Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیش از ۱۱۰ هزار راس خوک در سال جاری به دلیل شیوع بیماری تب خوکی آفریقایی در رومانی امحا شدند.

این تعداد خوک در مناطقی در جنوب شرقی رومانی که مرکز آلودگی است، امحا شدند. طبق گزارش وزارت کشور رومانی که در روز جمعه منتشر شد، بیش از ۱۱۰ هزار راس خوک در سال جاری در رومانی به علت شیوع تب خوکی آفریقایی در این کشور امحا شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این ویروس در ۶۴۵ نقطه در سراسر هشت ناحیه در این کشور مشاهده شده است و برخی از پرورش دهندگان خوک ادعا می‌کنند که دولت برای واکنش نسبت به این بیماری دیر عمل کرده است.

براساس گزارش کمیسیون اروپا، این بیماری ابتدا در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۷ در رومانی در ناحیه ساتو ماره که در مرز مجارستان و اوکراین واقع است مشاهده شد. از زمان گسترش آن به جنوب شرقی رومانی، باعث آسیب‌های فراوانی به دامداران و کشاورزان شده است. بر اساس برخی هشدار‌ها ممکن است این بیماری در ماه‌های آینده گسترش یابد.

بع گفته ماری یوجینیا پانا رئیس انجمن پروش دهندگان خوک در رومانی، بزرگترین مشکل این است که پرورش دهندگان نمی‌توانند یک قدم در مقابل این ویروس بردارند و با آن مقابله کنند چون ابزار لازم و واکسن موثر در اختیار ندارند.

هیچ واکسنی برای مبارزه با این بیماری وجود ندارد. ویروس این بیماری برای خوک‌ها کشنده است، اما بر انسان تاثیری ندارد.

در تعدادی از روستا‌های بازدید شده در منطقه برایلا، مردم محلی اظهار داشتند اقدامات اساسی مانند ضدعفونی کردن به شیوه‌ای ضعیف انجام می‌شود و گاهی اوقات اصلا انجام نمی‌شود.

گفتنی است؛ ویروس تب خوکی آفریقایی (ASFV) سبب تبخیر آب بدن و خونریزی زیاد و مرگ و میر بالا در خوک‌ها می‌شود، اما این ویروس معمولا میزبانان طبیعی مثل جلبک‌ها و بوته‌ها را برای تکثیر خود انتخاب می‌کند.

این ویروس دارای یک دی ان‌ای دو رشته‌ای است که در سیتوپلاسم سلول‌های آلوده تکثیر می‌شود. این ویروس خوک‌های خانگی و وحشی و برخی از نرم تنان مثل کنه‌ها را مبتلا می‌کند. این ویروس از بدن کنه به عنوان یک میزبان استفاده می‌کند.

ویروس تب خوکی آفریقایی تنها ویروس شناخته شده با ژنوم دی ان‌ای دو رگه‌ای است که به سرعت در مقیاس وسیع منتقل می‌شود. این ویروس یک بیماری کشنده در خوک‌های خانگی ایجاد می‌کند. بعضی از خوک‌های مبتلا به سرعت و در عرض یک هفته پس از عفونت جان خود را از دست می‌دهند. در تمام گونه‌های دیگر، علایم ابتلا به بیماری به وضوح مشاهده نمی‌شود. این ویروس بومی جنوب صحرای آفریقا است و از طریق یک دوره از عفونت بین کنه‌ها و خوک‌های وحشی به سرعت شیوع پیدا می‌کند. ابتدا بیماری مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد پس از آن که مهاجران اروپایی خوک ها‌ی مبتلا را از آفریقا به دیگران نقاط بردند سبب شیوع آن شدند.
این ویروس با ژنوم خطی حاوی حداقل ۱۵۰ ژن است. تعداد ژن‌ها بین گونه‌های مختلف ویروس کمی متفاوت است. این ویروس شباهت زیادی به سایر ویروس‌هایی که دارای دی ان‌ای بزرگ هستند، دارد. از جمله این ویروس‌ها می‌تواند به ویروس پاکس (poxvirus)، ویروس ایریدو (iridovirus) و ویروس می‌می (mimivirus) اشاره کرد.

در شکل حاد بیماری خوک‌ها دچار سوء هاضمه بسیار شدید و تب بالا هستند، اما علائم قابل توجه دیگر را برای چند روز اول خود را نشان نمی‌دهند. سپس آنها به تدریج اشتهای خود را از دست می‌دهند و بیمار و بی حال می‌شوند. در خوک سفید اندام‌ها به رنگ بنفش و خونریزی‌ها در گوش و شکم ظاهر می‌شوند. گروهی از خوک‌های آلوده دچار تب و لرز و تنفس غیرطبیعی و گاهی اوقات سرفه میشوند. اگر مجبور به ایستادن باشند، به نظر می‌رسد در روی پای خود ناپایدار هستند. در عرض چند روز از عفونت، آنها وارد یک دوره کما می‌شوند و سپس می‌میرند. در خوک‌های باردار، سقط خود به خودی رخ می‌دهد. در عفونت‌های خفیف، خوک‌های بیمار با علایمی از جمله از دست دادن وزن، لاغر شدن و ایجاد علائم نارسایی تنفسی، زخم‌های پوستی و تورم مفاصل روبرو می‌شوند.

علائم بالینی ویروس تب خوکی آفریقایی بسیار شبیه به ویروس معمولی تب خوکی است و معمولا این دو بیماری باید به وسیله آزمایشگاه تشخیص داده شوند. این تشخیص معمولا توسط آزمایش آنزیم و با استفاده جداسازی ویروس از خون، غدد لنفاوی، طحال یا سرم یک خوک آلوده انجام می‌شود.

اولین شیوع شدید این بیماری در سال ۱۹۰۷ در کنیا روی داد. این بیماری تا سال ۱۹۵۷، زمانی که در لیسبون، پرتغال گزارش شد تنها به آفریقا محدودمی شد. شیوع بیشتری در پرتغال در سال ۱۹۶۰ اتفاق افتاد. پس ازآن این بیماری در شبه جزیره ایبرین مشاهد شد و موارد شیوع‌های پراکنده در طول دهه ۱۹۸۰ در فرانسه، بلژیک و دیگر کشور‌های اروپایی روی افتاد. هر دو کشور اسپانیا و پرتغال موفق به از بین بردن این بیماری در اواسط دهه ۱۹۹۰ به وسیله یک سیاست امحا شدند.

چین در ماه اوت ۲۰۱۸ اولین شیوع بیماری تب خوکی آفریقایی را در استان لیائونینگ گزارش کرد که اولین مورد گزارش شده در شرق آسیا است.

بیشتر بخوانید: چرا گوشت خوک حرام است؟ + فیلم 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام/   از بین بردن خوک ها به دلیل بیماری + فیلم  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانلود فیلم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۲۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امپراتوری ستاره ایرانی در رومانی با ۵۶۲ امتیاز!

به گزارش قدس آنلاین، لیگ برتر والیبال رومانی به اتمام رسید و هیچ‌کدام از تیم‌های دارای لژیونر ایرانی نتوانستند عنوان قهرمانی را کسب کنند. آرکادا گالاتی با جواد کریمی دوم شد، راپید بخارست با امیر غفور و علی اصغر مجرد سوم و دینامو بخارست با محمد بربست چهارم شدند. 

اما در بخش امتیازآوران این امیر غفور، قطر پاسور ایرانی راپید بخارست، بود که با کسب ۵۶۲ پوئن عنوان امتیازآورترین بازیکن لیگ رومانی را کسب کرد. او با نفر دوم ۶۸ امتیاز فاصله داشت. غفور همچنین در بخش سرویس نیز توانست با کسب ۳۹ امتیاز مستقیم سرویس با اختلاف کمی نسبت به نفر اول در جایگاه سوم قرار بگیرد 

باید دید امیر غفور فصل آینده نیز با راپید بخارست ادامه خواهد داد و یا تیم و لیگ جدیدی را برای ادامه دوران حرفه‌ای خود انتخاب خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • امپراتوری ستاره ایرانی در رومانی با ۵۶۲ امتیاز!
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟