Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین نشست از سلسله نشست‌های کتاب‌خوان تخصصی مطالعات فضای مجازی با عنوان «امنیت سایبر»، با همکاری مشترک مرکز مطالعات فضای مجازیِ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با حضور سیروس احمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس ومحمدرضا کریمی قهرودی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست سیروس احمدی به معرفی کتاب «جغرافیای سیاسی فضای مجازی» پرداخت و گفت: این کتاب نوشته محمدرضا حافظ‌نیا از متخصصان حوزه ژئوپلیتیک کشور هستند که بنده در سال‌های دور افتخار شاگردی ایشان و هم اکنون افتخار همکاری با ایشان را دارم. این کتاب که از سوی انتشارات سمت منتشر شده دارای ۱۳ فصل در ۳۴۰ صفحه است که اصولا برای دانشجویان رشته جغرافیای سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد ارائه شده است.

وی با اشاره به انتشار این کتاب در سال ۱۳۹۱ افزود: این اثر در زمان انتشار، تنها کتابی بود که موضوع جغرافیای سیاسی را در فضای سایبری بررسی کرده بود. با اینکه مطالب و اطلاعات ارائه شده در این کتاب مربوط به حدود ۱۵ سال گذشته است و مطالب فنی ارائه شده در این کتاب قدیمی شده، اما به واسطه مباحث علمی جدیدی که در آن وجود دارد، همچنان می‌توان آن را به عنوان یکی از بهترین آثار منتشر شده در این حوزه معرفی کرد.

احمدی ادامه داد: نکته مهمی که در مورد فضای سایبری باید مطرح شود این است که، ما نباید در بررسی این حوزه به آسیب‌شناسی آن بپردازیم. چرا که باید بیشتر وقت‌مان را به شناسایی و نحوه استفاده از امکانات گسترده فضای سایبری، به عنوان بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی امروز معطوف کنیم. امروز فضای سایبر در دنیا به صورت لحظه‌ای در حال گسترش و پیشرفت است و چنان زندگی ما را دچار تحول کرده که به عنوان ابزاری برای قدرت‌نمایی کشورها مطرح شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، درباره جدیدترین نظریات ارائه شده این «جغرافیای سیاسی فضای مجازی» کتاب گفت: در این کتاب مطرح شده که از میان فضای واقعی و فضای مجازی، این فضای واقعی است که دارای اصالت است. این کتاب عنوان کرده که برخلاف برخی نگرانی‌ها از فشردگی زمان و مکان در فضای سایبری، این نگرانی جایی ندارد و تنها سرعت گردش اطلاعات در این فضا بیشتر شده است. همچنین در این کتاب نگرانی‌های بسیاری نیز درباره از بین رفتن مرزبندی، هویت شخصی، امنیت و غیره در فضای مجازی، رد شده که با ذکر نمونه‌هایی این موارد را اثبات می‌کند.

در ادامه این نشست محمدرضا کریمی قهرودی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر به معرفی کتاب «جنگ رسانه‌های مجازی» پرداخت و گفت: این کتاب اثر مایکل اربشلو با ترجمه بنده است که به زودی منتشر خواهد شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. این کتاب که با ۱۵ فصل برای آموزش دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد طراحی شده، در سال ۲۰۱۷ در میان کتاب‌های درسی دانشگاه‌های دنیا قرار گرفت.

وی درباره فصل‌های مختلف این کتاب افزود: چارچوبی برای تحلیل راهبردهای جنگ رسانه‌های اجتماعی، استفاده غیر نظامی دولت‌ها از رسانه‌های اجتماعی، کاربرد نظامی جنگ رسانه‌های اجتماعی، جنگ رسانه‌های اجتماعی با شرکت‌ها و سازمان‌ها، گروه‌هایی با علایق ویژه، جنگ رسانه‌های اجتماهی در فرایند انتخابات سیاسی، جنگ رسانه‌های اجتماعی در پشتیبانی از انگیزه‌های اجتماعی عناوین برخی از فصول این کتاب هستند.

محمدرضا کریمی قهرودی با اشاره به گسترش روزافزون فضای سایبری در ارکان مختلف زندگی و جامعه گفت: فضای سایبر به قدری در زندگی ما تنیده شده که یک فضای سایبری فیزیکی اجتماعی در حال شکل‌گیری است. اروپایی‌ها در افق ۲۰۳۰ خود، جامعه شبکه‌محور مشارکتی آینده را پیش‌بینی کرده‌اند و ژاپنی‌ها نیز دوره پنجم جامعه خود را به عنوان یک جامعه سایبری فیزیکی پیش‌بینی کرده‌اند. همچنین اندیشمندان حوزه رسانه جامعه سایبری آینده را یک جامعه الحاقی تصور می‌کنند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر ادامه داد: در همین راستا مفهوم جنگ نیز به واسطه گسترش فضای سایبری وارد عرصه‌های نوینی شده که به جایگاه و اهمیت موضوع جنگ رسانه‌های اجتماعی می‌پردازد. این موضوع با توجه به تأکیدات و توصیه رهبری در کسب علوم دفاعی، ارزش بیشتری به خود گرفت که امروزه مباحث جدیدی در این عرصه در دانشگاه‌های کشور ارائه می‌شود.

کد خبر 4375778 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فضای سایبری فضای مجازی مردم علیه احتکار معرفی کتاب فلسفه فعالیت های قرآنی تازه های نشر علوم انسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قرآن معرفی نشریات طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کنفرانس بین المللی قرآن کریم اخلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۲۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات معاون فرماندار زنجان درباره نحوه تقسیم‌بندی فضای تبلیغی شهری

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان گفت: همه عرشه‌ها و استندها و لایت‌های باکس تبلیغاتی به صورت مساوی بین دو نامزد تبلیغاتی تقسیم شده است.

سیدمجتبی حسینی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: با توجه به تعدد نامزدهای انتخاباتی در مرحله اول انتخابات امکان تقسیم امکانات تبلیغی شهرداری بین آنها وجود نداشت اما در مرحله دوم چون فقط دو نامزد داریم، قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی با دعوت از نمایندگان تام‌الاختیار نامزدها نسبت به تقسیم‌بندی این امکانات اقدام شد.

وی افزود: در همین راستا طبق جلسه مشترک که با حضور مسئولان شهرداری هم همراه بود، تقسیم‌بندی فضاهای تبلیغی شهری صورت گرفت و صورت جلسه مربوطه با توافق طرفین امضا شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان ادامه داد: طبق صورت جلسه امضا شده، با توجه به وجود فضای کافی در عرشه پل‌های عابر پیاده و همچنین استندهای مناسب در معابر شهر زنجان با تأثیر تبلیغاتی بالا مقرر شد نامزدهای محترم با رعایت تبصره ۴ ماده ۸۲ قانون انتخابات مذکور به صورت مساوی، طبق مفاد مصرح در تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون و ماده ۷۴ آئین‌نامه مربوطه از همه تمام عرشه‌های پل مندرج در لیست پیوست که شهرداری در اختیار فرمانداری قرار داده است؛ استفاده کنند.

وی تصریح کرد: بر همین اساس تمام عرشه‌های پلی که شهرداری معرفی کرده بود به صورت مساوی بین نامزدها تقسیم‌بندی شد تا برای امور تبلیغاتی از آنها استفاده کنند.

حسینی‌راد افزود: همچنین طبق بند دوم صورت جلسه که مابین نمایندگان تام‌الاختیار محترم نامزدهای انتخاباتی قرار شد، استندها و بیلبوردهای ذیل مورد بهره‌برداری ستاد انتخاباتی محمد اسماعیلی و نبی‌الله محمدی قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان گفت: بر این اساس بیلبورد شماره (یک و چهار) و استندهای شماره (یک، چهار، پنج، هفت، ۹، ۱۰، ۱۲، ۱۴، ۱۶ و ۱۸) و همچنین لایت باکس‌های شماره (یک و چهار) در اختیار ستاد محمد اسماعیلی قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس همین صورت جلسه؛ بیلبورد (دو و سه و ۵)، استندهای شماره (دو، سه، ۶، ۸، ۱۱، ۱۳، ۱۵، ۱۷ و ۱۹) و همچنین لایت باکس‌های شماره (دو و سه) در اختیار ستاد نبی‌الله محمدی قرار گرفت.

حسینی‌راد با اشاره به اینکه بیلبورد و استندها به صورت کاملاً مساوی در اختیار نامزدها قرار گرفته است، گفت: طبق مستندات هر دو نامزد هم از امکانات مربوطه استفاده کرده‌اند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری زنجان در زمینه برخورد با تخلفات تبلیغاتی نیز این‌طور توضیح داد: نصب تبلیغات روی تأسیسات شهری ممنوع است و اگر مشاهده شود نسبت به جمع‌آوری آن اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این طبق قانون تبلیغات عکس‌های بزرگ تبلیغاتی صرفاً باید در مقابل ستاد انتخاباتی نصب شود که شمار این ستادها برای هر کاندیدا ۱۰ مورد است.

حسینی‌راد تصریح کرد: از آغاز تبلیغات انتخاباتی در شهر زنجان ۱۰ تا ۲۰ بنر که تخلفاتی در نصب آنها صورت گرفته بود با حضور عوامل انتظامی، نماینده فرمانداری و شهرداری جمع‌آوری شده است.

کد خبر 750558

دیگر خبرها

  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد
  • توضیحات معاون فرماندار زنجان درباره نحوه تقسیم‌بندی فضای تبلیغی شهری
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود
  • واکنش وزیر ورزش و رییس فدراسیون به اتفاقات آزادی
  • سیستم مکان یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد