر بود. بر این اساس حزب کارگر انگلیس 44 درصد آراء را از آن خود خواهد کرد.

برای محافظه‌کاران، نتایج این نظرسنجی حتی بدتر از زمان نخست‌وزیری لیز تراس است. تراس با سیاست‌های اقتصادی خود باعث آشفتگی در بازارهای مالی شده بود و تنها پس از 49 روز از سمت خود استعفا داد. سوناک جانشین وی است و حدود یک سال و نیم است که در این سمت بوده است. وی در حالی وعده برگزاری انتخابات پارلمانی در نیمه دوم سال جاری را داده است که حزب محافظه کار شرایط بسیار بدی دارد.

در سال‌های اخیر، درگیری‌های داخلی، محافظه‌کاران را که از سال 2010 در قدرت بودند، تضعیف کرده است. از زمان رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال 2016، پنج نخست وزیر مختلف از جمله سه نخست وزیر بین ژوئیه و اکتبر 2022 در این کشور وجود داشته است.

تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناکانگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سازان، پیروز فینال نخست لیگ دسته یک حرفه‌ای بسکتبال
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • حضور نخست وزیر بورکینافاسو در حرم امام خمینی و دیدار با سید حسن خمینی
  • فرجام نماینده‌ای که «نخست‌وزیر» شد