Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@17:14:00 GMT

تدوین ۱۲ برنامه راهبردی فرهنگ عمومی استان زنجان

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۲۳۷۶

تدوین ۱۲ برنامه راهبردی فرهنگ عمومی استان زنجان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: ۱۲ برنامه راهبردی در بخش های اصلاح سبک زندگی اسلامی، تقویت جنبه های مثبت فرهنگ بومی و رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه در راستای تقویت فرهنگ عمومی استان زنجان تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، فاطمه کرباسی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(25 مرداد) در جلسه شورای فرهنگ عمومی با حضور وزیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: فرهنگ، بنیان جامعه را پی ریزی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه دوام و بقای هر جامعه ای مبتنی بر اصول فرهنگ است که هویت جامعه را می سازد، گفت: از اینرو مهم ترین رکن هویت بخش در هر جامعه ای، پیشینه و غنای فرهنگی آن است.

 

کرباسی ادامه داد: با توجه به این امر و تأکید بر این نکته که کشور ایران دارای یکی از کهن ترین و اصیل ترین فرهنگ های جهان است، سیاست گذاران و مسؤولان کشور را بر آن می دارد که جایگاه ویژه ای برای فرهنگ در تدوین و تعیین اهداف و سیاست های کلان و بلند مدت کشور قائل باشند.

 

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان این رویکرد تا جایی پیش رفته که روح حاکم بر چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران نیز مبتنی بر فرهنگ و مؤلفه های هویت بخش آن است.

 

وی در ادامه به وضعیت فرهنگی استان زنجان اشاره کرد و افزود: مطالعه وضعیت فرهنگ عمومی استان و نقش آن در تحقق برنامه های توسعه امری لازم و ضروری است، از جمله می توان به شناخت وضعیت فرهنگی استان، بررسی توانمندی های بالقوه و بالفعل استان، نزدیک نمودن فرهنگ و سنن در جهت کاهش تضادها  و ایجاد ارتباط و اتحاد بین آنها و سوق دادن فرهنگ عمومی به سمت ارزش های اسلامی اشاره نمود.

 

 کرباسی خاطرنشان کرد: همگونی فرهنگی و یکدستی نسبی هویت موجب سهل شدن سیاستگذاری های فرهنگی بوده و روحیه بالای تساهل و مدارا در بین مدیران و مسؤولین ارشد و جاری بودن آن در فرهنگ عمومی استان، موجب ایجاد فضای اعتدال و میانه روی و پرهیز از تندروی شده است.

 

این مقام مسوول با اشاره به اینکه استان زنجان را می توان یکی از کانون های تلاقی فرهنگ ها و زبان ها دانست و شاید بتوان موقعیت جغرافیایی آن را در این زمینه منحصربه فرد تلقی نمود، گفت: فرهنگ آذربایجان و زبان آذری، فرهنگ مردم استان گیلان و زبان گیلکی، استان کردستان با زبان کردی و همچنین نزدیکی با مرکزیت سیاسی کشور به نحوی این استان را چهار راه فرهنگ ها، زبان ها و قومیت های متفاوت نموده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه زبان مردم استان زنجان در دوره‏هاى اشكانى، ساسانى و اسلام فارسى بوده است، گفت: در عهد اشكانى در اين منطقه زبان پهلوى شمالى، در عهد ساسانيان زبان پهلوى جنوبى و در زمان ظهور اسلام و غلبه اعراب نيز زبان پهلوى جنوبى رايج بوده است.

 

کرباسی تصریح کرد: پس از استقرار اقوام ترك در زنجان و مهاجرت ترك هاى آذرى به اين سرزمين، مخلوطى از زبانهاى تركى جغتاى، تركى آذرى و زبان فارسى كه كلمات كردى نيز در آن وجود داشت در آن سرزمين شكل گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر زبان اكثر مردم اين استان تركى است و بسيارى از كلمات فارسى نيز در زبان آنها گنجانيده شده است، گفت: بيش از 90 درصد مردم استان به زبان تركى و حدود 10 درصد نيز به زبان فارسى و زبان هاى ديگر تكلم مى‏نمايند.

 

این مقام مسوول به برگزاری جشنواره داستان نویسی رضوی به زبان ترکی و تقدیر از برگزیدگان اشاره کرد و گفت: این اداره اقدام به بررسی نقاط قوت و ضعف فرهنگ عمومی استان زنجان و فرصت ها و تهدیدها نموده است که 12 برنامه راهبردی در بخش های اصلاح سبک زندگی اسلامی، تقویت جنبه های مثبت فرهنگ بومی و رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه شناسایی و تدوین شد.

 

این مقام مسوول تعداد موسسات قرآنی استان را 39 موسسه خواند و گفت: متوسط اعتبارات اختصاص یافته در موضوعات قرآنی یک میلیارد ریال است که 2 میلیارد ریال هم در سال جاری اختصاص پیدا کرده است.         

 

کرباسی با اشاره به پنج جشنواره استانی و 20 برنامه و مراسم قرآنی در سال جاری افزود:  هشت مورد آزمون های سراسری قرآن و عترت و هشت مورد مسابقات قرآن و عترت در استان اجرا شده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تعداد مؤسسات فرهنگی وهنری  استان را 64 باب اشاره کرد و گفت: از این تعداد 47 باب موسسه فعال و 17 باب غیرفعال است.

 

وی تعداد ناشران استان را 40 نشریه خواند و گفت: از این تعداد 25 نشریه فعال و 15نشریه غیرفعال هستند، در استان زنجان 114 چاپخانه وجود دارد که از این تعداد 108 چاپخانه فعال و 6 چاپخانه غیرفعال است.                            

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به 96 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی و هنری در استان زنجان گفت: تعداد گیم نت و بازی های رایانه ای 45 مورد، تعداد آموزشگاه های آزاد فرهنگی وهنری 36 مورد، تعداد نشریات محلی 65 مورد، تعداد نشریات الکترونیکی 11 مورد، تعداد کانون های آگهی وتبلیغاتی 90  باب (85 مورد فعال و 5 مورد غیرفعال)، تعداد دکه ها فروش مجله، روزنامه 39 دکه، تعداد خبرنگاران (روزنامه نگاران) بیمه شده 73 نفر و سرانه کاغذ مصرفی مطبوعات (میانگین سه سال 1394-1396) حدود 17 هزاربند است.

 

کرباسی به وجود یک سینما با 231 صندلی در استان زنجان اشاره کرد و گفت: تعداد سالن سینماها (مراکز نمایش که دارای استانداردهای ساختمانی و تجهیزاتی مانند پرده نمایش، صندلی، نمایش، آکوستیک و غیره 8 مورد  با ظرفیت 2184 نفر است.

 

این مقام مسوول تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان را 339  باب خواند و گفت: از این تعداد 147 باب کانون در مرکز استان، 132 باب کانون در شهرستان ها و 205 مورد در روستاها فعال است.

 

کرباسی با اشاره به ثبت و ساماندهی کانون ها و اعضاء کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان در سامانه بچه های مسجد، گفت: اعزام بیش از یک هزار نفر از اعضاء کانونهای استان به مشهد مقدس در قالب اردوهای زیازتی که از برنامه های شاخص اوقات فراغت استان می باشد.

 

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، برگزاری افتتاحیه ستاد اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد (آسمانی ها) استان زنجان و عقد تفاهم نامه همکاری اوقات فراغت بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلاکی استان و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، اداره کل ورزش و جوانان و جمعیت هلال احمر از دیگر برنامه های کانون های مساجد است.

 

پایان پیام/73

منبع: شبستان

کلیدواژه: خشکسالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه های ورزشی ورزش ایران فوتبال ایران خبرگزاری شبستان مساجد مسجد گلستان ازدواج فرهنگ و ارشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد کیامهر ظهر سه شنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: از اول ذی القعده که مصادف با ولادت حضرت معصومه (س) است تا ولادت امام رضا (ع) دهه کرامت نامگذاری شده است که در همین راستا نیز برنامه‌های مختلفی در سطح استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در هر استانی مجری برگزاری برنامه‌های دهه کرامت است، اظهار کرد: در همین راستا اولین و مهمترین وظیفه ما این است که سیره و زندگانی ائمه اطهار (ع) به ویژه زندگی و منش امام رضا (ع) و خواهر بزرگوارش حضرت معصومه (س) برای اعضای کانون‌های مساجد تشریح و تبیین شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان از برگزاری جشن‌های مردمی در سطح کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان نیز خبر داد و یادآور شد: برگزاری مسابقه کتابخوانی، تولید و اجرای آثار و برنامه‌های هنری، برگزاری طرح مسجد، پایگاه قرآن، اجرای طرح شنبه‌های کتاب و اجرایی شدن پیوند مسجد و مدرسه از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در سطح کانون‌های مساجد استان در دهه کرامت امسال است.

کیامهر افزود: در این دهه برنامه‌هایی از قبیل برپایی کرسی تلاوت قرآن و برگزاری جشن‌های مردمی با محوریت جشن ویژه دختران و اجرای طرح مسجد، محله کرامت نیز پیش بینی شده است که از ۱۹ تا ۳۱ اردیبهشت جاری در استان اجرا می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: برنامه‌های مردمی با حضور هیأت‌ها و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برگزار می‌شود و پیش بینی می‌شود که بیش از ۵۰ مسجد استان در مناطق مختلف استان جشن‌های عمومی به مناسبت دهه کرامت برگزار کنند.

کد خبر 6099427

دیگر خبرها

  • تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»