Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@03:09:34 GMT

ارز ثانویه، راه نجات صنعت مس است

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۳۹۳۹

محسن بازارنویی در گفتگو با تسنیم، با اشاره به باز شدن سقف قیمتی برای معاملات مس در بورس کالا گفت: این دستورالعمل، حرکتی رو به جلو است و از این بابت باید از مسئولان تشکر کرد؛ اما ما موافق انجام معاملات بر اساس ارز ثانویه هستیم.

وی تاکید کرد: تنها راه نجات بازار مس، مبنا قرار گرفتن نرخ ارز ثانویه است؛ علاوه بر این، ما خواهان آن هستیم که در قیمت محصولات عرضه شده در بورس کالا دخالتی نشود و نرخ ها براساس عرضه و تقاضا و شرایط بازار تعیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دولت نگران این است که قیمت‌ها در بازار افزایش ناگهانی داشته باشد؛ این در حالی است که اکنون نیز کالاها ها در بازار آزاد به نرخ واقعی معامله می شود.

معاون مالی شرکت صنایع ملی مس ایران ادامه داد: مبنای محاسبه قیمت پایه کاتد در بورس کالا، باید براساس متوسط LME ضربدر نرخ ارز در بازار ثانویه قرار بگیرد. این در حالی است که سقف قیمتی نیز باید برداشته شود و با انجام رقابت، قیمت بر اساس تقابل عرضه و تقاضا کشف شود.

وی اظهار کرد: از هفته گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه‌ای صادر کرد که بر اساس آن، فرمول متوسط LME ضربدر نرخ ارز 4200 تومان ضدربدر 1.1، قیمت پایه قرار گرفت و سقف قیمتی نیز برداشته شد؛ اما هفته گذشته با مبنا قرار گرفتن این فرمول محاسباتی قیمت کاتد در رقابت رشدی نداشت، اما مفتول از رشد برخوردار بود.

بازارنویی اضافه کرد: بنابراین معاملات کاتد هفته گذشته باطل شد و قیمت مفتول مبنای محاسبه قیمت کاتد قرار گرفت. در این شرایط، از قیمت مفتول 5 درصد کم می‌شود و وقتی قیمت مفتول کشف شد، بر 1.05 تقسیم و قیمت پایه کاتد تعیین می‌شود.

وی با اشاره به این که در روز جاری 4000 تن قیمت پایه کاتد بر مبنای هفته گذشته کشف و در بورس کالا عرضه و فروخته شد گفت: فردا شرکت ملی مس اعلامیه عرضه خود را منتشر می‌کند و بر این اساس دوشنبه مفتول و سه‌شنبه کاتد در بورس کالا عرضه می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۳۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟

اکبر یاوری فروشانی، رئیس اتحادیه صنف بارفروشان گفت: تا پایان اردیبهشت با عرضه انبوه میوه‌های نوبرانه، قیمت در بازار روند کاهشی به خود می‌گیرد.

به گزارش اقتصادآنلاین، او قیمت کنونی هرکیلو هندوانه در میدان مرکزی را ۳ تا ۱۴ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۳ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد.

یاوری قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزار تومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: محصولات برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی‌ها باید عرضه شود.

رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: با گرمای هوا و افزایش عرضه میوه‌های نوبرانه، قیمت‌ها روند کاهشی به خود گرفته است که با رسیدن میوه‌های نوبرانه به تولید انبوه، بازار به تعادل می‌رسد.

دیگر خبرها

  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزئیات
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!