Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درجریان آخرین کمبودها و مشکلات دارویی کشور قرار گرفت.

دكتر حسينعلي شهرياري در گفتگو با همشهری آنلاین گفت: در جلسه روز يكشنبه كميسيون بهداشت مجلس كه وزير بهداشت، سرپرست وزارت تعاون، كار و امور  اجتماعي و معاون ارزي بانك مركزي حضور داشتند، درباره وضعيت و مشكلات دارويي و تجهيزات پزشكي، بحث و تبادل نظر شد و راهكارهاي پيشنهادي ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار داشت: جلسه بسيار خوبي بود و همه اعلام كردند كه براي برطرف كردن هرگونه مشكل و كمبود دارويي بيماران، همكاري بين‌بخشي لازم و مستمر صورت گيرد. در اين جلسه مقرر شد درباره مشكلات دارويي و تجهيزات پزشكي، جلسات كارشناسي تشكيل و گزارش‌ها به طور مستمر و متناوب ارائه شود.

شهرياري تاكيد كرد: نكته‌اي كه در اين جلسه مورد تاكيد قرار گرفت و از مشكلات فعلي حوزه سلامت كشور است، مربوط به داروهاي وارداتي است كه عمده آن هم داروهاي بيماران خاص و مبتلا به سرطان است.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: 70 درصد بودجه ريالي ما صرف داروهاي خارجي مي‌شود و اين در حالي‌است كه 98 درصد داروهاي ما توليد داخل است. درباره اين موضوع هم در جلسه بحث و تبادل نظر شد.

اين نماينده مجلس افزود: طبق قانون برنامه ششم توسعه اگر دارويي در داخل كشور توليد شود، نبايد مشابه خارجي آن دارو تجويز شود. بنابراين پزشكان بايد در تجويزهاي خود به اين مهم در اين شرايط توجه ويژه‌تري كنند. قطعا با پزشكاني كه داروي خارجي را تجويز كنند كه مشابه داخلي آن وجود دارد، برخورد مي‌شود. در جلسه روز يكشنبه كميسيون بهداشت در اين مورد هم بحث شد.

شهرياري اذعان كرد: حقيقت اين است كه بيماران خاص و مبتلا به سرطان مشكل دارند و ما هم به مشكلات آنها به خوبي واقف هستيم. در اين زمينه، بيمه‌ها بايد كمك كنند اما بيمه‌ها هم مشكل دارند. بيمه‌ها همچنان با مشكل نقدينگي مواجه هستند. بيمه‌ها توان پرداخت ندارند و چون منابع ريالي ندارند، نمي‌توانند پوشش كامل دهند.

  او گفت: يك پيشنهاد در جلسه اين بود كه دارو را با ارز 8 هزار توماني وارد كنيم و ما‌به‌التفاوت ارز را به بيمه‌ها بدهيم كه به اين ترتيب، هم جلوي قاچاق دارو گرفته شود و هم هزينه‌هاي درمان از دوش مردم برداشته شود. اين پيشنهاد، البته پيشنهاد خوبي است اما تجربه نشان داده است كه در اجرا خوب عمل نكرده ايم و نمي‌كنيم. از سوي ديگر سازمان برنامه و بودجه هم بايد بتواند منابع مازاد را به بيمه‌ها بدهد. در هرحال، من معتقد هستم كه بايد براي برطرف كردن همه موانع موجود و راهكارهاي پيشنهادي، كار كارشناسي انجام شود و قرار است كه اينچنين شود.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: انصافا بايد بگويم كه براي اينكه مردم در حوزه سلامت و به ويژه دارو مشكلي نداشته باشند، خوب كار مي‌شود.  مردم نگران نباشند. همه براي برطرف كردن هرگونه مشكل در نظام دارويي كشور، همچون قبل بخوبي تلاش مي‌كنند. در اين جلسه هم بر تقويت موضوع  ضرورت همكاري‌هاي بين‌بخشي تاكيد ويژه شد.

در همین زمینه: اثر بخشی دستگاه‌های کربوکسی‌تراپی و مزوتراپی مورد تایید وزارت بهداشت نیست واکنش‌ها به بخشنامه فراوری مجدد و ایمن وسایل پزشکی | پای سودجویان درمیان است؟ نحوه برخورد با متخلفانی که بیمار را به خارج از بیمارستان ارجاع می‌دهند سخنگوی وزارت بهداشت: با پزشکان متخلف برخورد می‌شود نظر وزارت بهداشت درباره تاثیر امواج الکترومغناطیس بر سلامت واکنش وزارت بهداشت به دریافت ارز برای واردات خودرو | فقط آمبولانس وارد می‌کنیم

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۴۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان