Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:34:33 GMT

اندونزی در معرض بحران ارزی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۴۸۱۵

اندونزی در معرض بحران ارزی

کوالالامپور- ایرنا-مسئولان اندونزی بانگرانی از بحران ارزی این کشور و کاهش ارزش 'روپیه بر 500 نوع از کالاهای خوراکی وارداتی تعرفه گمرکی اعمال کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی مترو اندونزی، 'مولایانی ایندراواتی' Mulyani Indrawati وزیر امور مالی اندونزی اعلام کرد دولت تمام اقدامات لازم برای کنترل بازار و حفظ ارزش ارز رسمی بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا انجام خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گزارش های رسانه ای حاکی است: قدرت گرفتن دلار و اوراق قرضه آمریکا درماههای اخیر سبب افت ارزش روپیه اندونزی شده است.
به گفته مقام اندونزیایی، این کشور در چارچوب سیاست های حفظ ارزش روپیه بر روی 500نوع کالای خوراکی وارداتی 7.5 درصد تعرفه گمرگی اعمال می کند،این مالیات های گمرگی شامل خریدهای آنلاین تاجران داخلی و خارجی نیز خواهد شد.
وی گفت:سیاست دولت برای اعمال تعرفه های بیشتر بر روی کالاهای وارداتی بزودی اعلام خواهد شد اما شرکت هایی که پروژه های مرتبط با انرژی را در دست دارند شامل این تعرفه ها نمی شوند.
دولت اندونزی سیاست های انقباضی را درپی کسری تجاری بودجه خود به مورد اجرا گذاشته است.
وزیر امورمالی اندونزی ابراز امیدواری کرد این سیاست ها بتواند کسری تجاری این کشور را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
پیشتر 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری این کشور هفته گذشته در سخنرانی مراسم هفتاد و سومین سالگرد استقلال این کشور از وزیران کابینه اش خواست تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از کسری تجاری بیشتر و حفظ ارزش روپیه اندونزی به طور منصفانه در مقابل ارزهای بین المللی انجام دهند.
وزیرامورمالی اندونزی تاکید کرد اقدامات لازم برای ثبات وضعیت اقتصادی این کشور به کار گرفته خواهد شد تا توانمندی های اقتصادی اندونزی با توجه به نوسانات موجود در بازارهای جهانی حفظ شود.
براساس گزارش بانک مرکزی اندونزی کسری تجاری این کشور سه درصد تولید ناخالص داخلی آن در فصل دوم امسال محاسبه شده که این میزان در چهار سال گذشته در بالاترین میزان قرار دارد.
این بانک اعلام کرد نرخ بهره بانکی را 5.25 به 5.5 درصد افزایش داده تا تاثیرپذیری روپیه اندونزی را در قبال ارزهای خارجی کاهش دهد.
روپیه اندونزی در هفته جاری شاهد سقوط بی سابقه ای بود به گونه ای که هر دلار ،14 هزار و 630 روپیه مبادله شد که این میزان از سال 2015 تاکنون سابقه نداشته است .
روپیه اندونزی از ابتدای سالجاری تاکنون هفت درصد ارزش خود را در قبال دلار ازدست داده است.
بازار سهام و اوراق قرضه اندونزی در هفته گذشته نیز با کاهش پنج درصدی روبه رو بود که این امر باعث نگرانی دولت این کشور در جذب سرمایه گذاری خارجی شده است.
بانک مرکزی اندونزی در گزارشی اعلام کرد میزان ذخایر خارجی این بانک به 13.7 میلیارد دلار کاهش یافته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
کارشناسان مالی در روزهای اخیر پیش بینی کردند درصورتی که دولت اندونزی نتواند اقدامات اقتصادی مورد نیاز را برای حمایت از روپیه به کار گیرد احتمال دارد ارز این کشور 25 درصد سقوط کند.
این کارشناسان توصیه کردند دولت اندونزی اقدامات خود را برای حفظ سرمایه گذاری های خارجی در این کشور به کاربندد تا از سقوط بیشتر روپیه جلوگیری کند.
برخی رسانه های خارجی نیز گزارش دادند: کاهش ارزش روپیه به دیگر بازارهای جهان نیز سرایت کرده و بازارهای اندونزی نیز از این موضوع تاثیرپذیرفته است.
علاوه براین اندونزی که در معرض فشار و تهدیدات تجاری آمریکا قرار گرفته از ایجاد جنگ تجاری بر اقتصاد متکی بر تجارت خود بشدت نگران است زیرا اقتصاد اندونزی براساس تجارت آزاد شکل گرفته است.
مسئولان وزارت بازرگانی آمریکا در ماههای اخیر اندونزی به افزایش تعرفه کالاهای این کشور به آمریکا تهدید کردند.
آمریکا پنجمین شریک تجاری و وارد کننده کالا به اندونزی پس از چین، سنگاپور، ژاپن و تایلند است .
روابط تجاری آمریکا و اندونزی در دهه اخیر با 53 درصد افزایش در سال 2016 میلادی به 25.2 میلیارد دلار افزایش یافت.
مهمترین صادرات آمریکا به اندونزی شامل هواپیما، ماشین آلات، مواد غذایی و پنبه است.
صادرات اندونزی به آمریکا نیز شامل محصولات چوبی، روغن، نفت خام،گاز طبیعی، لاستیک و مواد غذایی عمدتا دریایی است.
اندونزی امیدوار است تعرفه گمرکی کالاهای صادراتی این کشور به آمریکا افزایش نیابد.
نمایندگان وزارت بازرگانی آمریکا پیشتر اعلام کرده بود به دستور 'دونالد ترامپ'وضعیت واردات کالاها، امور خدماتی و سرمایه گذاری های از اندونزی، قزاقستان و هند به این کشور بررسی می شود تا در صورت لازم تعرفه این کالاها افزایش یابد.
اقتصاددانان بلومبرگ نیز با تجزیه و تحلیل شرایط کنونی اقتصادی اندونزی پیش بینی کردند: روپیه اندونزی به عنوان یکی از پنج بازار نوظهور دنیا در معرض بحران شدید قرار دارد.
آساق **1599 *1600

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اندونزي تركيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

سیاوش سالارزاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با هدررفت منابع سرشار نفت و گاز کشور با سیاست ارزی غلط به خبرنگار قدس  اظهار کرد: سوء مدیریت سیاست‌های ارزی در کشورهای دارای منابع طبیعی مانند نفت و گاز پیامدهای شدیدی بر اقتصاد خواهد داشت و مانع از توانایی کشور در به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های اقتصادی خود شود.

وی گفت: در مورد کشور ما نیز سیاست اشتباه ارزی حال حاضر دولت منجر به از بین رفتن درآمدهای مهم و سرشار نفتی و در نتیجه تضعیف رشد و توسعه اقتصادی کشور شده است. طبق آمار و ارقام اعلامی موسسات خارجی معتبر فروش نفت خام ایران به میزان فروش نفت خام در زمان برجام رسیده است و این نشان از اهمیت فوق‌العاده جریان درآمدهای ارزی کشور از محل فروش نفت خام و گاز طبیعی دارد اما متاسفانه به دلیل سیاست غلط ارزی دولت، نشانی از این درآمدهای سرشار ارزی در توسعه کشور و حتی زندگی مردم مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای کشور ما که به درآمدهای نفت و گاز متکی است، مدیریت موثر منابع ارزی خود را به منظور تنوع بخشیدن به اقتصاد، توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار ضروری است اما به کارگیری سیاست ارزی غلط 28 هزار 500 تومانی تخصیص ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی منجر به سوء مدیریت و هدر رفت درآمدهای ارزی کشور شده است.

تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد کشور

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره به تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد و سوءمدیریت منابع ارزی گفت: بانک مرکزی با پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت کالاهای اساسی وارداتی از طریق تخصیص ارز ارزان، نتوانسته است به طور موثر از درآمدهای نفتی خود برای تقویت رشد اقتصادی واقعی استفاده کند و از طرف دیگر به رقیب تولیدکننده داخلی نیز تبدیل شده است. این امر نه تنها منجر به استفاده نادرست از منابع ارزی کشور شده است بلکه تلاش های دولت در زمینه توسعه تجارت انرژی، کاهش تأثیر تحریم ها، افزایش بازارسازی در حوزه نفت و گاز و رشد اقتصادی کشور را نیز تضعیف کرده است. همچنین تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد، سوءمدیریت منابع ارزی را تشدید کرده و پتانسیل رشد اقتصادی کشور را محدود کرده است. عدم شفافیت و ثبات در سیاست های ارزی باعث ایجاد بلاتکلیفی در بازار شده، سرمایه گذاری را با مشکل مواجه کرده و توانایی کشور در جذب سرمایه خارجی را با مشکل مواجه کرده است.

سالارزاده به تجربه سال 1402 در ارزپاشی دولت در حوزه ارز 28 هزار و 500 تومانی اشاره کرد که نه تنها منابع نفتی سهم دولت بلکه منابع نفتی سهم صندوق توسعه ملی کشور نیز مورداستفاده قرار گرفت و در همین رابطه گفت: نکته بسیار مهم در زمینه تجربه سال 1402 بوده است که در آن سیاست ارزپاشی دولت با ارز 28 هزار 500 تومانی نه تنها تمام منابع ارزی نفتی دولت را به واردات کالاهای مصرفی حوزه کالاهای اساسی تخصیص داده است بلکه بخشی از منابع تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی از محل منابع ارزی در دست صندوق توسعه ملی بوده است و با این اوصاف، منابع این صندوق به جای سرمایه‌گذاری، خرج واردات کالاهای مصرفی شده است.

 لزوم به‌کارگیری ظرفیت‌های بخش نفت و گاز برای مقابله با چالشهای ارزی

سالارزاده گفت: برای مقابله با چالش‌های ناشی از سیاست‌های غلط ارزی و به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی کامل بخش نفت و گاز کشور، اتخاذ رویکردی تک نرخ کردن ارز در کنار تخصیص منابع نفتی کشور در جهت توسعه پتروپالایشگاه‌ها ضروری است.

وی گفت: سیاست غلط ارزی تأثیرات زیانباری بر درآمدهای نفتی مهم کشور گذاشته و پتانسیل رشد و توسعه اقتصادی کشور را تضعیف کرده است. برای غلبه بر این چالش‌ها و تحقق کامل منافع اقتصادی بخش نفت و گاز، اولویت‌بندی مدیریت استراتژیک و پایدار منابع ارزی، ارتقای حکمرانی و شفافیت و ارتقای تنوع و نوآوری در اقتصاد برای ایران ضروری است. از طریق رهبری مؤثر، همکاری و سیاست‌های اقتصادی صحیح، ایران می‌تواند پتانسیل واقعی اقتصادی خود را باز کند و راه را برای آینده‌ای مرفه‌تر و پایدارتر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • اعتراض پناهجویان افغان به سرگردانی چندین ساله در اندونزی
  • نرخ ارز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم