Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@01:26:58 GMT

بیستون از سه روز پیش در آتش می‌سوزد

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۸۲۱۸۰

بیستون از سه روز پیش در آتش می‌سوزد

آنچنان که فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه عنوان کرد، شعله های آتش از روز سه شنبه در پشت کوه پرآو در منطقه حفاظت شده بیستون گُر گرفته و همچنان به پیش می تازد و پوشش گیاهی و جنگلی منطقه را نابود می کند.
فردین الفتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پوشش جنگلی در این منطقه کمتر و تراکم علفی بیشتر است که همین موضوع به همراه گرما و باد شدید سبب پیشروی سریع آتش شده و تاکنون بیش از 100 هکتار از پوشش منطقه را از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشترین گونه های درختی در منطقه حفاظت شده بیستون را بلوط، زالزالک، بنه و سایر درختان بومی تشکیل می دهد.
منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش بیستون در شمال شهر کرمانشاه قرار دارد و با بیش از 95 هزار هکتار وسعت و پتانسیل های زیستی فراوان از قدیمی ترین مناطق حفاظت شده کشور محسوب می شود.
به گفته الفتی 30 نفر از نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان از چهار شهرستان با کمک همکاران منابع طبیعی و یک فروند بالگرد هوانیروز مشغول اطفای این حریق هستند.
او با اشاره به تجهیزات مناسب نیروهای یگان حفاظت، ابراز امیدواری کرد که این آتش سوزی امروز مهار شود.
الفتی علت وقوع این آتش سوزی را سهل انگاری و غفلت عامل انسانی دانست و از مردم درخواست کرد که تا جای ممکن در طبیعت آتش روشن نکنند یا پس از ترک محیط از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه اظهار داشت: حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی وظیفه ای همگانی و لازم است شهروندان از هر کمکی چه در اطلاع رسانی چه در مقابله با تهدید محیط زیست دریغ نکنند.
به گفته الفتی در سال گذشته در مجمع 131 هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی مناطق حفاظت شده استان کرمانشاه طعمه حریق شد؛ این آمار در سال 97 تا 23 مرداد تنها هفت هکتار بود اما آتش سوزی فعلی در بیستون به یکباره وضعیت را بدتر از سال گذشته کرده است.
پیش از این سرهنگ علی بهاری، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه با اعلام اینکه امداد جنگل به شماره تماس 1504 به صورت شبانه روزی آماده دریافت پیام ها و گزارش های مردم استان است، از رسانه ها و مردم خواسته بود که در کاهش و کنترل حریق در سطح جنگل ها و مراتع استان همکاری کنند.
161 هزار هکتار از زمین های کرمانشاه زیر نظارت محیط زیست قرار دارد که 6.7 درصد کل اراضی استان را شامل می شود.
جنگل های طبیعی کرمانشاه 528 هزار و 900 هکتار است؛ یعنی حدود 21.5 درصد مساحت کل استان و چهار درصد کل جنگل های کشور.
سرانه جنگل طبیعی در استان کرمانشاه 2.6 دهم هکتار، در کشور 2 دهم هکتار و در جهان 6 تا هشت دهم هکتار است.
48 درصد مساحت استان کرمانشاه یعنی حدود یک میلیون و 188 هزار هکتار را هم مرتع تشکیل می دهد؛ مراتع استان 1.4 دهم کل مراتع کشور است و سرانه مرتع در آن به 6 دهم هکتار می رسد.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا است.
7444/8066
گزارش از عبدالله الماسی
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت جنگل حفاظت از محیط زیست حفاظت محیط زیست شبانه روزی شعله رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس