Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- مسوولان اماراتي و رسانه‌هاي خبري هوادار ابوظبي در دو هفته اخير کوشيده‌اند تا امارات را از اتهام همکاري با القاعده در يمن، تبرئه کنند.
«لقمان عبد الله» در مقاله‌اي تحليلي که در روزنامه الاخبار منتشر شد، مي‌نويسد، نه تنها امارات تلاش مي‌کند تا خود را از اتهام همکاري با گروه القاعده در يمن، تبرئه کند بلکه حتي سعي دارد تا اين گونه جلوه دهد که به تعهد خود در ائتلاف عربي ضد يمن براي جنگ با القاعده، پايبند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين رفتار مسوولان و رسانه‌هاي خبري امارات به ويژه هم‌زماني آن با اطلاعات درز يافته سياسي و اظهارات مطبوعاتي افسران اماراتي که در جنوب يمن خدمت مي‌کنند، مبني بر تصميم کشورشان براي بقا در يمن حتي پس از حل بحران سياسي اين کشور به بهانه مقابله با القاعده و تهديد اين گروه براي صلح جهاني و منطقه‌اي، شک‌برانگيز است.
اين تلاش‌ها پس از آن صورت گرفت که رسانه‌هاي خبري غربي درباره روابط نزديک القاعده با نيروهاي اماراتي در يمن افشاگري کردند.
بر اساس ادعاي افسران اماراتي، آنها ناگهان خود را در شرايطي يافتند که در کنار نيروهاي القاعده در عدن جنگ مي‌کردند.
هدف از طرح اين ادعا گمراه ساختن افکار عمومي از اين حقيقت است که ائتلاف عربي ضد يمن از گروه‌هاي مختلف و در صدر آنها گروه القاعده که مساحت زيادي از استان‌هاي «عدن» و «ابين» را در اشغال خود دارند، به عنوان ابزاري براي جنگ با «انصار الله» کمک گرفته‌اند.
اين ادعا کاملا تمسخرآميز است زيرا چگونه ممکن است نيروهاي نظامي امارات بدون آن که از هويت قواي دوست خود آگاه باشند، ماه‌ها در کنار آنها جنگيده باشند.
طي دو سال گذشته، شاهد کاهش فعاليت هاي القاعده در يمن بوده ايم و فعاليت هاي آشکار اين گروه، فقط به چند عمليات کوچک محدود بوده و ديگر تهديدي براي امنيت يمن و يا خطري براي حضور نيروهاي ائتلافي ضد يمن و يا نيروهاي مزدور در جنوب اين کشور، محسوب نمي شدند.
ضعف القاعده، ترديدهايي را در ميان ساکنان استان هاي جنوبي يمن ايجاد کرده است به ويژه آن که هيچ درگيري قابل توجهي در اين استان ها رخ نداده است. در اين جا خبرهايي درباره توافقات ميان نيروهاي اماراتي با گروه القاعده مطرح است که نشان مي دهد اعضاي اين گروه با سلاح ها و دارايي هاي مصادره شده از بانک‌هاي يمن، با امنيت کامل از شهرهاي اصلي اين کشور خارج شده اند.
هم زمان با اين توافق‌ها، نيروهاي اماراتي، با ايجاد اردوگاه هاي آموزشي، از ميان نيروهاي قبايل جنوب يمن که از حاميان القاعده بودند، 20 هزار نفر را به عنوان سرباز جذب کرده و قواي محلي را تشکيل دادند.
القاعده
عملا امارات توانست با توسل به بسياري از شخصيت هاي کليدي، به محيط هاي تحت کنترل القاعده در يمن نفوذ کرده و از نيروهاي اين گروه براي خدمت به طرح خود مبني بر دامن زدن به هرج و مرج و وادار کردن ساکنان اين منطقه براي جنگ در جبهه هاي شمال يمن، بهره بگيرد.
در اين رابطه بسياري از کارشناسان و ناظران معتقدند که ترورهاي سازمان يافته در «عدن» توسط گروه هاي تحت اختيار «ابوظبي» انجام شده است.
همچنين اطلاعات قديمي نشان مي دهند که گروه القاعده در يمن تحت نفوذ دستگاه هاي اطلاعاتي عربستان، امارات و آمريکا قرار گرفته و تلاش شده است تا زمينه فعاليت اين گروه در راستاي خدمت به منافع آنها فراهم شده و در صورت لزوم، به فعاليت آن خاتمه داده شود.
درباره نشانه هاي مربوط به تاثير کشورهاي خارجي بر فعاليت القاعده در يمن، مثال هايي وجود دارد که از جمله آن، مي توان به فراهم کردن امکان براي گروه القاعده باهدف به دست گرفتن کنترل برخي پادگان ها و اردوگاه هاي نظامي استان هاي جنوبي يمن و سربريدن ساکنان مناطق شمالي يمن، نه به خاطر مذهب، بلکه با هدف ايجاد اختلاف ميان شمال با جنوب يمن، اشاره کرد.
شبکه القاعده در جنوب يمن، از اهالي برخي مناطق قبيله اي دورافتاده در مرکز و جنوب يمن (البيضاء، مأرب، ابين، شبوه و حضرموت) تشکيل شده است.
جنگ، راهزني و آدم ربايي از جمله اقداماتي است که اين قبال به انجام آن گمارده شده اند و وابستگي ايدئولوژيک اعضاي اين قبايل به القاعده، به اندازي وفاداري قبيله اي و تعهد به امکانات شيوخ قبايل و توانايي آنها در ايجاد ارتباط، مستحکم نيست.
در سايه نبود توازن ملي، برقراري ارتباط سران قبايل با گروه هاي خارجي از جهات مختلف، مساله عجيبي نيست؛ وگرنه چگونه اين گروه هاي خارجي مي توانستند به شخصيت هاي کليدي قبايل دسترسي يافته و توسط اين شخصيت ها موفق به دسته‌بندي افراد قبيله شوند.
از اين جا مشخص مي شود که چرا شبکه القاعده پس از به دست گرفتن کنترل بسياري از استان هاي جنوبي يمن، از اجراي جدي برنامه هاي خود، خودداري کرده و برخلاف اقدامات القاعده و داعش در مناطق تحت کنترل آنها در عراق و سوريه، مطابق با عادات و سنت هاي قبيله اي يمن رفتار کرد.
شايان گفتن است که نظام سابق يمن نيز توانسته بود از محيطي که القاعده در سطحي گسترده ايجاد کرده بود، استفاده کند؛ از اين رو از يکسو دست القاعده را براي انجام اقدامات و برنامه‌هاي اين گروه بازگذاشت و از سوي ديگر، با هدف معرفي خود به عنوان عاملي براي مقابله با فعاليت‌هاي تروريستي و جلوگيري از گسترش دامنه اين فعاليت‌ها در سطح جهان، مدعي مقابله با اين گروه بود.139/120
مترجم: زهرا محب‌احمدي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس

شبکه خبری سی ان ان نوشت: دانشجویان در مقابل دانشگاه کالج لندن (UCL) در اعتراض به ارتباط این دانشگاه با مؤسسات دانشگاهی رژیم اسرائیل تجمع کردند.

یک ویدئو، جمعیتی از دانشجویان را در خارج از محوطه اصلی این دانشگاه در خیابان «گوور» واقع در مرکز لندن نشان می‌دهد که پلاکارد‌هایی را در حمایت از فلسطین حمل می‌کردند.

گروه «اقدام برای فلسطین» دانشگاه کالج لندن سازماندهی این اعتراضات را برعهده داشت.

امناغفار (Amna Ghaffar) سخنگوی این گروه در مصاحبه با شبکه خبری اسکای نیوز گفت دانشگاه‌های انگلیس بیشتر رویکرد «سرکوب» اعتراضات را تاکنون بکار بسته اند.

این فعال حامی فلسطین افزود: گروه متبوعش تاکید دارد که همکاری تحقیقاتی دانشگاه با شرکت‌های تسلیحاتی در تامین نظامی ارتش رژیم اسرائیل مسئول است.

وی همچنین از همکاری دانشگاه کالج لندن با دانشگاه تل آویو که رابطه نزدیکی با ارتش اسرائیل دارد، انتقاد کرد.

دانشجویان دانشگاه وارویک (Warwick) انگلیس نیز امروز جمعه در حمایت از فلسطین تظاهرات کردند. مسئولان این دانشگاه مدعی اند از تظاهرات سازمان دهی شده توسط ائتلاف «حمایت از فلسطین» دراین دانشگاه که متشکل از ائتلافی از سازمان‌های دانشجویی و پرسنل دانشگاه است، مطلع بوده اند.

این گروه تصاویری از چادر‌های برپا شده در محوطه بیرون دانشگاه را منتشر و از بی توجهی دانشگاه به خواسته‌های آنها انتقاد کرد.

این گروه در پیام رسان اینستاگرام اعلام کرد: درهمبستگی با دانشجویان سراسر جهان از کلمبا تا نیویورک تا پاریس و سیدنی به پا خواسته است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه
  • جزئیات مشوق‌های سربازی اعلام شد | هر سرباز وظیفه از چند مشوق می‌تواند بهره‌مند شود؟
  • حمایت شورای هماهنگی تبلیغات از اعتراضات دانشجویی علیه اسراییل
  • مشوق‌های مهارت‌آموزی اعلام شد + جزئیات
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی