Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، نشست خبری تشریح اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ با حضور همایون امیرزاده نماینده وزارت ارشاد در این کارگروه، بعدازظهر امروز شنبه 20 مرداد در ساختمان معاونت فرهنگی برگزار شد.

امیرزاده در این نشست به تشریح آنچه که آرایش جدید دولت در تأمین کاغذ پرداخت و گفت: یک سری از مولفه‌هایی که تاکنون کمتر شاهد آن بودیم امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق افتاده و آن حضور پررنگ‌تر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاغذ مورد نیاز مطبوعات و نشر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کاغذ در کشور وابسته به واردات است با توجه به نیاز کشور ما که سالانه 400 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر و روزانه مصرف دارد ما به واردات وابسته هستیم متأسفانه کاغذ تولید داخل در سال جاری به پایین‌ترین سطح خود یعنی دو هزار و 800 تن تولید داخل رسیده که تنها نیم درصد کاغذ مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

نماینده وزارت ارشاد در کارگروه کاغذ با بیان این مطلب که باید برای ورود جدی به حوزه کاغذ نشر و مطبوعات برنامه ریزی کنیم گفت: براساس مصوبات کارگروه ما در چند مورد شاهد برنامه ریزی بودیم که اگر با قدرت عمل شود قطعا فضای فعلی به نفع حوزه نشر و مطبوعات خواهد بود.

امیرزاده به برخی از دستاوردهای وزارت ارشاد در کارگروه کاغذ اشاره کرد و افزود: مهمترین دستاوردی که با پیگیری وزیر ارشاد انجام شد اصرار جدی بر نظام قیمت گذاری در یک فرآیند در دل کارگروه کاغذ بود که به سرانجام رسید ولی یک مرجع رسمی باید این قیمت گذاری را اعمال کند. ستاد تنظیم بازار به عنوان عالی‌ترین مرجع اکنون پیشنهاد وزارت ارشاد در مورد قیمت گذاری را پذیرفته است. البته باید این نکته را بگویم که نرخ تعیین شده تا اطلاع ثانوی اعتبار خواهد داشت. با افزایش احتمالی هزینه‌های حمل و نقل و غیره ممکن است این نرخ در آینده دچار تغییراتی شود اما در وضعیت کنونی کاغذ روزنامه هر کیلو 4 هزار و 100 تومان و کاغذ جاپ و تحریر هر کیلو 5 هزار و 100 تومان تعیین شده است. این تعیین قیمت براساس تعرفه‌هایی بود که از سال گذشته در اختیار داشتیم.

وی با اشاره به دیگر دستاورد این کارگروه افزود: نهادهای نظارتی موظف شده‌اند موجودی انبارهای کشور را رصد کنند. همچنین تمام کالاهای وصول شده در گمرکات کشور ظرف 10 روز آینده ترخیص می‌شوند و اگر تجار بدهی داشته باشند با مکانیزم بانک مرکزی راهکاری باید اندیشیده شود تا کالاهای آنها نیز ترخیص شود تا بتوانیم کمبود کاغذ در کشور را برطرف کنیم.

نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ ادامه داد: وزار ارشاد به نظام وارداتی که توسط افراد، گروه‌ها و تشکل‌های دارای صلاحیت مناسب برای واردات هستند دست پیدا کرده است. از این پس کلیه واردکنندگان کاغذ در حوزه کاغذ چاپ و تحریر و مطبوعات باید به تأیید وزارت ارشاد برسند و وزارت ارشاد آنها را به وزارت صنعت معرفی کند.

امیر زاده با اشاره به نامه شریعتمداری خطاب به نوبخت گفت: در این نامه آمده است که 265 میلیون دلار برای ورادات کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه تأمین شده که 48.5 تا 49 میلینون دلار از این میزان جذب شده و در اختیار واردکنندگان قرار گرفته است و ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که اولا ارز در اختیار واردکنندگان فاقد شناسنامه قرار نگیرد و دوما مطمئن باشیم که کالای خریداری شده با ارز دولتی وارد کشور شده است.

بنابراین در گفتگوهای مشورتی با دوستان نشر و مطبوعات به فهرستی رسیده‌ایم که شامل 7 وارد کننده برای کاغذ چاپ و تحریر و 10 وارد کننده برای کاغذ روزنامه است. براین اساس شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان قم اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران کشور(آشنا) شرکت تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر، شرکت راهکار برگ بهشت، شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف و اشخاص حقیقی شامل محمد حسین متولی و علی اکبر تورانیان برای واردات 21 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر تأیید شده است.

وی ادامه داد: همچنین موسسه مطبوعایت همشهری، موسسه خراسان، ارمغان گستر نوید، موسسه صمت، موسسه مطبوعاتی ایران، شرکت کاغذ پیک فراز، شرکت سهامی ایران چاپ، روزنامه خبر ورزشی و شرکت صدر ارس برای واردات 22 هزار و 258 تن کاغذ روزنامه تأیید صلاحیت شده‌اند.

امیر زاده از ارسال نامه ای به اتحادیه کتاب فروشان و ناشران تهران برای معرفی تشکل‌ها، انجمن‌ها و افراد مورد وصول جهت واردات کاغذ چاپ و تحریر تا سقف 15 هزار تن خبر داد و گفت: اتحادیه تا یک هفته دیگر فرصت دارد ر این خصوص اقدام کند.

مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از بروز کسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به موضوع کاغذ خبر داد و گفت: ما تاکنون دو جلسه با حضور دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیو و زیر صنعت معدن و تجارت که اولین نماینده مصرف کنندگان و دومی متولی اصلی کاغذ هستند در کمیسیون فرهنگی برگزار کردیم ماحصل این جلسات این شد که ما ظرف دو هفته آتی با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی را برگزار کنیم و گزارش دقیق و روشنی از وضعیت کاغذ اقدامات انجام شده و تدابیری که در حوزه چاپ و تحریر و مطبوعات برگزار می‌شود ارائه کنیم.

وی با اشاره به جمع بندی اقدامات انجام شده وزارت ارشاد در کارگروه کاغذ گفت: تلاش برای قرارگرفتن کاغذ در ردیف کالاهای اساسی که در این راستا کاغذ روزنامه چاپ و تحریر و خمیر کاغذ در ردیف کالاهای اساسی کشور، ساماندهی بازار ارز با معرفی واردکنندگان دارای صلاحیت، رسیدگی و برآورد موجودی انبارها از جمله اقدامات وزارت ارشاد بوده است. وزارت ارشاد در حوزه کاغذ به عنوان یک اقدام داوطلبانه و نه تکلیفی وارد شده است چرا که وزارت ارشاد نه وارد کننده است نه تأمین کننده و نه نظام قیمت گذاری را در دست دارد. اما باید از ذی نفعان حوزه کاغذ که از جمله زیرمجموعه‌های این وزارتخانه به شمار می‌رود حمایت کند.

ما امروز نقش مطالبه گری را نیز دارد که هم از خارج از دولت و هم در داخل دولت است اینکه قیمت کاغذ در کف بازار به عدد تعیین شده در کارگروه برسد مکانیزمهای نظارتی‌اش با سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار است اگر بالاتر از قیمت تعیین شده کاغذ به فروش روند گران فروشی است و نحوه برخورد با آن توسط قانون گذار مشخص شده است همچنین اگر کاغذ در انباری باشد که عرضه نشده است مصداق احتکار است اینکه تاکنون 40 هزار مورد تخلف شناسایی شده است و 14 میلیارد تومان پرونده تخلفات در حوزه کاغذ شکل گرفته است از جمله اقدامات وزارت ارشاد بوده است.

همایون امین زاده در بخش دوم این نشست به پرسش اصحاب رسانه پاسخ داد. وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی براینکه با توجه به سخنان شخص شما وزارت ارشاد متولی حوزه کاغذ نیست پس چگونه و براساس چه معیار و ضوابطی می‌تواند فهرست واردکنندگان کاغذ را تأید کند، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گذشته‌ای نه چندان دور تا سال 85 حواله کاغذ را صادر می‌کرده که براین اساس تمامی واردکنندگان کاغذ را می‌شناسد سابقه مشخصی از واردات کاغذ افراد و غیره دارد. از بین آنها بسیاری همین حالا نیز وارد کننده هستند ما با نظرخواهی از مجموع کارگروه به این نتیجه رسیدیم که واردکننده‌ها باید صلاحیتشان تأیید شود تا دیگر وارد کننده‌ای که شبانه شرکت‌های واردکننده کاغذ ثبت کردند و یا جایی در نزدیکی بانک مرکزی اجاره کرده اند نتواند اقدام به واردات کاغذ کند بنابراین تشکل‌های ریشه دار و افراد مورد وثوقی که امروز نیز در بسیاری از کارگروه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری می کنند و به آنها اطمینان کامل داریم تأیید کردیم خیلی از این مجموعه‌ها سال گذشته نیز وارد کننده کاغذ بودند. انتخابی که در این موضوع داشتیم انتخاب مدیریت شده بود. اگر قرار بود این مسیر برای همه هموار باشد صف‌های طولانی در مجموعه ارشاد بسته می‌شد ما از مجموعه‌ای از درخواست‌های افراد و موسسه‌ها روبرو هستیم که آنها را تأیید کنیم تا کاغذ وارد کنند اما اولویت اول تا دهم ما معرفی افراد دارای صلاحیت و سابقه فعالیت در حوزه چاپ و مطبوعات است فهرست واردکنندگان کاغذ مطبوعات هم با امضای مدیرکل مطبوعات داخلی جناب آقای دربندی معرفی شده است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر تسنیم درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد قیمت تعیین شده کارگروه در بازار اجرایی شود، گفت: در این خصوص ستاد تنظیم بازار عالی‌ترین مرجع است و ما با اصرر خود را در این ستاد دعوت کرده‌ایم و مجموعه‌های مختلفی دارای رأی هتسند و برای یک مصوبه رأی گیری می‌شود مصوبه‌ای که ما در کارگروه به آن رسیدیم به ستاد تنظیم بازار ارجاع شده و ستاد آن را تأیید کرده است. قرار است به زودی به مراکز فروش اعلام شود.

وی همچنین گفت: یکی از مصوبات ستاد تنظیم بازار این بوده که صادرات کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه به خارج کشور ممنوع شود چرا که ما صادراتی به عراق و کشورهای‌های همسایه داشتیم که آن را ممنوع کرده‌ایم.

امیر زاده گفت: مجموعه تشکل‌ها و بنیادهای مطبوعاتی که توان مالی و صلاحیت بازرگانی لازم را داشته باشند می‌توانند برای تأیید صلاحیت اقدام کنند. ما نمی‌توانیم تکلیف کنیم که چرا فعالان برخی اتحادیه‌ها حضور ندارند اما می‌توانیم صلاحیت همه افراد داوطلب را بررسی کرده و به آنها مجوز دهیم. ملاک ما در تعیین قیمت سود حداقلی است و نگاه ما به واردات کاغذ نگاه صرف تجاری و بازرگانی نیست.

وی گفت: مرحله دوم فهرست واردکنندگان کاغذ را ظرف 20 روز آینده به وزارت صنعت و معدن معرفی خواهیم کرد. معرفی ما به وزارت صنعت تنها شروع کار است و تثبت سفارش و ثبت پرفرم‌ها توسط افراد باید انجام شود زمانی مجوز نهایی واردات صادر می‌شود که این مراحل طی شده باشد.

نماینده وزارت ارشاد در کارگروه کاغذ در ادامه در پاسخ به پرسشی گفت: مشکلی که در بحث واردات کاغذ داریم این است که آمارها براساس ورودی به کشور نبوده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۹۴۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

درحالی حدود ۳ ماه از امضای قرارداد سپرده‌گذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن می‌گذرد که تاکنون اقدامی برای بهره‌مندی از این فرصت صورت نگرفته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اوایل بهمن ماه سال گذشته طی مراسمی قرارداد سپرده گذاری 2 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن امضا شد. در آن مراسم سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که شاهد اراده دولت برای توسعه مسکن هستیم، گفته بود: با قرارداد امروز شرایط بسیار خوبی برای خدمتکاری به فعالان بخش مسکن فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: با منافع حاصل از این سپرده‌گذاری از نرخ‌های سود مسکن حمایتی وزارت راه و شهرسازی پشتیبانی خواهیم کرد.

وی با یادآوری این‌که برای اولین بار است که صندوق توسعه ملی چنین سپرده گذاری انجام می‌دهد، افزود: از این قرارداد برای توسعه فعالیت فعالان اقتصادی و کاهش نرخ سود نهضت ملی مسکن استفاده می‌کنیم. این حاصل کار ارزشمند دولت، رییس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی است و مجدانه به دنبال توسعه ساخت‌وساز مسکن هستیم.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی به فعالان بخش حمل و نقل جهت توسعه این حوزه و خرید هواپیما، گفت: تکالیف قانونی داریم که در نهضت ملی مسکن اهداف دولت را محقق کنیم.

 حسینی یادآور شد: سود حاصل از این سپرده گذاری و پرداخت تسهیلات ارزی به فعالان بخش حمل و نقل به منابع تبدیل شده و به ترتیب سیاست‌های دولت در طرح های حمایتی مصرف خواهد شد.

وی با بیان این‌که این کار در هماهنگی کامل با بانک مرکزی انجام خواهد شد در خصوص پرداخت تسهیلات برای واردات هواپیما، گفت: هنوز در ابتدای کار هستیم و پس از برگزاری جلسه هیئت مدیره درباره نرخ سود و جزییات پرداخت تسهیلات به فعالان حمل و نقل اطلاع رسانی خواهیم کرد.

به گزارش تسنیم، حدود 3 ماه از امضای این تفاهمنامه در ساختمان صندوق توسعه ملی می‌گذرد، اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد هنوز اقدامی برای بهره‌مندی بانک مسکن از این فرصت صورت نگرفته است.

این‌گونه پیداست که مدیران بانک مسکن پلن مشخصی برای اجرایی شدن قرارداد مذکور ندارند، گرچه گفته می‌شود صندوق توسعه ملی همچنان پیگیر سپرده‌گذاری مذکور با هدف توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و در ادامه آن طرح‌های حمایتی دولت در بخش مسکن است.

به گزارش تسنیم، طبق اظهارات غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی قرار است صندوق ملی 2 میلیارد دلار در بانک‌ مسکن سپرده گذاری کند. نرخ سود این سپرده 2 درصد بوده و بانک مسکن موظف است با نرخ‌های مرسوم آنرا به متقاضیان اعطا کرده و 3 سال بعد منابع مذکور را به صندوق توسعه ملی برگرداند. از‌ محل سودارزی این سپرده گذاری بانک‌ مسکن نسبت به پرداخت وام ارزان‌تر و کاهش‌ نرخ سود برای بخش مسکن اقدام‌ خواهد‌ کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • صد و پنجاه و نهمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • صد و پنجاه و هشتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند