Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:07:21 GMT

طرح همیاران طبیعت در کشور اجرا می شود

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۸۲۵۳۱

طرح همیاران طبیعت در کشور اجرا می شود

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از اداره کل منابع طبیعی استان زنجان، وحید جعفریان با اشاره به اهمیت اجرای طرح همیاران طبیعت گفت: طرح همیارن طبیعت که یکی از فعالیتهای رسمی دفتر آموزش است نیازمند یک ارتباط مستمر، پویا و رو به رشد است لذا در این راستا ارتباطاتی با بخش های دانش آموزی ، نهضت ملی سبز و استفاده از ظرفیت های غیر دولتی مثل تعاونی های فراگیر صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: دفتر آموزش و ترویج در پی استفاده از ظرفیت های  تصمیم گیری در قالب اتاق فکر است.

جعفریان با اشاره به اهمیت اجرای طرح همیاران طبیعت ابراز کرد: طرح همیارن طبیعت که یکی از فعالیت های رسمی دفتر آموزش است نیازمند یک ارتباط مستمر، پویا و رو به رشد است لذا در این راستا ارتباطاتی با بخش های دانش آموزی ، نهضت ملی سبز و استفاده از ظرفیت های غیر دولتی مثل تعاونی های فراگیر صورت گرفته است.

وی با عنوان «دفتر از استان ها انتظار دارد با ابتکارات خود بحث همیاران طبیعت را به یک نهضت تبدیل کنند تا عملکرد خود را به گوش مخاطبین برسانند»، تصریح کرد: البته دفتر آموزش و ترویج برنامه ریزی لازم برای ۱۵ دوره مختلف برای این منظور انجام داده است.

مدیر کل ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور  با بیان این که تشکیل اتاق فکر با دبیری دفتر آموزش و ترویج و با همکاری شورا صورت می گیرد، تصریح کرد: بخشی از این وظایف به جمع آوری نظرات و ابتکارات استانی مربوط می شود که مستقیما به سازمان گزارش می‌گردد.

جعفریان با بیان اینکه دفتر در این راستا از ظرفیت نخبگان شرکت های دانش محوری که با سر فصل موضوعات توسعه، برنامه ریزی و تحلیل اجتماعی و اقتصادی در حال فعالیت می باشند استفاده می‌کند، اعلام کرد: دو موضع مشارکت و آموزش از زیر ساخت های ترویج هستند که لازم است با حضور کارشناسان متخصص هم در امور ترویج و هم در طرحهای محوری تقویت گردد.

 وی به برنامه های همکاری دفتر ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور در اجرای تک تک پروژه های بین المللی نظیر ترسیب کربن، و ترویج اشاره کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه کاردر حوزه های منابع طبیعی بدون مردم امکان ندارد و اگر هم اتفاق بیافتد پایدار و بادوام نخواهد بود، ابراز کرد: درگذشته دست اندرکاران منابع طبیعی نگاه فنی به موضوع حفظ و حراست از عرصه ها داشتند که خوشبختانه در سالهای اخیر سازمان جنگل ها پیگیر همراهی مردم با اجرای پروژه های منابع طبیعی است.

وی با اشاره به نگاه مثبت این اداره کل به آموزش و ترویج هم گفت: همیشه اداره کل نگاه ویژه ای به اداره ترویج داشته و تلاش کرده که تخصیص اداره ترویج ۱۰۰ درصد باشد.

جعفریان ضمن تاکید بر لزوم بهره مندی از فرصت ها برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی به برگزاری چندین نشست در حوزه های مختلف با همیاران طبیعت و اهمیت و نقش موثر سفیران انفال اشاره کرد و گفت: نهالستان زنجان با توجه به مساحت، موقعیت و سالن آموزش بهره برداران ارس و بخش تولید گیاهان دارویی به ویژه گل‌محمدی برای توانمند سازی جوامع محلی ظرفیت بسیار مطلوبی دارد که این مهم زمینه را برای تبدیل زنجان به مرکز آموزش منطقه شمال غرب کشور فراهم می‌کند.

کد خبر 4364471

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره منابع طبیعی زنجان سمن ها بوشهر کرمانشاه گرگان خبرگزاری مهر مشهد یاسوج خرم آباد شهرکرد شیراز بیرجند زلزله سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی دهه کرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۸۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمود بیات، مجری طرح پژوهشی «تهیه طرح جنگلداری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی، توسعه توریسم و ارزیابی اثرات جنگل‌کاری بر خاک و پوشش گیاهی در جنگل‌های سرخ گز و گز گل کوچک شهرستان‌های ورامین و پیشوا» در دانشگاه تهران گفت: جنگل‌های ایرانی- تورانی جایگاه ویژه‌ای در توسعه اقتصادی و اکولوژیکی کشور دارند و تضمین‌کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور هستند.

عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور به تعریف گردشگری طبیعت پرداخت و گفت: گردشگری طبیعت به نوعی از انواع جهانگردی یا گردشگری اطلاق می‌شود که در آن طبیعت و محیط زیست برای گردشگر مقدم بر هرچیز دیگری است. از طرفی امروزه مشخص شده است که گردشگری طبیعت مهم‌ترین منبع کسب درآمد برای حفاظت از تنوع طبیعی محسوب می‌شود.

این پژوهشگر بیان کرد: جنگل‌های نیمه‌انبوه تا تنک جنگل‌های ایرانی تورانی به‌دلیل آنکه بسیاری از تفرجگاه‌های طبیعی نظیر کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده‌اند، اگر فرایند شناسایی و ناحیه‌بندی گردشگری طبیعی برای آن‌ها انجام شود، می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌ای برای استفاده از آن‌ها اعمال کرد.

وی اضافه کرد: هدف اصلی طرح‌های جنگلداری در این جنگل‌ها، بررسی موضوعات اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی است و برای مدیریت صحیح این جنگل‌ها ضرورت دارد، طرح جامع و پویای جنگلداری چندمنظوره که پاسخگوی نیروهای پیشران باشد طراحی شود. به دلیل شرایط خاص اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جنگل‌های ایرانی تورانی، آسیب‌های شدیدی به این جنگل‌ها وارد شده است.

این محقق حوزه منابع طبیعی و محیط زیست گفت: مدیریت علمی در قالب طرح‌های جنگلداری در جنگل‌های ایرانی تورانی در چند دهه اخیر شروع شده و طرح‌های متعددی در این جنگل‌ها اجرا شده است. برای تحقق اهداف طرح‌های جنگلداری، باید جنگلداری مشارکتی و اجتماعی به‌کار گرفته شود.

وی ادامه داد: هدفی که این طرح در بلند مدت دنبال می‌کند علاوه بر حفاظت از جنگل‌ها، سوق دادن این جنگل‌ها با اجرای عملیات‌های پیش‌بینی شده در طرح به سمت پایداری جنگل و ایجاد جنگل متراکم و انبوه است.

بیات تصریح کرد: هدف اصلی از اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی و طرح‌های جنگلداری چندمنظوره در استان تهران و شهرستان‌های ورامین و پیشوا حفاظت و احیاء جنگل‌ها، ارزیابی اثر جنگل‌کاری گز بر روی پوشش گیاهی همراه و خاک و در نهایت مشخص کردن مناطق مستعد گسترش اکوتوریسم بوده‌است. این امر با تهیه نقشه‌های شکل زمین و تلفیق آن‌ها با نقشه‌های پوشش گیاهی و تیپ خاک حاصل از کارهای میدانی و عرصه‌ای به دست آمد.

وی تأکید کرد: اهداف این طرح بلند مدت و نیازمند اعتبار زیادی بوده و لازم است از طریق ارگان‌های مرتبط، اعتبار مورد نیاز تخصیص پیدا کند.

این محقق در پایان اضافه کرد: نبود بودجه، هزینه زیاد انجام مأموریت در مناطق محروم، گرمای بیش از حد هوا، فعالیت‌های تحقیقاتی از جمله داده‌برداری خام را دشوار کرده بود؛ با این وجود توانستم این طرح را به نتیجه مطلوب برسانم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر