Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:15:46 GMT

گوشت گوسفند عید قربان در سلاخی قیمت‌ها؟!

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۸۸۴۳

گوشت گوسفند عید قربان در سلاخی قیمت‌ها؟!

قیمت هر کیلو دام زنده برای مراسم عید قربان بین 25 تا 27 هزار تومان و هر کیلو گوشت گوسفندی بین 48 تا 60 هزار تومان اعلام شد.

به گزارش ایسنا، تنها یک روز مانده به عید قربان گزارشات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت گوسفند تغییر چندانی را تجربه نکرده و بازار گوشت در آرامش نسبی به سر می‌برد؛ همه ساله در این ایام به سبب افزایش تقاضا نگرانی‌های خاصی از حیث کمبود دام زنده و نوسان قیمت در بازار به وجود می‌آید چرا که افراد سودجو در نظر دارند از این فرصت پیش آمده بیشترین سود را عاید خود کنند؛ قصابان نیز در اعلام قیمت واحد، توافق نظر نداشته و نرخ های آنان بر اساس مقتضیات دام متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم نقدی رئیس اتحادیه قصابان شهرستان تنکابن در گفت و گو با ایسنا، در مورد عوامل تعیین کننده قیمت مصوب گوشت در عید قربان اظهار کرد: برای تعیین نرخ مصوب با مقایسه قیمت دام در شهرستان‌های مجاور و سنجش شرایط حاکم بر بازار عرضه و تقاضا در روزهای پیش رو این قیمت توسط اتحادیه مصوب می‌شود.

وی با بیان این که نرخ مصوب هر کیلو دام زنده برای مراسم عید قربان در جلسه روز یکشنبه به اداره صنایع ابلاغ شد، گفت: نرخ هر کیلو دام زنده در شهرستان تنکابن بسته به نوع دام بین 25 تا 27 هزار تومان متغیر است.

نقدی قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی را بین 48 تا 60 هزار تومان اعلام کرد و در رابطه با دلیل نوسان قیمت‌ها یادآور شد: گوشت گوسفند بر اساس جوان یا مسن بودن، نر یا ماده بودن دام و اعضای مختلف لاشه دارای رتبه بندی بوده و قیمت آن به این لحاظ متغیر است.

رئیس اتحادیه قصابان شهرستان تنکابن فقدان میادین توزیع و عرضه دام زنده را مشکل اصلی این صنف عنوان کرد و افزود: هم چنان که برای توزیع میوه و تره بار میادینی در نظر گرفته شده که دسترسی این صنف را تسهیل کرده است، باید برای خرید و فروش دام نیز چنین جایگاهی در هر شهرستان وجود داشته باشد که این ویژگی تنها در روز عید قربان وجود داشته و فراهم است.

وی با اشاره به این‌که روز عید قربان سه میدان برای فروش و عرضه دام زنده مشخص شده است، خاطرنشان کرد: نرخ مصوب همان روز با اطلاع رسانی و نصب بنرها در میادین به مردم اعلام شده تا از هرگونه تخلف جلوگیری شود.

نقدی از کمبود دامِ پرواری در منطقه سخن گفت و تصریح کرد: قسمت عمده دام شهرستان تنکابن از شهرستان‌های اهر و مشکین شهر در اردبیل و آذربایجان شرقی و هم‌چنین بجنورد و سبزوار در استان‌های خراسان شمالی و رضوی وارد می‌شود که اگر این امکان میسر نبود قیمت هر کیلو گوشت به دو برابر قیمت فعلی می‌رسید.

وی با بیان مشکلات دامداری ها و صنعت دام کشور یادآور شد: اکنون با توجه به نبود حمایت از صنایع مختلف کشاورزی به ویژه دامداری در استان مازندران تعداد دام‌های منطقه کاهش یافته و بسیاری از دامداری‌های سنتی که تا 10 سال پیش جوابگوی مصرف شهرستان بودند از بین رفته‌اند.

نقدی تقسیم بندی دام را بر دو نوع "گوشتی" و "داشتی" عنوان کرد و با بیان این‌که دام‌های منطقه عمدتا دام داشتی هستند، گفت: دام‌های داشتی مولد و شیرده هستند که مصرف کشتاری و پرواربندی ندارد و چون تولید دام‌های گوشتی منطقه پاسخ گوی نیاز بازار و تقاضای شهرستان نیست باید این نقصان توسط سایر شهرستان‌ها تامین شود.

نبود ثبات قیمت در بازارهای گوناگون و  اختلال کار بازرسان اصناف

احمد غلامی بازرس اصناف شهرستان تنکابن  نیز در گفت گو با ایسنا، به نوسانات اخیر در تمام صنوف اشاره کرد و یادآور شد: در سال‌های پیش این مشکلات وجود نداشت و این تغییر قیمت‌ها از ابتدای امسال روسای اتحادیه‌ها را برای تعیین نرخ مصوب دچار سردرگمی کرده است.

غلامی نبود ثبات قیمت در بازارهای گوناگون را سبب اختلال کار بازرسان اصناف دانست و افزود: زمانی که نرخ ثابتی وجود نداشته باشد و قیمت‌ها روز به روز در حال تغییر باشد نمی‌توان انتظار کنترل آن را از سوی اداره بازرگانی داشت.

وی با اعلام این‌که نوسانات قیمت‌ها سبب تشویش اذهان عمومی شده و تخلف را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: لزوم ثبات در بازارهایی که اقلام اصلی و جزو سبد غذایی خانوار محسوب می‌شوند در این برهه از زمان ضروری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام عيد قربان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۸۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • تلف شدن ۵۷ رأس گوسفند در برخورد با قطار در قزوین
  • تلف شدن ۵۷ رأس گوسفند در برخورد با قطار در آبیک
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت مرغ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول