Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@17:16:50 GMT

بازار مکاره اعزام دانشجو برای موسسات خصوصی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۳۰۵۸

بازار مکاره اعزام دانشجو برای موسسات خصوصی

اعزام دانشجو به خارج همواره برای بسیاری از خانواده‌ها و نیز دانشجویان علاقمند به ادامه تحصیل در خارج یکی از مسائل مهم و حساسی بوده است که تلاش کرده اند برای افزایش اطمینان خاطر در آن، حتی المقدور از مسیر‌های قانونی اقدام کنند؛ اقدامی که البته به واسطه آشفتگی موجود در این فضا ایشان را به اشتباه می‌اندازد و خسارت‌های سنگینی را به آن‌ها تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش «تابناک»، آشفتگی در فرایند اعزام دانشجو به خارج و بازار مکاره‌ای که این اتفاق برای موسسات خصوصی و نیز سازمان امور دانشجویان ایجاد کرده را می‌توان از لیست بلند بالای موسسات مجاز و نیز موسسات غیرمجازی برداشت کرد که هم اکنون در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
دانشجویانی که علاقمند به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج هستند و به شخصه اطلاعات و یا ارتباطات مشخصی با دانشگاه‌های هدف خود ندارند، ناگزیر باید به سمت موسسه‌های پر شماری بروند که سال هاست در این زمینه مشغول به فعالیت هستند و بعضاً صلاحیت انجام چنین کاری را به لحاظ رسمی ندارند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر چیزی حدود ۲۵۰ موسسه اعزام دانشجو در استان‌های مختلف کشور مشغول به فعالیت هستند و عمده کار آن‌ها راهنمایی داشنجویان متقاضی تحصیل در خارج و خانواده‌های آن‌ها برای اقدام به چنین کاری است.
نتیجه افزایش تقاضای ادامه تحصیل در خارج که در سال‌های اخیر به یک رویه نگران کننده تبدیل شده آن است که آمار موسسه‌های اعزام دانشجو به خارج به شکلی قارچ گونه در نقاط مختلف کشور تشکیل شوند و بازار مکاره‌ای برای جذب و ترغیب دانشجویان برای اعزام به خارج پدید آید.
صرف نظر از فعالیت بیش از ۲۰۰ موسسه در این حوزه که طبیعتاً یکی از خروجی‌های آن به واسطه تبلیغات آن‌ها افزایش حجم مهاجرت دانشجویان خواهد بود، نکته مهم دیگر آن است که عدم شفافیت در مکانیزم تأیید مجوز موسسات مجاز و نیز لغو مجوز موسسات غیرمجاز هم اکنون بسیاری از دانشجویان را به دردسر انداخته است.
دانشجویانی که در دوران تحصیل و به صورت پیوسته با تبلیغات پر زرق و برق موسسه‌های اعزام به دانشجو رو به رو هستند، به صورت مشخص و روشن امکانی برای سنجش توانایی این موسسات ندارند و ناگزیر باید به لیست‌های منتشر شده‌ای از سازمان امور دانشجویان اکتفا کنند که بسیار سر بسته و مبهم تهیه شده است.
یکی از مدیران موسسه‌های اعزام دانشجو به خارج در مورد کیفیت فعالیت این موسسات و چگونگی سنجش اعتبار آن‌ها به «تابناک»، گفت: هر ساله کارگروهی از نمایندگان دولت و وزارت علوم مأمور سنجش توانایی‌های شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه می‌شوند و پس از بررسی صلاحیت‌ها لیست موسسات مجاز را اعلام می‌کنند.
وی در همین رابطه افزود: ممکن است یک شرکت تأیید شده در دوره بعد به دلیل از دست دادن برخی صلاحیت‌ها برای اعزام دانشجو مجاز تلقی نشود و اعتبارش ملغی شود.
یکی دیگر از مدیران موسسه‌های اعزام به دانشجو نیز در مورد علت عدم تأیید مجوز تعداد زیادی از این موسسات به «تابناک»، گفت: بسیاری از موسسه‌های فعال در این حوزه اساساً تخصصی در این حوزه ندارند و به واسطه بازار داغ اعزام به دانشجو و درآمد آن در کنار دیگر خدمات دفتری این اقدام را نیز به سرفصل‌های کاری خود اضافه کرده اند که به دلیل عدم وجود صلاحیت‌ها غیر مجاز تلقی می‌شوند.
در مقابل، اما برخی موسسات که اخیراً نامشان در لیست غیر مجاز‌ها اعلام شده در این باره عقیده دارند که موسسه تحت عمر آن‌ها از فعال و قوی‌ترین مجموعه‌ها در حوزه اعزام دانشجو به خارج است که به دلیل عدم وجود رابطه موثر با سازمان امور دانشجویان نام موسسه آن‌ها در لیست غیرمجاز‌ها اعلام می‌شود.
صرف نظر از گفته‌های مطرح شده، ذکر این نکته مهم ضروری است که به واسطه عدم شفافیت سازمان امور دانشجویان در تعیین صلاحیت‌ها و شائبه‌هایی در ارتباطات خاص میان این موسسات با سازمان که بعضاً از سوی موسسات غیرمجاز مطرح می‌شود، هزاران دانشجوی متقاضی تحصیل در خارج ناخواسته در چرخه‌ای قرار می‌گیرند که خروجی آن چیزی جز تحمیل خسارت و اتلاف عمر و هزینه دانشجویان نیست.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا خاکساری، رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان در افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» که در این دانشگاه برگزار شد این رویداد را اتفاقی مبارک و پیونددهنده علم و صنعت دانست و اظهار کرد: در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه و لزوم ارتباط این دو رکن مهم در عرصه عمل توجه شده است.

وی با تأکید بر لزوم توسعه فعالیت‌های فناورانه و تمرکز بر ایجاد کارآفرینی عنوان کرد: رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و پیوند صنعت و دانشگاه و مسیری برای ایجاد اشتغال است و در همین راستا همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ استان را در عمل دنبال می‌کنیم.

رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان گفت: با ورود دانشگاه به صنعت از یک‌سو می‌توان در حل مسئله مثمر ثمر بود و از سوی دیگر با ورود دانشجو به‌عنوان کارورز، موضوع کسب مهارت را شاهد خواهیم بود.

خاکساری از تحقق کارورزی بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و بیان کرد: در این طرح دانشجو در عرصه عمل و حضور در واحد‌های صنعتی به کسب تجربه آموزش و یادگیری می‌پردازد که می‌تواند راهی برای شناخت مسیر شغلی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تلقی شود.

وی مطرح کرد: طرح پویش در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است. این طرح منجر به پرورش دانشجویان ماهر خواهد شد که همزمان با تحصیل در دانشگاه، مهارت‌های لازم را از طریق اشتغال در نهاد‌های مختلف کسب می‌کنند.

رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان اضافه کرد: در طرح پویش، دانشگاه امکان اشتغال همزمان دانشجو با تحصیل را فراهم کرده تا تجربه خوبی را در محیط کاری کسب کنند و پس از فارغ‌التحصیلی با آمادگی کامل وارد بازار کار شوند.

خاکساری با بیان اینکه در این طرح دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود از اجرای طرح پایش و بررسی مشکلات به‌ویژه در حوزه کشاورزی و حل آن توسط دانشگاه آزاد خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • اعزام سفیران کریمه به خارج و داخل کشور با ۱۳۰ برنامه
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • ادامه اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا