Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@03:41:36 GMT

جوشاندن آب بیش از یکبار چه خطراتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۴۷۰۷۰

به گزارش الودکتر، امروز می‌خواهیم دلایل خطرناک بودن جوشاندن آب بیش از یکبار را به شما بگوییم. چای از رایج‌ترین نوشیدنی‌ها در میان ایرانیان است و تقریبا در همه خانه‌ها این نوشیدنی حداقل یکبار در روز تهیه می‌شود. سماور، چای ساز و کتری از راه‌های تهیه آب جوش است. اکثرمان عادت داریم که آبی که در کتری یا چای ساز باقی مانده است را دوباره می‌جوشانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخمین زده شده است که امروزه حدود ۱۲۰٫۰۰۰ نوع ماده شیمیایی روی کره زمین وجود دارد هر سال نیز حدود ۱۰۰۰ نوع ترکیب شیمیایی جدید وجود می‌آید. ۸۰۰ نوع ماده شیمیایی مختلف و بهت آور در آب آشامیدنی قسمت‌های مختلف جهان یافت شده است! این مواد شیمیایی از طرق بسیاری راهشان را به رودخانه ها، دریاچه‌ها و جویبار‌های ما پیدا می‌کنند و بر آلودگی محیط آلوده‌ی کنونی می‌افزایند. آب به دلیل جاذب بودن، توانایی جذب مواد شیمیایی حل شدنی را دارا است که بیشتر آن‌ها با چشم قابل مشاهده نیستند.

تنها برای نشان دادن اینکه آب تا چه اندازه حلال است، می‌توانید آزمایش ساده‌ای انجام دهید که آزمون نمک و فلفل نام دارد. دو لیوان آب لوله کشی آماده کنید در یکی از لیوان‌ها نصف قاشق چای خوری نمک طعام بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بزنید. حالا لیوان آب را مشاهده کنید. در بسیاری از موارد، تمام نمکی که در ابتدا به صورت جامد بود، جذب آب شده است. گرچه نمی‌توانید این امر را مشاهده کنید، به طور دقیق می‌توانید مزه‌ی آن را بچشید.

حالا در لیوانی دیگر نصف قاشق چای خوری فلفل آسیاب شده بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بزنید. مشاهده خواهید کرد که ذرات فلفل حل نمی‌شوند و به شکل معلق در آب می‌مانند یا در سطح آب (به دلیل کشش سطحی) شناور می‌شوند. این آزمایش نشان دهنده‌ی تفاوت بین مواد حل شدنی و حل نشدنی است. به همین ترتیب، غیر قابل مشاهده بودن بسیاری از مواد شیمیایی موجود در آب لوله کشی به معنای عدم وجود آن‌ها نیست.

با آشامیدن مرتب از آب لوله کشی، به طور یقین این مواد شیمیایی را جذب بدن و جریان خونتان می‌کنید. اگر چه بدن از چند روش درونی برای تصفیه و بیرون راندن آلودگی‌های شیمیایی برخوردار است، اما برخی از این مواد را نمی‌تواند تصفیه کند. حال اگر این سموم را چندین باره و با غلظت‌های بالاتر وارد بدن تان کنید، قطعا اوضاع را وخیم‌تر خواهید کرد! حتما با خود می‌گویید مساله مهمی نیست. اما متعجب خواهید شد اگر از مضرات جوشاندن آب بیش از یکبار برای شما بگویم. با ما در نت نوشت همراه باشید!

خطرات جوشاندن آب بیش از یکبار

در آب آشامیدنی لوله کشی بسیاری از مواد شیمیایی مضر برای بدن مانند کلر، تری هالومتان ها، مواد شیمیایی نظیر علف کش‌ها یا آفت کش ها، هیدروکربن پلی آرومتیک (PAHs)، سرب، آلومینیوم، کادمیوم و فلوراید وجود دارد. زمان جوشاندن آب بیش از یکبار خود آب شروع به تبخیر می‌کند و بقیه آبی که در کتری باقی می‌ماند آبی است که سموم با غلظتی بیشتر از قبل است. هر چقدر که شما آب را بیشتر بجوشانید غلظت مواد شیمیایی بیشتر می‌شود.

اثرات این مواد شیمیایی نباید نادیده گرفته شوند. به عنوان مثال آرسنیک موجب تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال و در طولانی مدت منجر به سرطان می‌شود. غلظت‌های بالای کلر نیز طبق گزارش شورای کیفیت محیط زیست ایالات متحده، ۹۳ درصد خطر ابتلا به سرطان را بیشتر می‌کند.

به طور کلی مواد شیمیایی موجود در آب‌های لوله کشی به اندازه کافی برای بدن مضر است و جوشاندن چندین باره آن بسیار خطرناک می‌باشد؛ بنابراین در تا حد امکان از آب‌های معدنی اصل و یا آب چشمه‌هایی که بهداشتی هستند مصرف کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: جوشاندن آب مواد شیمیایی آب آشامیدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۷۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آیا می‌دانید که در محیط‌های مختلف و کشورهایی که آب و هوای متفاوتی دارند، محصولات قیر متنوعی استفاده می‌شود؟ برای مثال، هر نوع قیری ممکن است دوام و ماندگاری در محیط‌ها با گرمای سوزان یا محیط‌های پرباران را نداشته باشد. محصولات مختلف قیر که توسط شرکت‌هایی مثل ایران ای ترید تولید می‌شوند هم دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی هستند که آنها را برای کاربردهای جاده‌سازی، عایق‌سازی و … مناسب می‌کند. بنابراین، هر چقدر شما بیشتر در مورد انواع متفاوت قیر بدانید، می‌توانید در مورد انتخاب آنها تصمیم بهتری بگیرید و بدانید که کدام یک برای اعمال در حوزه مورد نظرتان مناسب است. از این رو، ما می‌خواهیم در مورد یکی از محصولات قیر پراستفاده در صنایع که قیر درجه نفوذ است صحبت کنیم. آیا شما می‌دانید قیر درجه نفوذ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قیر درجه نفوذ چیست؟

قیرهایی از جمله قیمت قیر صادراتی که به دست انسان و در پالایشگاه تولید می‌شوند درجه چسبندگی یا ویسکوزیته‌شان متفاوت است که قیر درجه نفوذ هم یکی از این قیرها به حساب می‌آید. بنابراین، کارشناسان با انجام آزمایش نفوذ قیرها را درجه بندی و درجه سختی آنها را تعیین می‌کنند. برای همین قیرهای درجه نفوذ درجات متفاوت و ویژگی‌های مختلفی دارند. معمولاً محصولات قیر درجه نفوذ برای ساخت جاده و تولید روکش آسفالت جاده‌ها استفاده می‌شوند. با این وجود، آیا شما می‌دانید که کارشناسان چه آزمایشی را برای تعیین درجات قیر درجه نفوذ انجام می‌دهند؟

آزمون قیر درجه نفوذ چیست؟

در آزمون قیر درجه نفوذ، کارشناسان در نمونه‌ای از قیر یک سوزن خاص را فرو می‌برند. فرو بردن سوزن تحت زمان، درجه حرارت و بار مشخصی انجام می‌شود. بعد از فرو بردن سوزن در قیر، کارشناسان عمق سوزنی که در قیر فرو می‌رود را به اندازه یک دهم میلی متر حساب می‌کنند. سپس، آن‌ها از میزان عمق سوزن فرورفته را برای درجه‌بندی نفوذ قیر استفاده می‌کنند. انجام آزمون قیر درجه نفوذ برای تعیین پایداری و ویسکوزیته قیر مهم است. برای همین، کارشناسان آزمون قیر درجه نفوذ را در دنیا برای محصولات مختلف قیر انجام می‌دهند و آنها را درجه بندی می‌کنند. برای مثال، قیرهایی با درجه‌بندی کمتر قیرهایی هستند که معمولاً جاده سازان از آنها در مناطق گرم استفاده می‌کنند. اما قیرهایی که درجه نفوذشان بیشتر است، در مناطق سردسیر استفاده می‌شوند. در نتیجه، آزمون قیر درجه نفوذ کاربرد قیر را برای موارد مختلف تعیین می‌کند. بر طبق اطلاعات ویکی پدیا هم هدف این آزمایش اندازه‌گیری درجه سختی یا نرمی قیر است.

قیر درجه نفوذ از چه موادی تشکیل شده است؟

محصول قیر نتیجه تقطیر نفت خام در پالایشگاه است و اجزای اصلی نفت خام را هیدروکربن‌ها تشکیل می‌دهند. با این وجود، بسته به منبع نفت خام این ترکیبات ممکن است با همدیگر فرق کنند هیدروکربن ترکیب‌هایی بین هیدروژن و کربن هستند که به قیر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آن را می‌دهند. علاوه بر هیدروکربن‌ها، در قیر هم ترکیب‌های آسفالتین وجود دارد که باعث می‌شوند قیر رنگ تیره و ویژگی‌های مخصوص ساختاری را داشته باشد. به غیر از هیدروکربن آسفالتین، در قیر درجه نفوذ رزین هم وجود دارد که ویژگی‌های فیزیکی آن مثل ویژگی چسبندگی‌شان را تعیین می‌کند. رزین‌ها جزو مهمی در قیر هستند، به خاطر اینکه به چسبیدن قیر به روکش و آسفالت جاده کمک می‌کنند.

ویژگی‌های قیر درجه نفوذ چیست؟

قیر درجه نفوذ ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاصی دارد که باعث می‌شود شما بتوانید از آن در موارد برای مختلف استفاده کنید. برای مثال، یکی از ویژگی‌های فیزیکی قیر درجه نفوذ میزان ویسکوزیته آن است که ویسکوزیته زیادی دارد و باعث می‌شود که چسباننده خوبی برای آسفالت باشد. با این وجود، میزان ویسکوزیته قیر درجه نفوذ با اعمال حرارت به آن کاهش می‌یابد. به این صورت، مهندسان جاده‌سازی می‌توانند راحت آن را روی جاده اعمال کنند و بعد از مدت کوتاهی با سرد شدن بافتش سفت و سخت می‌شود. علاوه بر این، قیر درجه نفوذ شکل پذیری خوبی دارد. شکل پذیری یعنی اینکه یک قیر چقدر می‌تواند تحت فشار باشد بدون اینکه شکل اصلی خود را از دست دهد. شکل پذیری بالا در محصولات قیر ویژگی مطلوبی است، زیرا به آنها اجازه می‌دهد که در برابر تغییرات محیطی یا تحت بار ترافیک انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. به غیر از این، قیر درجه نفوذ چسبندگی زیادی دارد که به آن اجازه می‌دهد که به توده‌های آسفالت خوب بچسبد و به آنها ساختاری یکپارچه و مقاوم بدهد. از سوی دیگر، قیر درجه نفوذ نسبت به آب مقاومت بالایی دارد که استفاده آن را برای کاربردهای ضد آب و عایقی خیلی خوب می‌کند.

ویژگی‌های شیمیایی قیر درجه نفوذ

قیر درجه نفوذ نسبت به بیشتر ترکیب‌های اسیدی، آلکالی و نمک‌ها مقاوم است. برای همین، استفاده از آن در محیط‌هایی خوب است که چنین مواد شیمیایی ممکن است وجود داشته باشند. همچنین، این قیر نسبت به دمای بالا تغییر شکل می‌دهد که آن را برای اعمال بر روی آسفالت گزینه مناسبی می‌کند.

موارد استفاده از قیر درجه نفوذ چیست؟

محصولات قیر درجه نفوذ با توجه به درجه سختی‌شان کاربردهای متنوعی دارند که رایج‌ترین آنها در صنعت جاده و راهسازی است. در این صنعت و قیرهای درجه نفوذ یک عامل مهم در تولید آسفالت جاده‌ها، روکش آنها و سطوح دیگر هستند. همچنین، در جاده و راهسازی دوام، انعطاف پذیری و مقاومت قیر درجه نفوذ به آب آن را ماده خوبی برای این کار می‌کند. علاوه بر این، از قیر درجه نفوذ هم در تولید مصالح بام خانه‌ها هم استفاده می‌شود، چون در برابر آب مقاومت خوبی دارد و دوام آن می‌تواند از ساختمان‌ها در برابر عوامل آب و هوایی محافظت کند. به غیر از این، در بعضی از موارد ساختمان سازان از قیر درجه نفوذ برای ضد صدا کردن دیوارهای ساختمان هم استفاده می‌کنند. یک مورد استفاده دیگر قیر درجه نفوذ هم ساختن روکش برای لوله‌هاست که می‌تواند از آنها در برابر فرسایش محافظت کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090024

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی