Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:07:30 GMT

200 میلیون دلار به توسعه طرح های آبخیزداری اختصاص یافت

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۸۶۷۲

200 میلیون دلار به توسعه طرح های آبخیزداری اختصاص یافت

تهران - ایرنا - معاون سازمان جنگل ها در امور آبخیزداری، مراتع و بیابان گفت: امسال 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری، به این بخش اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ناصر حیدری پوری» روز دوشنبه در نشست خبری درباره آخرین وضعیت اعتبارات طرح های آبخیزداری کشور و خشکسالی های پی در پی در 17 سال گذشته، افزود: 200 میلیون دلار در سال 97 برای اجرای طرح های آبخیزداری و بهبود این روند مصوب شده که در شهریور و تا پایان آذر ماه امسال بخشی از این پروژه‌ها افتتاح خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که اجرای طرح های آبخیزداری موجب پایداری سرزمین می شود، اظهارداشت: این طرح موجب افزایش نفوذ آب در زمین به میزان 530 مترمکعب در هکتار، افزایش تولید علوفه به میزان 120 کیلوگرم در هکتار، کاهش فرسایش خاک در حدود 9 تن در هکتار، کنترل هرزآب و سیلاب ها و بهبود شرایط اکولوژیکی و ارتقای وضعیت معیشت آبخیزنشینان می شود.
به گفته وی، براساس اقدامات آبخیزداری می توان در ورود رسوب به سدها به طور متوسط پنج تن کاهش بوجود آورد و امسال با توجه به مقوله آبخیزداری بازنگری در نظام توزیع اعتبار در این بخش در دستور کار قرار گرفته تا اجرای طرح ها تسریع شود.
حیدری پوری اضافه کرد: طبق نقشه‌های توپوگرافی سالیانه 410 میلیارد مترمکعب آب در کشور وجود دارد که بخشی از این آب ها تبخیر و بخشی به دلیل نبود مدیریت مصرف به هدر می رود که در اختیار ایران نیست و به نظر می رسد برای مقابله با شرایط خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی به حفظ نزولات جوی بیش از پیش باید توجه شود.
این مقام مسئول در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امروز در سطح حوزه‌های آبخیزداری بالغ بر 370 دشت ممنوعه و 387 دشت بحرانی وجود دارد که باید برای تعریف سفره‌های زیر زمینی، برنامه عملیاتی داشته باشیم و به دنبال این هستیم با کارکردهای عملیاتی و موثر، بخشی از ‌کشاورزی را بتوانیم امتیاز بخشیم.
به گزارش ایرنا، مهمترین و محوری ترین برنامه وزارت جهاد کشاورزی با توجه به کمبود منابع آب در کشور، افزایش بهره وری آب در کشاورزی است و این وزارتخانه در تلاش است تا در برنامه ای پنج ساله سبزی و صیفی جات مورد نیاز کشور را در گلخانه ها با روش های نوین آبیاری تولید کند تا در آب کشاورزی صرفه جویی مناسبی صورت بگیرد، همچنین اقدامات دیگر وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای بهره وری آب شامل گسترش کشت های پاییزه، توسعه کشت گلخانه ای، توسعه سامانه های نوین آبیاری و گسترش کشت های نشایی است. راندمان آبیاری در سال گذشته از 37 درصد به 44 درصد افزایش یافته است.
اقتصام**9186 **1559

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي آبخيزداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند شامگاه چهارشنبه در همایش سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، پیاده سازی، راهکارها و چالش‌ها توضیحاتی از روند تدوین این سند ملی مطرح کرد و گفت: امنیت غذایی موضوعی فرابخشی است که نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی دخیل این امر در کشور است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکلات پیش روی تأمین امنیت غذایی کشور باید بررسی شود که در این مسیر موضوعاتی همچون نداشتن تئوریسین و نپرداختن به تئوری‌ها، تدوین شاخص‌های امنیت غذایی کشور بر پایه شاخص‌های بین المللی، برقراری ارتباط بین همه اندیشکده ها و پژوهشکده‌های فعال در زمینه امنیت غذایی و ارائه مدل سالم سازی مواد غذایی قابلیت بررسی و اقدام را دارد.

بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تقدیر از همراهی و دغدغه مندی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در محور قرار دادن سیاست‌ها و برنامه‌های بخش کشاورزی در استان و همچنین بیان نقش اساسی دانشگاه در تربیت نیروهای انسانی نخبه برای بخش کشاورزی، اظهار داشت: در استان مازندران توسعه همه زیربخش ها عملاً مرتبط با توسعه بخش کشاورزی است و جایگاه نخست کشاورزی مازندران از لحاظ ارزش افزوده محصولات کشاورزی تولیدی بیانگر جایگاه ویژه این بخش در اقتصاد استان و کشور است.

تهیه ۵ برنامه جهش تولید

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شعار امسال مقام معظم رهبری که بر روی جهش تولید تأکید دارد و مشارکت مردم را به عنوان یک قید بسیار مهم برای این جهش معرفی کرده است، به عنوان مسیر و چراغ راه راه این سازمان تعریف شده و ۵ برنامه با موضوعات جهش تولید گوشت قرمز، شناسنامه دار کردن واحدهای تولیدی، تولید محصول سالم با محوریت برنج، توسعه کشت محصولات کم آب بر و گلخانه‌ای و تقویت اقتصاد دریاپایه به عنوان اهداف اصلی سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری تعیین شده است.

فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، نقش بخش کشاورزی استان در اقتصاد کشور را قابل توجه دانست و افزود: در جلسات کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان چهار موضوع زراعت و باغبانی، صنایع تبدیلی و غذایی، حمل و نقل و لجستیک، آب و انرژی برای توسعه اقتصاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و با نگاه برنامه ریزی مسأله محور، مسائل و مشکلاتی از جمله پایین بودن کیفیت و سلامت غذایی و استاندارد تولید محصولات کشاورزی، عدم ثبات بازار محصولات کشاورزی، پایین بودن توان بازاریابی و رقابت واحدهای کوچک صنایع تبدیلی و غذایی، ناترازی آب و انرژی و ضعف در لجستیک و حمل و نقل را به عنوان مسائل اصلی حول محور رشد اقتصادی مطرح کرد.

کد خبر 6088170

دیگر خبرها

  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • کانادا ۲ میلیون دلار به تولید پهپاد در اوکراین اختصاص می‌دهد
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی