Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، ، نشست رسانه‌ای سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه، حمید نیلی، دبیر هنری جشنواره و علی هوشمند، رییس حوزه هنری استان قزوین امروز ، 14 مرداد در سالن امیر حسین فردی حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این نشست نیلی طی سخنانی گفت: سال گذشته فراخوانی برای دوره سیزدهم در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت که البته کلیات فراخوان براساس شورای دوازدهم طراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


*11 نمایش به مرحله اجرا رسید
وی در ادامه افزود: حدود 57 اثر برای ورود به جشنواره اعلام آمادگی کردند و از این تعداد یازده اثر از دوازده استان به جشنواره رسید. هیئت بازبین کاوه مهدی، جهانبخش سلطانی و سیدعلی موسویان هستند.
وی کارگاه های آموزشی را نقطه قوت جشنواره به شمار آورد و گفت: امسال تصمیم بر این شد که جشنواره در استان قزوین باشد و مورد استقبال هم قرار گرفت. امسال راهیابی به جشنواره از طریق مدیر حوزه استان قزوین صورت گرفت.
وی در ادامه افزود: سیدحسین فدایی، کوروش سلیمانی و علی سلیمانی داوران جشنواره خواهند بود. امسال از دو پیشکسوت سید مهدی متوسلی و محمد ساربان نیز در جریان جشنواره قدردانی خواهد شد.




*16تا 19 مرداد زمان برگزاری جشنواره در استان قزوین
در ادامه علی هوشمند نیز با تشریح تدارکات برپایی جشنواره عنوان کرد: از شانزدهم مرداد تا نوزدهم این جشنواره در شهر و استان قزوین برگزار می‌شود. افتتاحیه مراسم در مزار شهدا شانزدهم مرداد ساعت هجده خواهد بود.
وی در ادامه افزود: از دیگر برنامه‌های جشنواره شب خاطره تجلیل از سیزده خانواده شهید در منزل شهید بابایی و افتتاح حسینیه به عنوان مکان افتتاح شهدای تئاتری خواهیم داشت. از دیگر برنامه‌ها با همت اداره هنرهای نمایشی دو مجموعه نمایشی با عنوان «خاک شیرین» و «پشت روزنه‌ها» در مراسم اختتامیه اجرا می‌شوند.

هوشمند درباره جوایز جشنواره نیز گفت: هر گروه راه یافته مبلغ ۲۰ میلیون ریال و هر مسجد حامی، ۱۰ میلیون ریال دریافت می‌کند و امسال جایزه ویژه فرج الله سلحشور به گروه برگزیده ۵۰ میلیون ریال است. جایزه گروه اول برگزیده ۴۰ میلیون ریال، گروه دوم ۳۰ و گروه سوم، ۲۰ میلیون ریال است.
وی درباره مکان‌های برپایی تئاترها گفت: پنج مسجد از مساجد قزوین شامل مسجد رسول‌الله(ص) به عنوان پایلوت داوری و سالن ورکشاپ، مسجد ولایت، امام حسن عسکری(ع) و موسی بن جعفر(ع) و فاطمه زهرا(س) میزبان گروه‌ها خواهند بود و اجراها بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء برپا خواهد شد.
*جایزه نقدی و تندیس فرج الله سلحشور اهدا می‌شود
در پایان نیز کوروش زارعی اظهار داشت: پس از دو دهه توقف جشنواره بچه‌های مسجد و پس از برگزاری دوره دوازدهم یک ساختاری در شورا تعریف کردیم و همواره در تئاتر کشور شعاری دادیم و آن هم بحث گروه محوری است.
وی در ادامه توضیح داد: ما باید کاری بین بچه‌های مسجد می‌کردیم که بحث گروه محوری سرلوحه همه تئاتری‌ها باشد. این جشنواره برای نوجوانان و جوانان زیر بیست و پنج سال طراحی شده و ما اگر این شعار را محقق کنیم اینها می‌توانند کارهای بزرگی را تولید کنند و مانیفست فکری صحیح که ما دنبالش هستیم نسل خوبی را تربیت میکند.
زارعی با بیان اینکه اگر گروه باشیم میتوانیم کارهای بزرگ انجام دهیم، افزود: ما این سیاست را در سراسر ایران انجام دادیم و آدم‌های مهمی به تئاتر ایران معرفی کردیم.پس اولین کار تمرکز بر جشنواره‌های استانی بود، ورکشاپ‌های بزرگ برگزار و ساختارهای بخش جشنواره‌ها را تغییر دادیم و گروه محور کردیم.
وی یادآور شد: پس جایزه‌ها در گرایش‌های مختلف تئاتری حذف شد و به جای آن جایزه برای گروه‌ها را مدنظر قرار دادیم. ما اگر بتوانیم این نگاه را جا بیاندازیم در آینده گروه‌های حرفه‌ای خواهیم داشت. نکته دیگر اخلاق محوری و تفکر باهم بودن است تا بین گروه‌ها انشقاق ایجاد نشود.
وی اظهار داشت: تلاش داریم جشنواره‌ها را از تهران خارج کنیم به اندازه کافی جشنواره در تهران برگزار می‌شود و این جشنواره هر سال در یکی از شهرها برپا خواهد شد ، حتی تلاش داریم جشنواره سوره را نیز از تهران خارج کنیم و البته با مدیریت بودجه و تمایل استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به جایزه فرج الله سلحشور گفت: او به عنوان یک بچه مسجدی که سریالش را پنج میلیارد در دنیا دیدند این را سرلوحه قرار دادیم که می‌شود از مسجد جهان شمول شد. او فعالیت‌های گسترده از ابتدای انقلاب در مسجد داشت و تا زمانی این جشنواره هست جایزه او هم خواهد بود و سردیسش نیز رونمایی می‌شود و به گروهی تقدیم می‌شود که هم به لحاظ اخلاقی و هم فنی و هنری بهترین باشد. این جایزه به یک گروه تمام و کمال خواهد رسید.
زارعی گفت: ما در تلاش هستیم واحد سیار صدا و سیما را هم در کنار جشنواره داشته و از شبکه‌ها برنامه زنده از خود قزوین و دیگر شبکه‌های سراسری داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا گروه استان فارس از جشنواره حذف شده با توجه به اینکه ابتدا قرار بوده در استان فارس این جشنواره برگزار شود، گفت: استان فارس خودش میزبانی را رد کرد، بعد هم گروهشان دیر اقدام کردند و آن زمان که جدول جشنواره بسته شده بود اما با این حال حوزه استان نباید با تصمیم شخصی گروه را حذف کند، برای سال بعد حواسمان هست تا این اتفاقات رخ ندهد و حوزه هنری استان پاسخگوی این مسایل باشد.
در پایان مراسم رونمایی از سردیس فرج الله سلحشور، تندیس و پوستر جشنواره صورت گرفت.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

کارگردان نمایش «پر» از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، رویکرد جشنواره در حذف بخش رقابتی و توجه به اجرای عمومی آثار را اقدامی موثر دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاتر‌های با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود، زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کار‌های دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهر‌های خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجرا‌های عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

دیگر خبرها

  • استان قزوین میزبان شهید گمنام
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • استان قزوین میزبان لاله گمنام 
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • نخستین رویداد جایزه « استاد مویدی» برگزار شد
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • معرفی برترین‌های جشنواره نواشهر در قزوین
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد