Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@00:05:26 GMT

آخرین وضعیت پرونده مشایی/ یک قدم تا صدور حکم

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۲۳۷۰

آخرین وضعیت پرونده مشایی/ یک قدم تا صدور حکم

پرونده رئیس دفتر رئیس جمهور سابق پس از برگزاری دو جلسه دادگاه به پایان کار خود نزدیک شده است.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ۲۶اسفند سال گذشته بود که دادستانی تهران از دستگیری اسفندیار رحیم مشایی خبر داد. علت بازداشت رئیس دفتر رئیس جمهور سابق  به دو روز قبل از این تاریخ یعنی ۲۴اسفند آنهم به دلیل آتش زدن حکم دادگاه بقایی مقابل سفارت انگلستان بر می‌گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 موضوع آتش زدن حکم تنها یک دلیل برای بازداشت مشایی بود چرا که سخنگوی قوه قضائیه یک روز پس از بازداشت مشایی در خصوص علت بازداشت گفت: این شخص اتهامات متعددی داشته و به همین دلیل بازداشت شده است. همان روز محسنی اژه ای برخی اتهامات مشایی را آشکار دانست و گفت: برخی موارد اتهامی منتسب به وی نیازمند تحقیقات بیشتر است.

پس از بازداشت مشایی و انجام تحقیقات لازم در این پرونده، نهایتا تیرماه امسال دادستان تهران از صدور کیفرخواست در این پرونده خبرداد. دولت آبادی ۱۰ تیرماه امسال در خصوص عناوین اتهامی درج شده در کیفرخواست گفت: در کیفرخواست صادره برای مشایی سه عنوان اتهامی مطرح شده است.

۲۷تیر ماه بود که غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری استان تهران در گفنگو با خبرنگار مهر از ارسال پرونده مشایی به دادگاه انقلاب خبر داد و گفت: طبق قانون ابتدا باید دادگاه پرونده را مطالعه کند و اگر در پرونده نقصی دید، آن نقص را برطرف کند. دادگاه قبل از تعیین وقت باید نقائص را به دادسرا اطلاع دهد. اگر نقص نداشت تعیین وقت می شود.

پس از مطالعه پرونده توسط قاضی در دادگاه انقلاب نهایتا این پرونده تعیین وقت شد و اولین جلسه رسیدگی به اتهامات مشایی سوم شهریور ماه در دادگاه انقلاب به ریاست حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی در دادگاه انقلاب برگزار شد. در این جلسه که ابتدا اعلام شد لغو شده اما به ظهر موکول شد، کیفرخواست قرائت شد اما  با اعلام تنفس از سوی رئیس دادگاه، ادامه این جلسه به وقت دیگری موکول شد.

حسب اعلام رئیس دادگاه در مهلت تنفس، به متهم و وکلای وی، فرصت داده شد که بار دیگر کیفرخواست را ملاحظه و نسخه برداری کند و برای تدارک دفاع، مهیا شوند. برگزاری جلسه اول مشایی با حاشیههای زیادی همراه بود و علیرغم ادعای نزدیکان مشایی در خصوص عدم حضور وکلای مشایی در دادگاه، محسنی اژه ای در نشست خبری خود با خبرنگاران، در این رابطه گفت: «بارها گفته‌ایم و بنده خودم بارها اشاره کرده‌ام به دنبال این هستم که هر دادگاهی علنی برگزار میشود از اول تا آخر منتشر شود، ولی قانون این اجازه را نمی دهد. در خصوص پرونده‌های مفاسد اقتصادی و با استجازه رئیس قوه قضاییه از مقام رهبری، ایشان اجازه فرمودند این پرونده‌ها در این دادگاه‌های ویژه وهر جا که دادگاه علنی برگزار شد، منتشر شود. آن چیزی که  وکیل او می گوید، لابد قانون را نخوانده یا به انگیزه‌های خاص می‌گوید. به هرحال دادگاه علنی است، اما فعلا به طور کامل قابل انتشار نیست. در جریان برگزاری دادگاهِ رئیس دفتر رئیس جمهور سابق، یک وکیل آمده بود که عزل دو  وکیل وی، یعنی علی اصغر حسینی و عادل حیدری را به دادگاه اعلام کند که در پرونده ثبت شود.»

 محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یعنی در حال حاضر وی وکیل ندارد، تصریح کرد: «می‌تواند وکیل بگیرد. ممکن است همین فردی که مراجعه کرده است و یا هرکس دیگری را به عنوان وکیل انتخاب کند. همچنین می‌تواند بگوید خودم وکالت خودم را انجام می‌دهم؛ یعنی حضور وکیل ضرورتی ندارد. برخی از جرایم است که داشتن وکیل در آنها الزامی است. یعنی حتی اگر متهم بگوید من وکیل ندارم و نمی‌خواهم، باز هم دادگاه برای او وکیل خواهد گرفت؛ اما پاره‌ای از موارد اتهامی اینگونه نیست و الزامی برای حضور وکیل وجود ندارد. طرف ممکن است بگوید که من خودم از خودم دفاع می‌کنم و مسائل حقوقی را بلدم. بنابراین بستگی به طرف دارد که بخواهد وکیل بگیرد یا خیر.»

پس از برگزاری جلسه اول دادگاه اسفندیار رحیم مشایی، جلسه دوم رسیدگی به اتهامات وی نیز برگزار شد که گزارش آن در رسانه‌ها منتشر شد. در این جلسه قاضی رسیدگی کننده به پرونده سوالاتی از متهم پرسید که حسب اطلاعات پاسخ مناسبی از سوی متهم نداشت.

 قاضی غضنفرآبادی در دادگاه گفت: از آنجایی که وکلای متهم از سوی وی عزل شده‌اند، به جهت تنظیم قرارداد جدید وکالت اقدام گردیده است که تاکنون برای این موضوع به دادگاه مراجعه نکرده اند و آقای اسفندیار رحیم مشایی وکیلی را به دادگاه معرفی نکرده و آقای ع. ج و وکیل وی نیز در دادگاه حضور ندارند  

سوالات متعدد قاضی از متهم بی پاسخ ماند و  وقتی غضنفرآبادی با عدم پاسخ از سوی متهم مواجه شد خطاب به وی ادامه گفت: آقای مشایی آخرین دفاع را از شما می‌گیریم، ناچارم آخرین دفاع را اخذ کنم. آقای رحیم مشایی شما متهم هستید به اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور که این اتهام مجدداً تفهیم می‌شود از خودتان دفاع کنید.

در نهایت با رد پیشنهاد دادگاه برای مهلت یک ماهه جهت قرائت کیفرخواست، دادگاه  اخذ آخرین دفاعیات، ختم رسیدگی به این پرونده را اعلام کرد اعلام و مقرر شد که رای در مهلت قانونی صادر شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسفندیار رحیم مشایی دادگاه بازداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۲۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حکم دختری که باعث مرگ مادرش شد

دختری که در یک جدال خانوادگی مادرش را به قتل رسانده بود با جلب رضایت اولیای دم به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

به گزارش مشرق، فروردین سال ۹۸ دختر جوانی به نام نرگس در تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مدعی شد که پس از درگیری با مادرش، او به طور ناخواسته فوت کرده است.

پس از آن مأموران به محل حادثه که خانه‌ای در جنوب تهران بود، رفتند و با جسد زن ۶۵ ساله‌ای به نام مریم که آثار خونریزی روی سرش پیدا بود، مواجه شدند.

نرگس در توضیح ماجرا به مأموران گفت: مادرم به لحاظ روانی مشکلات زیادی داشت و مجبور بود هر روز تعداد زیادی قرص مصرف کند به همین خاطر تعادل روانی نداشت و مدام با هم دعوا می‌کردیم. چند ساعت قبل دوباره با هم بحث‌مان شد و کارمان به درگیری کشید و مادرم با سرعت به آشپزخانه رفت و چاقویی برداشت و به سمتم حمله کرد و من هم برای دفاع از خودم او را هل دادم که سرش به دیوار خورد و از حال رفت. بعد برای اینکه خودم را آرام کنم، قلیان درست کردم و به تراس رفتم تا بکشم اما مادرم دوباره به تراس آمد و لگدی به قلیان زد و با چاقو چند ضربه سطحی به پا و شکمم زد. با اینکه مجروح شده بودم اما وقتی دیدم از سرش خون می‌آید دست‌هایش را گرفتم تا آرام بگیرد اما او عصبانی‌تر شد و گفت باید از خانه بروم. من هم با ناراحتی از خانه بیرون رفتم. می‌خواستم قرص‌هایش را بخرم اما بعد از دو ساعت که برگشتم در را باز نکرد. نگران شدم و با آتش‌نشانی تماس گرفتم. وقتی در را باز کردند با جسد مادرم رو به رو شدیم. پس از آن جسد با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد.

در تحقیقات بعدی مشخص شد که مادر و دختر هر دو به مواد مخدر شیشه اعتیاد داشته‌اند.

در این میان پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد: «علت فوت ضربه مغزی و خونریزی بوده است.»با اعلام این گزارش، پدر و مادر مریم و پسرش (دایی متهم) علیه نرگس شکایتی را ثبت کردند و خواستار قصاص او شدند.

با تکمیل تحقیقات، پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

در دادگاه چه گذشت

در ابتدای جلسه، اولیای دم درخواست قصاص کردند. سپس متهم به جایگاه رفت و ضمن رد اتهام قتل عمد گفت: ۷ سال قبل پدرم، من و مادرم را تنها گذاشت و رفت و من و مادرم با هم زندگی می‌کردیم تا اینکه چندی قبل با پسر همسایه‌مان دوست شدم و او با فریب، من را مورد آزار و اذیت قرار داد که شکایت کردم و او را به تبعید و شلاق محکوم کردند. یکی از روزهایی که با مادرم برای پیگیری پرونده رفته بودیم، مادرم زمین خورد و سرش با جدول کنار خیابان برخورد کرد و بعد از مدتی فراموشی گرفت و مشکل روانی پیدا کرد تا جایی که دست به خودکشی زد و یک بار هم نزدیک بود خانه را به آتش بکشد. او سر هر موضوعی با من درگیر می‌شد. آنقدر به من فشار روانی وارد شد که به خانه دایی‌ام در شهرستان رفتم. نمی‌خواستم به خانه برگردم اما مادرم بارها با من تماس گرفت و التماسم کرد تا برگردم و من هم دلم سوخت و دوباره به خانه برگشتم، با این حال دوباره درگیری‌های ما شروع شد.

من در این سال‌ها خیلی سختی کشیدم اما من قاتل مادرم نیستم.

در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و با توجه به مدرک‌های موجود در پرونده، متهم را به قصاص محکوم کردند. وقتی حکم در شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد و قطعی شد، دختر جوان در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.

رضایت اولیای دم و محاکمه از جنبه عمومی جرم

در حالی که زمان زیادی تا اجرای حکم نمانده بود او توانست پیش از اجرای حکم رضایت اولیای دم مقتول را جلب کند.

بدین ترتیب وی از جنبه عمومی جرم پای میز محاکمه رفت. در جلسه رسیدگی که در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد، متهم به با تکرار اظهاراتش گفت: در مدت ۵ سالی که در زندان بودم یک شب آرام نخوابیدم و عذاب وجدان نابودم کرد. حالا از قضات درخواست می‌کنم در حد امکان در مجازاتم تخفیف قائل شوند تا بتوانم دوباره آزاد شوم.

در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، وی را به ۱۰ سال حبس با احتساب روزهای بازداشتی محکوم کردند.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • کشف ۲۰ همت کالای قاچاق و دستگیری ۹۴۵ متهم اقتصادی در سال جاری
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه
  • احتمال صدور حکم جلب جهانی، خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • شرایط صدور دستور موقت
  • اعلام حکم دختری که باعث مرگ مادرش شد
  • دادگاه‌های صلح تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق